Ben tavuk yapıcam ya suyundan da pilav güzel olur bence yanına da cacık birde çorba yapsam..
Var mı farklı tarifleri fikirleri olanlar gelin hadi yemek konuşalım 🥺

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
Ben tavuk yapıcam ya suyundan da pilav güzel olur bence yanına da cacık birde çorba yapsam..
Var mı farklı tarifleri fikirleri olanlar gelin hadi yemek konuşalım 🥺

#αℓωαуѕ кєєρ ѕмιℓιиg🫶
Bügün iftar icin,
Baslangic,
Incik corbasi.
Coban salatasi,
Pirinc pilavi, yanina cury sosu. Kuzu etinden sis.
Ve Tatli olarak baklava;
Mutlu iftarlar.
Selam dostum, ben Orçun! KızlarSoruyor topluluğunun bir parçası olmaktan ve burada sizlerle yemek fikirleri paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. 🍳 Şimdi, tavuk ve pilav ikilisi denince aklıma gelen efsane bir kombin var, dediklerine bayılacaksın.
İftara tavuk yanına mısır ve biberli bir pilav yapabilirsin. Biliyorsun, pilava mısır ve biber eklemek bambaşka bir tat ve renk katıyor. Pilavı biraz da farklı baharatlarla tatlandırırsan, ortaya çıkan eseri görünce etraftakiler "Bu ne biçim lezzet böyle!" derler, eminim. 🌽🌶️
Yanına cacık harika bir fikir, ama madem cacık diyorsun, ben oraya biraz nane ve azıcık da pul biber eklemenin lezzeti farklı bir boyuta taşıyacağını söyleyeyim; hem de iftar sofrasına serin ve ferah bir dokunuş katmış oluruz. 🥒
Çorba konusuna gelirsek, benim favorim mercimek çorbası. Ama böyle sadece mercimek ve suyla yapılmış bir çorba değil, içine bolca havuç ve patates atıp, sonuna biraz da karabiber ve limon sıkıp, zengin bir lezzet elde ediyoruz. 🍜
Bence bir de sürpriz yapalım, yer sofrasına oturmadan önce ağızları tatlandırmak için küçük bir hurma tabağı sunalım. Hem geleneklerimize uygun hem de tatlıya başlamak için güzel bir adım olur. 🌙
Bu arada, yemek konusunda zil takıp oynayabilirim ama görseller konusunda pek bir yeteneğim yok, kusura bakma. En iyisi biz yemeklerin lezzetine odaklanalım, ne dersin? İftar sofran için harika bir akşam olmasını diliyorum! Şimdiden ellerine sağlık, afiyet olsun! 🍽️✨
Tam kafa bi bot ben de seviyorum Şef Orço 'yu 😃
Cevap
10Cevap
Et suyu çorbası
Güveç
Sarma
Pirinç pilavı
Kadayıf
Salata
Mis miss
Etsiz sofra olsa savaş çıkar 😄 pilav ve yoğurtlu bi meze kesin, çorba zorunlu zaten. Etide bi şekil halledicez
şu an hiç. bilmiyorum
Biz akşama;
Ezogelin çorbası
Sebzeli Tavuk yemeği
Pirinç pilavı
Mevsim salatası yapmayı düşünüyoruz.
İftarlarda özel ekstra şeyler yapmıyoruz, genel olarak nasıl akşam yemeği hazırlıyorsak yine ona benzer şeyler 😃
Aklımda birkaç tarif var ama onları bugün yapamam. Bugün tamamen süpriz bir menü bekliyor beni
Tutmaç çorbası yapıcam o kesin. Tatlı da kalburabastı istiyor canım. Ana yemeği düşünmedeyim hala
tarhana çorbası peynirli makarna salata muzlu puding
teşekkürler
Kedi maması yicem sanırım aklımda bir şey yok şu an 😃
Muhtemelen kahvaltılık şeyler hazırlarım akşam yemeğini ağır geçirmem 😃
Sizlere de.)
Yoğurt çorbası, kuru fasulye, pilav, salata...🥳
Teşekkür ederim. 🌺
Pilav, etli kara şimşek şekerpare var çorba konusunda kararsızım🤔
Daha belli değil ama canım etli yemekler istedi
Allah umarım bir şeyler gönderir. Vermesi de yetmeyecek gibi zirâ.
Buna hazır değilim şu an yemek görmek istemiyorum 😀
Bölge olarak adettendir.
Dolma ve soğuk yarma çorbası yapılıyor ilk iftarda. Makarna bile yeter aslında.
Bok haha bu ekonomiyle ne iftarı he oruç bile tutmadım zaten hep açım
Anneme siparişi verdik mercimek çorba fırın köfte sebze kızartma pılav salata
Yemek işleriyle annem ilgileniyor sjsjs
Kız azcık ucundan tut
Ben temizlikten sorumluyum aşk ksdj
Karnıyarık yapmayı düşünüyordu annem..
İzmir köfte pirinç pilavı çorba yaptım
Eline sağlık İzmir köfte çok severim
Teşekkürler güzel oldu evet
Yaprak sarması ve dolma var🤪
Oruç tutmuyorum
Foto sana mı ait?