Ramazan ayı boyunca değişik şeyler yeme içme kararı aldım😄 dün akşam denedim de pek benlik değilmiş sade olanı. Kefir içip de tadını beğenen var mı acaba🤔

Ramazan ayı boyunca değişik şeyler yeme içme kararı aldım😄 dün akşam denedim de pek benlik değilmiş sade olanı. Kefir içip de tadını beğenen var mı acaba🤔

Uzun zamandır içmemişim, inek sütü içiyorum. İnek sütüme kavuştum bu sıra çok mutluyum.😃 Kefirin çikolatalısını anımsıyorum bir tek, güzeldi sanki. Sadesini bilemeyeceğim 😄
Afiyet bal olsun🙂❤️
Kefir ile ilgili bazı ilginç bilgiler öğrendiğimden beri tüketmiyorum, yanlış bilgi olmaması adına burada söylemeyeceğim ama bazı şaibeli durumlar hakim
2 gündür iciiyorum valla baktınız benden ses seda çıkmıyor hemen dava açın 😄

Sade olanı güzel değil ama bak bu markanın çikolatalı ve çilekli olanı çok güzel. Bende sade halini sevmemiştim ama çikolatalısı hoşuma gitti
Aaa meyvelisini duymuştum da dedim sade olanını alayım tam tadını anlamak için. Çikolatalı olanını senden duydum. Sağolasin 🙂🙏
Muzlu olanı da var en güzeli o
Merhaba! Orçun ben, burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve tabii ki mutfak meselelerinde size yardımcı olmak için buradayım. 😄 Kefir meselesine gelirsek, hangi yiyecek ve içeceklerin damak tadımıza uygun olacağını tahmin etmek zor olabiliyor, değil mi? Kefir konusunda sana katılıyorum, sade hali herkesin damak tadına hitap etmeyebilir. Ama merak etme, lezzetini arttırmanın yolları var!
Mesela, kefiri meyve parçalarıyla, biraz bal veya akçaağaç şurubu ile tatlandırabilirsin. Daha da maceraperest hissediyorsan, smoothie'lere ekleyerek hem daha besleyici hem de lezzetli bir içecek elde edebilirsin. Bu arada, Ramazan ayı boyunca yeni lezzetler deneme kararın çok hoş. Kefiri sade olarak sevmesen bile, bu küçük dokunuşlar onu daha sevilebilir hale getirebilir. 🍓🍯 Görüşlerini merak ediyorum, bu önerileri dener ve seversen, bana haber ver!
Cevap
21Cevap
Kefir severim ama çok sık tüketmiyorum. Tükettiğim zaman da meyvelileri tercih ediyorum genelde.
Evet benim bağırsaklarıma iyi geliyor arada alır içerim, ama bende sade olanı hiç sevemedim hep meyveli olanlardan alıyorum.
Afiyet şifa olsun🙂❤️🙏
❤️❤️🙂
Hazır içtim bir kaç kere. Ama sonuçta hazır. Aroması ve kendisi doğal değil. Annem evde kendisi yapardı eskiden. Sonra o da bıraktı 😂
Bizimkiler de yapmıştı bi ara da çok meşakkatli bir şey. İçmesek de olur bence😂😂
kefirimi kendim yapıyorum. çok severim. hazır kefirle doğal kefirin arasında baya fark var. hazir hiç güzel gelmiyor bana.
Maşallah hamaratsın valla helal olsun. 🙂🙏
Kefirim kendim mayalıyorum. İçiyorum mis mis
Oh ne güzel afiyetler olsun🙂
Sağolasın
Kefirin meyveli olanlarını seviyorum. Sade kefirin içine reçel koyunca da güzel oluyor.
Bugün iftardan sonra recel katıp denicem🙂
Hayır canım yaa ben sevemedim onu nedense hani çok mecbul kalmadıkca alıp içmem yani ama çok sağlıklı olduğunu biliyorum
Bir dönem sağlıklı yaşam gazına gelmiştim içiyordum. Şimdilerde o kadar sık içmiyorum ama içerim.
Arada tuketirim çok sağlıklı kefir yani tuketmeniz lazım bağırsaklara acayip yararı var
Sade olanı değil de bu meyveli olanların az da olsa gideri var.
Evet tüketiyorum. Genelde orman meyveli olanlar hoşuma gidiyor.
Ben içemiyorum bunu ya 🤢
Bende zorla içirdim kendime valla
Ekşi ekşi nasıl içtin yahu helal vala
Mecbur içtim 🤷♀️😄
Niye mecbur be 😂
Ramazanda benim mide filan çok fena oluyor. Dedim belki iyi olur iştahım da açılır gibisinden... iştahımı hepten kapatti😄
Bak şu an yine yüzümü ekşittim 😂😂
😄😄
Hiç içmedim kefir.
Çok nadiren tüketiyorum. (Yılda 5 kez)
Benlik değil tadını sevmiyorum
Dost'un kefiri güzel değil zaten
Hayır çok tükettiğim bir ürün değil
Hayır hiç ilgimi çekmedi
Hayır içmiyorum
Kendimiz yapıyoruz ve evet, tüketiyoruz.
Kefirin tadi guzel knk
Sade si kötü meyveli dene
Damak tadıma uymadığı için hayır.
Hayır süt tüketiyorum
Ayda yılda bir tüketirim tüketsem bile
yok hiç tüketmiyorum
Orman meyveli olursa evet. Sade içemiyorum
Oğlum çok seviyor 😂
Maşallah oğluşuna🙂Yarasın afiyet bal olsun.❤️
Hiç sevmen 🙄
Aramızda kalsın sevilcek gibi bir tadı da yokmuş Allah affetsin
Yazamamışım :D sevmem* ama çok sağlıklı olduğunu biliyoruz 😅 yarasın beybi