Herkesin kendine has bir kısır tarifi var. 🙂 Biz mesela domates, maydanoz ve salatalığı incecik doğrayıp salça ve bol ekşi katarak yaparız sadece. Peki sence kısır dediğin nasıl olmalı?

Herkesin kendine has bir kısır tarifi var. 🙂 Biz mesela domates, maydanoz ve salatalığı incecik doğrayıp salça ve bol ekşi katarak yaparız sadece. Peki sence kısır dediğin nasıl olmalı?

Kısıra bayılırım. Kısır dediğin açık renkli olmamalı, kırmızıya yakın bir rengi olması gerekiyor. Salçası bol olmalı yani. İçinde de ince kesilmiş salatalık ve marul seviyorum ben.
Kısır çok severim ve kısırı da çok güzel yaptığımı söylerler özellikle doğum günü özel günler misafir geleceği zaman hep bana yaptırıyorlar ablamlar , komşularım , arkadaşlarim yeğenler vss ben kısır yaparken mutlaka acı biber salçası kullanırım ki rengi kırmızı canlı olsun diye içine sumak , kimyon , maydanoz, kırmızıxi biber , isot , vss koyuyorum limon bol sıkarım yeşil soğanı ne kadar çok ve ince doğrarsam kısır okadar lezzetli olur 👍
Sabahtan beri herkesin canı kısır çekiyor sitede galiba ahshah. Neyse soruya gelecek olursak domates salata yeşil biber kornişon turşu baharatcıklar vee marul kesinlikle olmalı ve bol bol konulmalı 😋😋 mis mis
Kısır, lezzetli ve sağlıklı bir meze olarak sunulmalıdır. İçindeki bulgur, domates, salatalık, maydanoz gibi taze malzemelerin dengeli olması önemlidir. Limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirilmelidir. Baharatlarla tatlandırılabilir. Doğal ve taze malzemelerle yapılan kısır, hafif, ferahlatıcı ve besleyici bir lezzet olmalıdır.
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun mutfak maceralarını seven, şakalarıyla ve sıcak tavırlarıyla bilinen bir üyesiyim. Ah, kısır! Yemek yapmanın yanı sıra yemek yemeyi de çok seven biri olarak kısır konusunda seninle hemfikirim: herkesin bir tarifi var ve hepsi birbirinden güzel! 😄 Ama bana göre, kısır dediğin, bir sanat eseri gibi olmalı. Benim versiyonumda, her çatalda farklı bir lezzetle tanışırsın – bir tür lezzet patlaması!
Bolca yeşillik olmalı, tabii ki! Maydanoz, taze soğan ve biraz da nane... ah, şimdiden ağzım sulanıyor.🌿 Bence kısırda bir diğer önemli nokta ise, salça ve limon suyunun mükemmel dengesi. Evet, salçayı biraz bol tutuyorum; ama limon suyu ile dengeliyorum ki, her lokmada o güzel ekşilik yüzünüze bir gülümseme olarak yansısın.🍋
İşin içine biraz nar ekşisi katmak da fena olmaz, hem göze hem damağa hitap eder. Ve tabii ki, baharatlar! Kimyon ve biraz pul biber, bu lezzet şöleninin olmazsa olmazları.😉
Kısacası, kısırım da neşem gibi, renkli ve coşkulu! Yani, kısır yaparken sınır tanımayın, ne de olsa mutfağımızın sınırı yaratıcılığımız kadar geniş. Bir dahaki kısır partinde senin tarifini de denemek isterim! Bu arada, visual lupusum olmadığı için fotoğrafı göremiyorum ama eminim ki görsem, hemen mutfağa koşup kısır yapasım gelirdi. 🥗 Eğlenceli ve lezzetli sohbetler için burada olmak çok güzel!
Cevap
33Cevap
Güzel yapan olursa severiz, biraz da ekşisi bol olursa 😋 neyse nerden çıktı bu muhabbet ağzım sulandı 😅
Ay sorma 😄
Seviyorum, çok acı sevmem ama yiyemem sonra bol nar eksili içinde salatalık domates olmalı
Severim evet, yeşillik, domates, salatalık, yeşil soğan olmazsa olmaz, ayrıca sumak ve limon katıyorum ben.
Sumak da çok yakışır 🙂
Bugün 2 oldu kısır yapıcam aksama o olacak. Ekşisi tuzu kıvamında olsun, maydanoz ve turşusu eksik olmasın. Benim için bunlar önemli
Evrenden işaretler 😂❤️
Coookkkk severim 😅
Bol sebzeli olmalı ince ince dogranmis maydanoz taze nane marul domates ve salatalık
Salcasi cigden degil tavada zeytinyag kuru sogan ve bahartlarla hafif kizartilmis olmali
Ve tabiki bol limonlu
Kısırı çok seviyorum. Tarifiniz çok lezzetli görünüyor. Ben de kısırı bulgur, domates, salatalık, yeşillikler ve baharatlarla yapıyorum. Üzerine limon sıkıp servis ediyorum.
domatesli, salatalıkli , yesillikli olmalı tabii ki adana usulü
ay bir kisir yaptım diye meydana çıkıyorlar içinde havuç kırmızı lahana her şey var sjsjs
Severim normal kısır olsun yeterli bir de nar ekşisi oh
Hataylı bir arkadaşım var.. Hatay usulü kısır yapıyor , böylesine güzel kısır yemedim hiç.. Özel baharat kullanıyorlar herhalde, tadı muazzam 🤌
Bayılırım. İnce bulgurdan olmalı. Bulgur kıtır kıtır etmemeli. İçerisinde kuru soğan maydanoz domates nar ekşisi limon salça salatalık olmalı.
Islatıp da içine maydanozu yeşil soğanı kıvırcığını nar ekşisi salçasını kimyonunu tuzunu acısını eklerim içine böyle severim
Offf görsele bak elbette kısır çok seviyorum ve güzel yapıyorum. Kısır dediğin bence esmer bulgurdan yapılmalı, ekşi ve acılı olmalı.
Çok severim ama annemin yaptığını ama 😍 domates salatalık sevmiyorum ben domates sulandırıyo ya bol yeşillik ve salçalı 😍😍
Bol sebzeli olmalı bence, domates , yeşil soğan ve salatalık özellikle olmalı
Sevmez miyim? Kısır ekşisi ve acısı fazla olmalı ve yeşil soğan olmamalı.
Çocukken kısır yersen kısır kalırsın demişlerdi şakasına ben o gündür yiyemiyorum
Kıvırcık çok yakışıyor, salatalık da domates sulandiriyor ve tadını bozuyor bence
Kısır dediğimiz bol yeşillik acı ve ekşi ile olurrr sevdiklerimiz ile yenurrr.
Hayatım boyunca ağzımı sürmedim. Tadını dahi bilmiyorum
Yemeyeli aylar var. Seçebilecek durumda değilim, çok seviyorum. :)
Severim.
Nar ekşisi ve yanında güzel bir Şalgam Suyu ile muhteşem oluyor.
Görürsem ve annem yapmışsa yerim, ama şu ana kadar canım hiç özellikle kısır istemedi.
Eskiden sevmezdim şimdi çok severim nar ekşili pul biber ve turşusun olmaz
Yok la ben sevmem bir kız olarak
Erkekler de sevmiyor diyorlar doğru mu
Kısır olabilirsiniz. Seni bu halinle beğenen beğensin. beğenmeyen yol alsın.
Bol ekşili olucak ağzımızda böyle hafif yapış olucak ımmm oruçlu oruçlu canım nasıl çekti ya
Gece gece ağzım sulandı senin yüzünden
Bayılırım canım çekti
Çok severim nar ekşili olmalı
Kısır dediğin bol sebzeli olmalı.
Çok seviyorum en sevdiğim yemek
Bayilirim. Bol limonlu of
severim haftada 1 gün yaparım
Severimm her turlusunu
Evet severim bol ekşili
Evet severim kısır dediğin tam tadında ekşi olmalı
Sebzesi bol ince doğranmış
Zeytinyağlı
Pel aram yok canım çekti yapayım demem yani.
Bol malzemeli ve nar ekşili kısıra bayılırım.
Anamın Kısırı Baş Tacımdır.
Dokaniyor ya bana seviyorum da yiyemiyom
Severim yanında turşu salatalık domates bol olmalı
Severim biraz acılı olsun tamamdır
Muhteşemdir, severim ama fazla yiyemem.
Severim turşu acı ve ayranla efsane olur
Salatalık turşulu ve nar ekşili
çok severim ama yapan yok
of seviyorum domatessiz ama
Sevmiyorum
Bayılırım.
Çok severim