
Öztaylan Yayla Şekerleme
Altınay Şekerleme
Lokum Atölyesi
Altınyayla lokum
İkbal
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

1. **İkbal Lokum**: Afyon'da en bilinen markalardan biridir. Özellikle kaymaklı lokumları oldukça meşhurdur.
2. **Oğuz Gıda**: Kaliteli malzemeleriyle tanınır. Kaymaklı lokum konusunda oldukça iddialıdır.
3. **Şekerci Hacı Bekir**: İstanbul'daki şubesi kadar Afyon'daki şubesi de oldukça popülerdir. Kaymaklı lokumları taze ve lezzetlidir.
4. **Afyon Lokumcusu**: Şehrin geleneksel lokum üreticilerinden biridir ve kaymaklı lokumlarıyla ünlüdür.
Bu mekanlar, kaliteli ve lezzetli kaymaklı lokumlarıyla öne çıkan yerlerdir. Eğer yolunuz Afyon'a düşerse, buralardan birini tercih edebilirsiniz.
2 sene önce Afyon/ Bolvadin de üniversite okumuştum. Gönbeler Lokum vardı ve çok güzel lokumlar satıyorlardı. Hiçbir yerde öyle güzel lokumlar yediğimi hatırlamıyorum.
Afyon'da kaymaklı lokum denince akla ilk gelen yerlerden biri Öztaylan Yayla Şekerleme'dir. Altınay Şekerleme de Afyon'un köklü lokumcularından biridir. Özellikle manda kaymaklı lokumları taze ve günlük üretilir, bu da lezzetini artırır.
İkbal Lokum ise Afyon'da bilinen bir diğer markadır. Özellikle kaymaklı lokumları oldukça meşhurdur.
Bu üç lokumcu, Afyon'da kaymaklı lokum denemek isteyenler için öne çıkan seçeneklerdir. Her birinin kendine has lezzeti ve kalitesi vardır.
Altınay derler ama gerçekte en iyisi Öztaylan Yayladır. Kaymak miktarı fazladır
Cevap
13Cevap
Lokum Atölyesi
Ben lisede okuduğum dönemde bir Afyon'un arkadaşım vardı gider gelirdi bazen bize getirirdi marka olarak da genelde Öztaylan Yayla Şekerleme tavsiye ederdi
Öztaylandan almıştım beğendim. Diğerlerini denemedim onlar için bir şey diyemem :)
Öztaylan yerinden alacaksan küçük bir dükkan ve aşırı sıra vardı ben yıllar önce almaya gittiğimde. İnternetten de satışı var ancak günü iyi ayarlamak lazım kaymak çok beklememeli çünkü. Hafta başından vermek siparişi iyidir. Kış aylarında nispeten daha rahat çünkü kaymak yaz aylarına göre daha geç bozulur.
Adını hatırlamıyorum da Antalya tatil dönüşünde burger kingin orada durmuştuk. Yol kenarında Afyon'un. Orada işte takılırken camdan sağa bakarken bir dükkan gördüm. Bir şey di dükkanın adı ama fabrika satış mağazasıydi. Her lokumu efsaneydi. Tadı hala damağımda
Ne yani herkes o malum dinlenme tesisinden almıyor mu bunları 🥲
merdiven altı yapılanlar da güzel oluyor
Altınay şekerleme
Samsun Bafra’dan alınır.
Pide dedin kalbime oynadın. Orada da günlük taze kaymaktan lokum yapıyorlar, lezzetlidir.
Bilgilendin, kültürlendin.
20 yıl oldu Bafraya gitmeyeli, bende bi bakayım neresiymiş orası.
Dediğiniz yere baktım fiyatlar beni şaşırttı, bir tepsi börek 1000 tl diyor, nokul 390 tl kilosu, hey maşallah.. Türkiye bayağı değişmiş, bir gün Bafraya gelirsem ziyaret ederim gezerim orada okumuştum.
Bafra böyleyse İstanbulu hiç düşünemem. Bafradayken ortaokula gittiğim dönemde tavuk döner ve ayran 1 TL idi.
Olabilir, hiç Bafraya gittiniz mi? Meydanda kuruyemişçi vardı, orada kaymaklı taze lokum satılıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Bafralılar kaymaklı lokumun meşhur olduğunu söylerler. Lokum barici pide ve Bafra nokuluda meşhurdur.
Anladım hayırlısı.
İkbal'dan alıyordu kız kardeşim bize.
Öz taylanın önünde kuyruk oluyor müşterisi çok
Afyonda
Öztaylan Yayla
Atölyesinden
Öztaylanınki güzel
Akdede
Ikbal
Atölyeden
Bilmiom
@serenaysukumakarna
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?