+1 yılMükemmel bir kahvaltı sofrası kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genel olarak bir kahvaltı sofrasında bulunabilecek bazı öğeler şunlardır:
1. Taze Meyve ve Sebzeler: Örneğin, dilimlenmiş muz, çilek, kavun veya domates gibi meyve ve sebzeler.
2. Protein Kaynakları: Yumurta (haşlanmış, kızarmış, omlet veya çırpılmış), hindi füme, somon veya peynir gibi proteinler.
3. Tahıllar ve Karbonhidratlar: Tam buğday ekmek, tahıl gevreği, yulaf ezmesi veya tam buğday baget gibi sağlıklı karbonhidrat kaynakları.
4. Süt ve Süt Ürünleri: Yoğurt, süt, peynir veya lor gibi süt ve süt ürünleri.
5. Yulaf ve Kuru Meyveler: Yulaf ezmesi, kuru üzüm, kuru kayısı veya kuru incir gibi yulaf ve kuru meyveler.
6. Doymamış Yağlar: Avokado dilimleri, zeytin yağı veya badem ezmesi gibi sağlıklı yağ kaynakları.
7. Çay veya Kahve: İçecek olarak tercihe göre demlenmiş çay veya kahve.
8. İçecekler: Taze sıkılmış meyve suları, bitki çayları veya su gibi içecekler.
Mükemmel bir kahvaltı sofrası, sağlıklı ve dengeli bir şekilde çeşitli besin gruplarını içermelidir. Ayrıca, taze ve doğal malzemelerin kullanılması da önemlidir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Yeme & İçme konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılİdeal kahvaltı diyince ilk aklıma gelen böyle bir serpme kahvaltı oluyor 😂
07 Yorumla- +1 yıl
Ahaha görsel çok iyi))
- +1 yıl
Dimi ama 😂 Ben hazırladım
- +1 yıl
Bu senin fotoğrafın mı
- +1 yıl
Evet ben bunu bu şekilde hazırlayıp görsel soru olarak paylaşmıştım mizah amaçlı süper soru seçilmişti
- +1 yıl
Çok iyiymiş, tablo gibi)) Mizah anlayışın hoşuma gitti.
- +1 yıl
Aman efendim estafurullah teveccühünüz teşekkür ederim 🙏😂
- +1 yıl
Benden iltifat almak zordur, hani yine iyisin cumanın hayrına kaptın.
+1 yılKarşımda sevip değer verdiğim kadın Taze köy yumurtası ile hem haşlanmışı onu sevmez diye kırıpta pişirilmişi bulunur tahin pekmez severse diye incir reçeli doğal kaymak damak tadına uygun zeytin taze yanda kaynayan semaverden çay fırından sıcacık alınıp gelinmiş ekmek veya çıtır simit ☺️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇay, zeytin ve yumurtalı bişey
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 64,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAfiyet olsun hayırlı cumalar.. Bence omlet olabilir yanında da salata ve ayran.
00 Yorumla
+1 yılo sırada minik hakikat perisi Canan Karatay: " Yulaf at yiyeceğidir."
O gluteni yeme kardeşim bağırsaklarına yapacağın en büyük kötülük budur :)
07 Yorumla- +1 yıl
Yulaf mı yemeyeyim? Yulaf yiyince kendimi doymuş hissediyorum ve şişkinlik vermiyor hafif hissediyorum.
- +1 yıl
aynen aynen kesin öyledir 😂 O hisler psikolojik olmasın? Öyle düşünmek istediğin için hissediyosun bence neyse..
- +1 yıl
Yurtdışında yulaf yemeyen yok, hiç bir zararıda yok.
- +1 yıl
Yurtdışında yrnmesi doğru olduğu anlamına mı geliyor yani? Tamam yemeye devam et bu mantıkla ne diyeyim afiyet olsun.
- +1 yıl
Kültürel hal almış, zararı olsa yemezdi. Şu an spor ve sağlıklı beslenen insanların çoğu yiyor. Çağatay çok sallıyor, ona kalsa yiyecek bişe yok.
- +1 yıl
Sana tek tavsiyem paranı yulaf/gluten yerine badem, ceviz ve fındığa harcaman. :)
- +1 yıl
Onuda yiyorum ki
Yumurta kolik olarak bende rahat yerim 4. ne olmuş ki🙄
Çay ve yumurta kesinlikle olmalı diyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Alttaki arkadaş beyninin ihtiyacı var yazıp engellemiş, cevap vermeye yetişemedim. Delü bu millet vallahi.
- +1 yıl
Olabilir, yarın yine sorup yine hayırlı cumalar diyeceğim.
+1 yılSpor yaptığım için Mutlaka 10 yumurta yerim yanınada yulaf 3 muz ayrıca bugün cuma değil çarşamba hayırlı çarşambalar
01 Yorumla- +1 yıl
Afiyet olsun kral, cumaya hazırlık yapıyorum
+1 yılAbi ben 10 tane yiyorum büyüme döneminde 4 tane yiyeni sahneden alalım :D
01 Yorumla- +1 yıl
Abi ben küçülme dönemindeyim)) 4 tane yetiyor şimdilik.
- Yeme & İçme konusunda 3,3b cevap paylaştı.
u +1 yılSpor yaptığım için yumurta. Tahın. Kan yapsın diye domates. Beyne zarar veren şekeri emsin diye zeytin.
01 Yorumla- +1 yıl
Kahvaltı da çay içmem.
- Yeme & İçme konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılPeynir kesin olmali. Zeytin de olur ama yumurta herkese olmaz. Misal bana.👀
077 Yorumla- +1 yıl
Seni biliyorum yumurta yemiyorsun, bir gün sucuklu yumurta yapsak yersin gibime geliyor. Özlemişsindir.
- +1 yıl
Yumurtayi ayirip oyle yerdim genelde :d
- +1 yıl
Pastırmalı yumurta?
- +1 yıl
Pastirmanin tadini unuttum bile. Sanmam.
- +1 yıl
Bende unuttum. Sucuk yılda bir kere belki Türkiyeden getirirlerse yerim yoksa yemem. Şimdi açık pastırmalı yumurtalı bafra pidesi olacaktı yerdik.
- +1 yıl
Siz yerdiniz anca onu :)
- +1 yıl
Sizde yerdiniz, canınız çekerdi.
www.bafrapidem.com/.../...rmali-acik-pide-3210.png - +1 yıl
Yumurtasiz kismindan belki. Istahimi acmadi nasil da kapanmis. Duzeltmem lazim kendimi bir an once.
- +1 yıl
Şunun için Türkiyeye gidilir ama değmez o kadar yola, bir gün yolum düşerse yerim şimdi aramıyorum.
- +1 yıl
Siz yapin evde
- +1 yıl
Pastırmayı nereden temin edebilirim?)
- +1 yıl
Bilmem ki nereden bulunur orada. Bulunmazsa baska seyler koyulur
- +1 yıl
Öyle tadı çıkmaz, evde yapınca yediğimden zevk alamıyorum.
- +1 yıl
Keske bogaz derdi olmasa. Yemeksiz bir hayat mumkun olsa ne guzel olurdu. Goruldugu kadariyla siz istahlisiniz, ben de hic degilim
- +1 yıl
Moralim bozukken veya hastayken iştahım çok açılır, bol bol yerim. Bir şey olmayacağını bilsem sabahtan akşama kadar yerim.
- +1 yıl
Bende de tam tersi. Yemek yemek icin bir turlu isinamamam lazim. Yemek yemeyince saatlerce dogal olarak usume geliyor
- +1 yıl
Allah Allah, şimdi masada senin gibi birisi olsa yav yesene yesene utanma derdim. Çok garibime kaçardı.
- +1 yıl
Bir de alisik olmadigim birinin yaninda yiycem😬o da zor.
- +1 yıl
Haydaa demek ki bir adaya düşsek yemeyeceksin, gerçi adaya düşüp ne bulacaksak
- +1 yıl
Yok ya yerdim o kadar da olmazdi
- +1 yıl
Balık yersin hemde löp löp..
- +1 yıl
Acliktan olmemek icin mecbur.
Bocek yediniz mi hic veya yemek kitligi olsa yer miydiniz? - +1 yıl
Domuzlu salam pizza falan yiyorum, böcek sanırım henüz yemedim. Karides, midye, ahtapot, tavşan falan yedim
- +1 yıl
Tavsan:/
Hic birini tercih etmem acliktan olmedigim surece. - +1 yıl
Ağzının tadını bilmiyorsun gibime geldi, sadece karnım doysun yeter modundasın
- +1 yıl
Tam tersi :D secici olan agzinin tadini bilir bence.
- +1 yıl
Yatayim ben artik. Iyi gunler size
- +1 yıl
Siz yemek için yaşamıyorsunuz, yaşamak için yiyorsunuz.) İyi geceler size, bende daha gündüz.
- +1 yıl
Evet son bir kac yildir bana kalsa yemek yemesem de olur. Tabii bu durum da saglikli degil ve gucsuz dusuruyor. Yine de az yemek cok yemekten iyidir diye dusunuyorum.
- +1 yıl
Az yemek çok yemekten iyidir, katılıyorum. Amerikanın fast food kültürü gelişmiş, mesela herhangi bir gencin iştahını kabartır gibime gelmişti. Hamburgerler, donut, pizza falan..
- +1 yıl
Uzak durunca o kadar da cani cekmiyor insanin.
- +1 yıl
Aynen öyle ama şimdi güzel bir pizza olsa hayır demem, hamburger ile aram o kadar yok fakat rokfor peynirli ya da dört peynirli pizza çok severim
- +1 yıl
sevilir:) Cabuk aciktirir ama pizza
- +1 yıl
Şu an acıktım ve bir dilim ev pizzası yiyesim var. Diyeti bozduracaksınız bana hiç destek olmuyorsunuz.
- +1 yıl
Konustugunuz kisi de sizi tesvik ediyor sanki :d Benle konusunca daha az istahli olunur asil. Ters etki mi yapiyor :D
- +1 yıl
Mevzuyu biliyorsun bu yıl hiç kendimi toparlayamıyorum, diyete başlıyorum ikinci gün bozuyorum.
- +1 yıl
Insanlar bu kadar yemekten ne anliyorlar anlamiyorum. Bence biraz can sikintisindan kaynakli. Yemeyi birakinca zaten mide de kuculuyor. Kus kadar yemeye baslaniliiyor.
- +1 yıl
Benim yemekle ilgili bir sorunum yok ki gün içinde iki öğün besleniyorum, fakat abuk sabuk şeyler yiyorum. Geçen sene Haziran ayında diyete başladıktan sonra yılbaşına kadar ağzıma şeker/unlu mamüller/ abur cubur hiç sürmedim. Yılbaşında 34 kilo verdiğimi gördüm mutlu oldum, sonra ocak ayının 5nde biz buluşacaktık. Fake çıkınca her şey alt üst oldu, o şok ile kendimi artık odaklayamıyorum. Ya da artık rahatlığa kavuştum eski düzene dönemiyorum. Dün sabah yulaf yumurta yedim, akşama kadar şekerli tek lokma yemedim. Sabah çayın yanına bir parça çikolata yedim istemsizce.
- +1 yıl
Bende bir saat once oyle yaptim.
Seker ve unlu mamuller olmasa zaten muhtesem fark gorulur diye dusunuyorum. Ben bile yiyince kilo almaya basladigimi hissediyorum.
Siz 34 kilo verdiginiz icin almaya musait olursunuz diye tahmin ediyorum. Dikkat ettiginiz surece ama iyisiniz - +1 yıl
Afiyet olsun, sabah bir parça çikolata ve çay ile idare ettim. Almaya müsait olurum tabiki, sabah tartıya çıktım 3 kilo fazla çıktım. Ödem falan topladım vücudumdaki ağırlığı hissedebiliyorum.
- +1 yıl
Cay ve cikolata kahvaltida olmaz ki ama. Cok yetersiz ve halsizlik verir gun icinde. Ac karnina sekerden uzak durmak lazim. Bir kere acken tatliya bir saldirdim o gun yasadigim bas agrisi ve yorgunlugu tarif edemem...
Bugun spor yapacaktim ya, unuttum bak. Aklima geldi simdi. - +1 yıl
Evet aç karnına şeker tüketince benimde kalp çarpıntım oluyor, eklemlerim ağrıyor ve üzerimde bir ağırlık beliriyor. Siz spor yapın, ben cumartesi günü başlayacağım.
- +1 yıl
Yok gec oldu. Yarin artik.
Orada disarida yuruyus yapan var mi? burada yaz kis var - +1 yıl
Yazın ben adaya gidiyorum, orası trafiğe kapalı. Ağaçların arasında çok uzun mesafeli yürüyüş, koşu, bisiklet sürme, paten sürme yeri var. Kimisi çocuklarıyla geziyor kimisi bisiklet sürüyor kimisi paten. Orada yürüyüş koşu yapanlar vardır spor anlamında. Ama hava dondurucu soğuksa kimse yürüyüş koşu yapmaz. Hava -40 olduğunda kim dışarıda spor yapacak.)
- +1 yıl
Dogru. burada sogukta kisa kollu insanlarin yurudugunu gorunce orada da belki kisin o sekilde olmasa da sporunu yapan vardir diye dusundum.
- +1 yıl
Hayır genelde spor salonuna giderler, salona gitmeyende havanın ısınmasını bekler. Geçenlerde hava -2 idi, ormanda koşu yapanları gördüm. Buranın havasınında şöyle sıkıntısı var, mesela bugün hava -2, yarın -40 olabiliyor. Bu aşırı hava değişimi baş ağrısı, tansiyon, hastalık yapıyor.
- +1 yıl
Yapar. Bilirim sogugun yaptigi bas agrisini. orada yasayanlar yine dayaniklidir.
- +1 yıl
Dayanıklıdır. Benim arkadaşım başka şehire taşındılar daha sıcak iklime, babası bir kaç ay sonra vefat etti. Soğuk iklimden sıcak iklime geçmek sıkıntıymış hele yaşı geçmiş insanlarda.
- +1 yıl
Aa o kadar sikinti oldugunu dusunmezdim. Sicaktan soguga daha zor diye dusunurdum ama hic olume goturebilecegini sanmazdim. Basi sag olsun.
- +1 yıl
Bizim doktora öyle laf arasında söylemiştim, yaşlı insanlarda ani değişikliğe vücut alışamıyor. Sıcak havada tansiyon yüksek olur demişti, soğuk iklimden sıcakta adam vefat etti. Babamın bir arkadaşı var o da aynı şekilde vefat etmiş.
- +1 yıl
Ne kotu:/ tansiyonu da oluyor cogu yasli insanlarin
- +1 yıl
Evet. Bende sıcak iklimi çok sevmiyorum, soğuk beni daha dinç hissettiriyor.
- +1 yıl
Ev kac derece bu arada? burada 23 derecede su an zar zor ve yarim isindim. Karsilastirma yapicam :d
- +1 yıl
Evde değilim ama iş yeri 20 derece, ev daha sıcaktır. Isıtma sistemi burada gaz ile değil, su ile ısınıyor şehir kömürle
- +1 yıl
Anladim. burada da klimalar var. Turkiye den daha farkli ve tum evi isitacak sekilde duvardan genelde. Onun da buyuk bir sistemi oluyor evin bir bolmesinde veya disinda.
- +1 yıl
O nasıl bir şey? Kapının üstüne takılan mı klima gibi sıcak hava üflüyor?
- +1 yıl
Yok. Diger adi da havalandirma tesisatiymis. Air conditioner diyoruz. Yazin soguk hava kisin da sicak olarak kendin ayarlayabiliyorsun.
- +1 yıl
İyi elektrik yakıyordur dimi
- +1 yıl
https://imgyukle.com/i/ymGUVy
Boyle. Her odada oluyor. Biri temiz hava veriyor benzeri de aliyor - +1 yıl
Derece arttikca fiyat da artiyor tabii:)
- +1 yıl
Hımm görünüş olarak estetikmiş, iyi ısıtıyor mu evi?
Bizde böyle.
- +1 yıl
Evet. Ayarlanilan derece gore performansini goruyoruz :) bugun 75 f a ragmen soguk geliyor. Genelde 73 yapariz.
Sizinki de Turkiye'dekine benziyormus.
- +1 yıl
Bizde de her binanın altında kazan daireleri var, sıcak su bütün sistemden evlerdeki peteklerde geziyor. Acayip çok sıcak oluyor o yüzden hep cam açık.
- +1 yıl
Ayarlamasi yok mu
- +1 yıl
Çok bunalırsam kapatıyorum, bu seferde üşüyorum tekrar açıyorum. Kısıyorum üşüyorum, değişik haller işte. Ama iyi ısıtıyor hamam gibi oluyor.
- +1 yıl
Iyi bari. Usumemek lazim o kadar soguk bir ulkede.
- +1 yıl
Üşümüyorum alıştım, dışarıda da fazla kalın giyinmem genelde arabadayım.
- +1 yıl
Bugun kahvalti sorusu gelmedi :d
- +1 yıl
Bugün sabah yoğundum, kahvaltıda yapmadım ki çikolata çay ile idare ettim biliyorsun. Senden gelsin, bu sefer şaşırt bizi.
- +1 yıl
Dogru unuttum. Da ben sormam
- +1 yıl
Bir değişiklik yapsanız da sorsanız nasıl olurdu?
- +1 yıl
Iyi tamam geliyor
- +1 yıl
Hadi bakalım, bekliyoruz.
- +1 yıl
Sordum
- +1 yıl
Cevaplandı.
- +1 yıl
Gordum:)
- +1 yıl
Sevindim.
Yumurta ve peynir olmazsa olmaz.
Afiyet olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Senin yerine yedim, ikiside vardı.
+1 yılYakaladım seni bu sabah 😂ben bu sabah sucuklu yumurtaya simit bancam banane zortt🦥
01 Yorumla- +1 yıl
Ohh ne güzel
+1 yılBen günde 10 yumurta tuketirim genelde bu aralar az tüketiyorum ama
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılPeynir domates salatalık marul biber nutella ekmek
00 Yorumla
+1 yılKızartılmış ekmek ve Cay olmazsa o kahvaltı kahvaltı değildir, ay bide minnaak CherryDomatesler
00 Yorumla
+1 yılPatates kızartması sigara böreği peynir salatalık salam nutella
00 YorumlaYumurta, peynir bir de turşu benim için mükemmel bir kahvaltı sofrası demek.
00 Yorumla
+1 yılYalnız bugun cuma degil kardeş gunleri şaşırdın sanırım..
00 Yorumla
+1 yılPeynir zeytin olmalı bana göre yumurta hiç olmamali 🤷
00 Yorumlaşu an mükemmelini değilde normal bir kahvaltıya bile razıyım çünkü açımmm
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. zeytın peynır domates salatalık bazen bıber ve maydonoz da yiyorum ((: en mukemmelleri
afiyet olsun01 Yorumla- +1 yıl
Biber domates peynir kızarmış ekmeğin arasına of of)
- Yeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılYulaf üstü tahin mi o? Ya da cok sıvı fıstık ezmesi.
08 Yorumla- +1 yıl
Bugünlük tahin denedim, genelde fıstık ezmesiyle yiyorum.
- +1 yıl
Ekmek yemiyor musun?
- +1 yıl
Yulaf ile ekmek yediği nerede görülmüş sayın arkadaş.
- +1 yıl
Yulaf ile yumurtanin yendigini de görmedik.
- +1 yıl
Ne alaka? Karbonhidrat ve proteinin aynı anda yendiğini nasıl görmedin.
- +1 yıl
Tat olarak birbirine uygun degiller. Gerci yulaf lapasinin üstüne tahin atan birinin boyle seylerden anlamamasi normal.
- +1 yıl
Benim için besin değerleri önemli, keyifli bir kahvaltı yapacak olsam yulaf üstü tahin mi yerim kruvasan varken..
- +1 yıl
Besin degeri diye tatsiz tuzsuz antin kuntin seyleri yemene gerek yok.
- Yeme & İçme konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılAvokadosuz bir kahvaltıya hayır diyorumm
02 Yorumla- +1 yıl
Evet avokado bahçem var
+1 yılSosis süt pide tereyağı ızgara zeytin çikolata sucuklu yumurta kıymalı börek
10 Yorumla
+1 yılÇay zeytin ekmek yeter benim için 😍
00 Yorumla
+1 yılönüme hazır gelsin sade simit de olur
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHaşlanmış yumurta ve krem peynir..
00 Yorumla Beyni zeytin vişne receli beni keser
00 YorumlaBende 5 yumurta yiyorum nolmus
00 Yorumla
+1 yılPeynir olmalı illede peynir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen olmalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Oyyy yine kalbimden yaralandım.
- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇiğ börek var ise o kahvaltı mükemmeldir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSucuklu yumurta kızartma melemen vs
01 Yorumla- +1 yıl
Melemen mi yok melemeyenak
o ne tavuk ezmesi öüsü mü
01 Yorumla- +1 yıl
Paştet domuz eti ezmesi
Yumurtanın beyazını yiyemeyen ben 🥺
01 Yorumla- +1 yıl
Afiyetler olsun
Hamuişi
00 Yorumla
+1 yılMisir gevregi ya da yumurta
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılmenemen olmalı
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 332 cevap paylaştı. Çay çay 😃
00 Yorumla
+1 yılSalata tabi
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılPeyniiir🤤
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yıl4 yumurta?
01 Yorumla- +1 yıl
Anladığım kadarıyla beyninin ihtiyacı var.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar