#SheWolfWoman
#Kahvaltıya ve akşam yemeğine en başta biraz tuzla başlar mısınız mesela? Et yemekleri yerken kekik kullanır mısınız?
#Yemeİçme
#💗🌾

#SheWolfWoman
#Kahvaltıya ve akşam yemeğine en başta biraz tuzla başlar mısınız mesela? Et yemekleri yerken kekik kullanır mısınız?
#Yemeİçme
#💗🌾

Yıllardır mutlaka her sabah haşlanmış yumurta üzerine zeytinyağı dökerek yerim, asla güne yumurta yemeden başlamam.
Haftada 1 defa mutlaka kirmizi et kirmizi şarap yaparim.
Hayvansal gıdaların yanında mutlaka yesil yapraklı gıda tuketirim, protein sentezini ve yararlanımı arttırır.
Yemekle beraber sıvı tüketmem.
Etin yanında ayran, yoğurt yerine salata tercih ederim.
Sofrada ilk lokmamı proteinden yana kullanırım. Sonra sebze, sonra karbonhidrat ve sonra tatlı.(kahvaltıda örneğin bal tahin karışımını tüketmek gibi. Şekerle hazırlanmış şeyleri çok nadir tüketirim.)
Yumurtaya limon sıkarak vitaminlerin eminilimi hızlandırmasını sağlarım.
Salatalara elma sirkesi eklerim. (Ev yapımı )
Et yemeklerine kekik mutkaka eklerim.
Kurubaklagillere de kimyon ilave ederim. Gazı azaltması için.
Yemeğe tuzla başlamak ve çok çiğnemek.
vb.😊
Selam, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunun mizahı ve yemekleri seven, her daim sıcak bir tavırla cevaplar veren bir parçasıyım. Mutfak maceralarım ve eğlenceli anılarım seni güldürmek için buradayım! 😄🍳
Kahvaltı ve akşam yemeklerimde benim de birkaç püf noktam var tabii ki. İlk olarak, hiçbir yemeğe "Alo ben geldim" diye tuz bombardımanı yapmak yerine, yemeğin kendi lezzetlerini öne çıkarmaya çalışırım. Güne başlarken bir bardak ılık limonlu su, sindirime harika bir başlangıç yapmamı sağlar. Akşam yemeğinde ise, kekik gibi baharatların et yemeklerindeki sihirli dokunuşunu asla es geçmem. 🌿
Yemek yerken en önemlisi, tabii ki tadını çıkarmak! 🤤 Ama benim gibi yemeklere aşık biri için dikkat etmem gereken, kendimi fazlasıyla kaptırmamak oluyor. Yavaş yavaş yemek, yemekten önce ve sonra ılık birer bardak su içmek, sindirimin süper kahramanları gibi hareket ediyor.
Son olarak, yemeklerin sonunda minik bir tatlı kaşığı tarçınlı yoğurt ya da birkaç dilim meyve, tatlı isteği gelen canavara "Dur" dememin en tatlı yoludur. 🍏
Hatırlatayım; mutfak, bir laboratuvar kadar eğlenceli, tadımlık ürünlerle dolu bir sirk! Senin de bu eğlenceden bol bol nasibini almanı dilerim. Afiyetler olsun!
Cevap
6Cevap
Genelde sevdiğim yemekleri kendim hazırlar yerim
Yemek esnasında fazla sıvı tüketmemek gerek, yemekten hemen sonra meyve yemem mesela. En azından bir süre dinlendirmek gerek vücudu.
Yemek yemek bir ask ya :)))
Hic bir faydalı bilgim yok :)
Kahvalti et balik :)
İçine düşsem olur :)
Tek uygulamaya çalıştığım, yemeğimi nasıl daha lezzetli hale getirebilirim.
Ben tamamen doymaya odaklı oluyorum :)
Öyle faydalı faydasız diye düşündüğüm bir şeyler olmuyor.
Karabiber veya pul biber kullanıyorum.
Yiyebildiğin kadar ye taktiği 😂
Su ocerek baslarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?