Tencere diz hepsini. Kemikli ince kısımları tencerenin ortasına baksın. Yani yıldız gibi papatya gibi diz. Aralarına elma dilimi şeklinde Kuru soğan ve Patates koy. Kapya ya da tatlı biber varsa yine aralarına ekle.
Bir su bardağından biraz fazla normal SU ekle... 2 çy kaşığı tuz, 1 çy kaşığı karabiber ve tatlı toz biber ilave et.
Sıvı yağa gerek yok. Eğer salçalı olsun dersen önce suda aç yani homojen et sonra tencereye koy. Yüksek ateşte önce kaynasın sonra da altını kıs. KAPAK HAVA ALMASIN. Yarım saate olur inşallah. Arada bir yaparım çok basit.
Boydan ikiye ayır iyice aç sonra hangi baharatları seviyorsan iyice harmanlayarak tepsiye önce yağlı kağıt sonra da patates soğan koy üzerine de butları diz sonra da fırına at pişir.
Çorbasını yapmak istiyorsan iyice yika süz, küçük kesikler at patates soğan biber tüm şekilde tencereye at biraz yağ birkac damla limon sık sonra da su bagetleri de içine at hepsi iyice pişene kadar kaynat.
Hayır et yemekleri hiç yapmadim. evde hep hazır yiyordum ama çok pahalı artık kendim alıp yapıp ogreniyim dedim . tek yaşıyorum kaç yıldır 20 li yastayım bilmeyedebilirim ayrıca
Tencereye suyu koy tavukları içine at, defne yaprağı koy iyice haşlansın lokum gibi dağılsın. Sonra tavukları al, kalan su ile pilav yap. Çok lezzetli oluyor.