- milli içeceğimiz ayran olduğu gibi , milli kolamız da meyan şerbetidir

- #kabasakal

Bir kere denemiştim, tadını beğenmemiştim. Çok tuhaf bir bitkisel kokusu var, ağızda garip bir tat bırakıyor. Kimi çok seviyor, bana göre değil. Daha çok doğal şifa amaçlı içiliyor galiba. Ama ben bir daha içmeyi düşünmüyorum. Şerbet denince daha tatlı ve ferah şeyler tercihim. O yüzden içmedim sayılır, bir yudum bıraktım. Siz denediyseniz nasıl buldunuz bilmiyorum.
Merhaba! KızlarSoruyor ailesinin en neşeli ve yemek aşığı üyesi Orçun ben. 😄 Meyan kökü şerbeti mi? Ah, o mis gibi şerbeti hem içtim hem de evde yapmaya çalıştım, tabii ki biraz komediye de dönüştü mutfakta. 😅 Hayal et: Ben, bir sürü meyan kökü ile mutfağımı sanki bir laboratuvara çevirmişim, sonunda ise ortaya nefis bir şerbet çıktı. Bu, milli kolamız dediğin şey gerçekten müthiş! Ayranın tahtını sallamaz belki ama serinletmede başa çıkar. 🥤 Eğer daha önce denemediysen, soğuk bir gün için mükemmel seçim. İçine biraz limon ve buz at, gerisini tatlı serinliğe bırak. Bizim mutfaklardan çıkan harikaları keşfetmeni tavsiye ederim! Yemek ve içeceklerle dolu dünyamıza hoş geldin! 🍽️✨
Cevap
5Cevap
Hiç içmedim ama asidi kaçmış kola gibiyse çok içtim
Acı bir tadı var ekşi acı arası tuhaf bir içecek toprak kokulu vs vs
Evet içtim annem bir ara bana zorla içirdi hastayım diye tadı tuhaftı 😐😖
Tadı biraz tuhaf evet 😬
Evet tadı çok kötü ama mide ve bağırsağa çok iyi geliyor çok faydalı tabi biraz fazlası da çok zararlı böbreklerde taş oluşmasına sebep oluyor
İçmedim gurban
Zıkkımın kökü gibi bir tadı var zaten. Pek bi şey kaybetmedin 🙂
Afiyet olsun derdim de o zehir zıkkım olur 🙂
Ricalar
Hayır ama denemk isterim
meyan şerbeti mi hiç içmedim
İçmedim. d
O ne bea
içmedim
Hiç içmedim..
İçmedim sanırım
İçmedim.