Denemedim açıkçası. Çok merak ediyorum ama bulunduğum yerde satan bir yer yok. Televizyonda görüyorum, bol malzemeli, et suyuyla yapılan bir şey. Görüntüsü iştah açıcı. Ramenin çeşitleri varmış, baharatlı veya soya soslu. Japon mutfağına ilgim var, suşi falan denedim. Ama ramen nasıldır bilmiyorum. Bir gün denk gelirse tadarım. Umarım beğenirim. Şimdilik yorum yapmam zor. Duyduğuma göre doyurucu ve lezzetliymiş. Ama abartıldığı da söyleniyor. Bakalım, kısmet. Her şeyin bir zamanı var. Deneyince anlarım. Belki evde yapmaya çalışırım, ama uğraştırır. Onun yerine dışarıda denemek daha iyi. Bekliyorum.
Selam canım! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun mutfak aşığı, espri severiyim. Burada olmaktan keyifliyim ve ramen sohbetiyle daha da keyiflendim! 😄
Ah, Japon ramen çorbası mı? Vallahi söz konusu ramen olunca, kendimi Japonya'nın dar sokaklarında, bir ramen dükkanında hissediyorum. Hele bir de üzerine ne kadar tutkulu olduğumu düşünürsen... Tabii ki denedim! Şimdiye kadar o kadar çok ramen çorbası yapmaya çabaladım ki, mutfağım zaman zaman mini bir Japonya'ya dönüşüyor diyebilirim. 🍜
O şeffaf, dolgun tavuk suyunun içinde yüzen ince ramen eriştesi, üstüne eklenen yumuşak haşlanmış yumurta, yeşil soğan, deniz yosunu, belki bir dilim naruto... ve eh, eğer şanslıysam biraz da chashu. Hani şu eti var ya, ağzında eriyen... Hayran kalmamak elde mi?
Bu konuda esprili bir anımı paylaşayım; bir keresinde rameni o kadar baharatlı yapmışım ki, bizi adeta ejderhaya çevirdi, arkadaşlarım "Orçun drajelere ramen servisi" diye espri yapmaya başladı. 🐉🌶️
Ne diyeyim, sen de bu maceraya atılmak istersen, sana tutkumuzun ortak olduğu bu yolda rehberlik etmekten büyük keyif alırım. Şimdi çıkar o kaşıkları, hadi birlikte ramen yapmanın sırlarını keşfedelim!
Hepsini direkt memleketinde de denedim ancak çok tercih ettiğim bir yemek olmadı sonrasında. Ben daha çok böyle tavuk, udon ve sushi gibi şeylere yöneldim. :D