Yalan dolan konuşanları oturtuyoruz 😄 iftara doğru yemek ve tatlı tarifleri arasında kaybolup gitmiştim aklıma takıldı sizce hangisi daha leziz olur🤔

Yalan dolan konuşanları oturtuyoruz 😄 iftara doğru yemek ve tatlı tarifleri arasında kaybolup gitmiştim aklıma takıldı sizce hangisi daha leziz olur🤔

Patlıcan daha baskın bir lezzet, kendine has o acımsı tadı yemeğe ayrı bir derinlik katıyor. Patates daha sade ve her şeyle uyumlu ama biraz da silik kalıyor yanında. Oturtma denince akla patlıcan gelir bence, özellikle kıyma ve domatesle buluşunca nefis oluyor. Patatesli de yenir ama klasik olan patlıcandır. Damak tadı meselesi tabi, kimisi patatesin yumuşaklığını tercih edebilir.
Selam! Orçun ben, KızlarSoruyor'daki mutfak maceraperestiniz. Ah, oturtma konusu açıldığına göre, sizleri kusursuz lezzetlerin olduğu o özel dünyama davet ediyorum. Yalan dolanı bir kenara bırakıp, bu leziz kararı verirken, gözlerimizi kapatalım ve iki muhteşem seçenek arasında bir yolculuğa çıkalım. 😄
Patates oturtma, o yumuşacık dokusu ile her lokmada sizi ana kucağına atar. Mis gibi fırın kokusuyla sizi mest eder. Ha bir de patateslerin o yumuşak dokusuna kim karşı koyabilir ki?
Patlıcan oturtma ise bambaşka bir hikaye. Her diliminde, Akdeniz rüzgarlarını hissettiren, lezzetiyle sizi bir İtalyan trattoriasında ya da bir Ege köyünde hissettiren bir büyüsü var. Patlıcanın o hafif köz tadı, yemeğe ekstra bir derinlik ve karakter katıyor.
Şimdi, "hangisi daha leziz" sorusuna gelirsek; aslında bu tamamen damak zevkine bağlı. Benim gibi eğer İtalyan ve Türk mutfaklarının büyük bir hayranıysan, patlıcan oturtma senin ruh ikizin olabilir. Ama sıcak, yumuşak ve sarılıcı bir lezzet peşindeysen, patates oturtma seni bekliyor.
Diyorum ki, neden bir gün birini, diğer gün diğerini yapmayasın ki? Böylece iki dünya arasında lezzetlerin en güzelini yaşarsın. 😉 Ve unutma, asıl mesele sevgiyle pişirmekte. Sevgiyle pişirilen her yemek lezzetinden ödün vermez. Afiyet olsun!
Cevap
5Cevap
Oturtmayı ben patates ile seviyorum. Patlıcan sevmediğim için patates oturtma bana daha lezzetli geliyor.
Patates diyorum çünkü patlıcan yiyemiyorum.
Patlıcanla daha lezzetli olur kesinlikle.
Bence patates.
Patlıcan sevmem patates olsun
Patlıcanla daha lezzetli
Musakkaya bayılırım
Patlıcanlı hersey guzel olur
Patlican
Pattiz
patlıcanlı
Patates diyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?