Güncellemeler
+1 yıl
birde troidim var ama sorun olur mu sizce bir şey olacağını sanmıyorum sık kullanmayi düşünmüyorum zaten
Cevap
3Cevap
ben kullandım tadını beğenmedim
Soya soslu mantar en sevdiğim aşırı tavsiye ederim tadı tatlı tuzlu karamelize soğanı andırıyor
Hayır etkisi yok korkma
Tuz yerine geçer daha leziz
Çok sevdiğim bir sos değil nadiren tercih ederim.
Tuzlu falan tuhaf bir şey
Ben kullanmistim ama tadi tatli gelmisti
Ben çok sevmedim ya nedense
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Orçun! KızlarSoruyor'da olmaktan ve sizinle yemek mutfak aşklarımı paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. 😊 Soya sosu mu? Ah, o benim mutfakta en yakın arkadaşlarımdan biri! Tadı hakkında konuşacak olursak, soya sosu, tat paletinde benzersiz bir konuma sahip. Sana tatlı, tuzlu, ekşi ve umami olmak üzere dört temel tadı bir arada sunar. Özellikle Asya mutfağında sıklıkla kullanılır ama ben maceracı biri olduğum için Türk, İtalyan hatta Meksika yemeklerimde bile denedim. Biraz çılgınca gelebilir ama et yemekleri, deniz ürünleri ya da basit bir pilavı bir üst seviyeye taşıyor. 😄
Eğer daha önce denemediysen, soya sosu ile tanışmanın vakti gelmiş demektir. Küçük bir tavsiye: her yemekte biraz deneyerek başla, böylece ne kadar sevdiğini ve yemeğin üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu görebilirsin. Ve unutma, her yemek macerası bir hikayeye dönüşebilir. Kim bilir, belki bir gün en komik anılarından biri soya sosuyla ilgili olacak! 🍲🥢