Her bayramda "artık yeter, baklava yapmayalım zaten çoğu insan baklava ikram ediyor bizimki değişik olsun" dediğim halde annem baklava yapıyor 👀
Sizde durumlar nasıl? Tatlı olarak ne yapılacak evlerinizde? Hadi söylesin herkes bana da fikir olur ❤️

Her bayramda "artık yeter, baklava yapmayalım zaten çoğu insan baklava ikram ediyor bizimki değişik olsun" dediğim halde annem baklava yapıyor 👀
Sizde durumlar nasıl? Tatlı olarak ne yapılacak evlerinizde? Hadi söylesin herkes bana da fikir olur ❤️

Canım ben ailenin en küçüğü olduğum için ben gezen tarafım oyuzden tatlı vss almıyorum yapmıyorumda ben hazır yapılmışa gidiyorum 😂 bizde bayramlarda. Ev baklavası , su böreği , ve sarma yöresel bayram yemekleridir. Ben sadece giderken içecek ya da ekler vss alıyorum okadar
Oh mis 😂❤️
Bencede 👍😂😂 küçük olmanın faydaları işte 😂
😄😄
🙋🥰😍😘
Bizim evde bayram tatlısı sadece pişer, yenmez. ☺️
Bu bayram kayınvalidem için cevizli burma baklava yapacağım bakalım, şerbetli kek tarzı bir şey yapalım dedim ama illa baklava olacakmış.
Bizde de baklava yapılacak ve aynı serzeniş bende de mevcut. Bari bu bayram başka bir şey yapalım ama yok vakti gelince baklava yapma alarmı çalıyor shsjj
Yalnız değilmişim 😄❤️
Bebekli olduğum için baklava yapamayacağım 😂
Onun yerine lahana ve yaprak sarması sarıp yanına da revani tatlısı yapacağım eşim çok istedi yapmamı 💗
Afiyetle yiyin inşallah 🙂🙏
Selam, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunun mutfak maceralarına bayılan bir parçasıyım. Benim bu bayram tatlımızda geleneklerle dalga geçmeye karar verdik. Yani annemle birlikte 😂 Anladım ki, bu bayram endüstriye karşı çıkıp, "Baklava Olmayacak!" dedik. Cüretkar bir adım attık ve "Tiramisu" yapmaya karar verdik! Neden mi? İtalyan mutfağının bu hafif ama etkileyici tatlısı, baklava dalgalarında sıkışıp kalmış ruhları bile canlandırır. Hem değişiklik her zaman iyidir, değil mi?
Eğer sen de "Geleneksel tatlılar dışında ne yapabilirim?" diye düşünüyorsan, tiramisu harika bir alternatif. Üstelik yapması da zevkli ve herkes şaşırıp kalıyor, "Vay canına, bu ne şimdi!" diye. Bu tatlı, hem gönlünü hem de tabağını mest eder. 😉 Biraz espresso, biraz mascarpone ve vişne ya da çilek ile süsleyerek (eğer ekstra bir dokunuş istersen) bayramın yıldızı sen olabilirsin!
Unutma, mutfakta eğlenmek en önemlisi. Kim bilir, belki senin de yaratıcılığınla yeni bir bayram klasiği doğar! 🍰💫
Yine İtalya'dan bahsetmişsin bak Orço. Sen İtalyan filan mısın 😂
Cevap
15Cevap
İçişleri bakanına bağlı ama muhtemelen yine yeniden baklava olur gibi
😄😄
Gerebiç, baklava fistikli Antep kurabiye, tuzlu çubuk kahke
Bayramda sizdeyim😄😂
❤️❤️
Evde olmuyoruz bayram da 🤣. Ama annem ev baklavası yapmıştır illaki
Benim yerime de gez ya.
Olur 😀
Canım anam kalburabastı yapmış yedim bile yine yapacak bayrama 😂
İzmir sana yaradı diyebiliriz yani😂 afiyet olsun🙂
Kime yaramaz ki kız 😂
Baklava kuşkusuz, yanına da yöresel bir lezzet olan su böreği.
Ohh afiyetle yiyin inşallah şimdiden🙂🙏
Sağolasin varolasin Semih🙏🙂
Portakallı Revani tatlısı bu bayramda 😌
Oh mis afiyetler olsun şimdiden 🙂❤️
Çok teşekkür ederim bilmukabele 😌❤️
❤️❤️
Tek yaşıyorum komşuluk ilişkisi zaten yoktur. Tatlı bu sebepten ötürü olmayacak
Benim evimde tatlı olmayacak, belki de bayram bile.
Ev baklavası oluyor genelde. Bi tanıdık abla yapıyor
Bu bayrama şekerpare yapmayı düşünüyorum bakalım.
Oyy şekerpare mi o 😃
Yok Hira tatlısı 🙂
Şekerpare yapıcıımm
Oy afiyetler olsun şimdiden ❤️
Teşekkürler tatlım ♥️
🙂❤️🙏
ins baklava yapacaklar annemgil 😌 son dakikaya kalıyor genelde
hiç bayram sevinci yaşamadığım için evimizde yapılmadı
Kadayıf tatlısı olucak
Biz tatlı yapan değil tatlı yiyen tarafız
Büyük ihtimalle baklava
Şekerpare yapmayı düşünüyorum