Erken kalkmak cok daha onemli ve vucut icin iyi. Su son bir hafta uyanmak cok zor geliyor. Isimde gece calisiyorum bazen ondan bozuldu duzen. Hemsire olunca duzeltirim artik herhalde.
Mesela ben şimdi yatsam beş saniyede uyurum, senelerdir böyleyim kendimi çocukluktan beri alıştırdım. Erkenden uykum gelir, saat akşam 10 olunca esnemeye başlarım.
Sadece yeşil ve oolong çayı içerim, yeşil şeftali parçalı çay bulursan güzel oluyor. Bazı şeftalilerin aroması çok yapay ama kaliteli çaylar da güzel bir tat oluyor. Şekersiz içtiğim için meyve aromalı güzel oluyor.
Evet o da guzeldi bir kere icmistim. Kisin buzlu cayi cok iyi oluyor sicakta. orada yazlari herhalde cok da sicak olmuyordur soguk seylere yonelmek isteyecek kadar.
Bilmiyorum ki, şimdi iklimlerde değişti. Geçen sene hiç dondurucu soğuk olmamıştı, bu sene daha fazla oldu mesela. Geçen yaz pek sıcak hava yoktu, hep serin ve yağmurluydu yazın. Sizin oralar yazın nasıl? Geç oldu.
Her bir gunu verimli gecirdikce ve kiymetini bildikce zaman gecmiyor gibi hissediliyor. Bir de erken kalkiyorsunuz tam oyle olmali. Yeni seyler katin hayata. Klasik olacak ama hobi gibi. En azindan ayni gecmez her gun
Daha degilim :) ayrica uykunuz geldiginde demenizi isterdim. Konusmaya zorluyor gibi boyle. Istemsizce dalmak da oluyor bazi insanlarda. Hic oyle olmadim ben
Ben her gece böyle uyuyakalıyorum, ya telefonda yazışırken ya oyun oynarken ya da video izlerken.. Bildiğin telefon elimdeyken uyuyorum, sabah bi uyanıyorum telefon hala elimde ya da üzerimde.
Saglikli degil ama. Uyumadan bir kac saat once uzak durmak lazim. Ben de uyuyana kadar oyleyim gerci. 😐 iyi bir aliskanlik degil. Simdi olmasa da ilerde zarari dokunabilir.
Ekstrasistol dediler fakat kalbe bağlı değilmiş, tedavi şart değil dediler. Benim haberim bile yoktu, bir şikayetimde yoktu. Aile doktorumuz aradı iki tane holter boşa çıktı taktırmak ister misin yarına dedi, olur deneyeyim dedim. Millet bir hafta önceden yazılıyor genelde boş süre olmuyormuş.
Anneme gore teyzeyim zaten :d ve daha bir kac yil once pencerede saatlerce oturur bir seyler izler veya okurdum. Cok da yasimin insani oldugum soylenemez.
Mumkun. Pismanliklarla dolu olurum kesin. Hayati daha anlamli dolu yasamak varken cok icime kapandigim icin. 70 leri gormek de garanti degil (kendi adima iyi ki diyeyim bu duruma)
Çok yaşamaktansa dolu dolu yaşayayım ama az yaşayayım mı diyorsun? Benimde pişmanlıklarla dolu sanırım, eskiye baktığımda keşke ile başlıyor cümlelerim.
Hayatim degisirse biraz bakis acim da degisir bu duruma. Karamsarim gelecege karsi. Tadinda ve az olmasi yorucu ve uzun olmadindan iyidir. Olum de sanildigi gibi bir bitis degil gozumde. Herkesin keskeleri vardir. Keske diyemeyecek kadar duzgun ve istedigi gibi yasayan oldukca azdir.
Ölümden sonra yaşam olacağına inanıyorsun demek ki. Bence şu an çoğu insanın hayalini yaşıyorsun, Amerikadasın.. Gelecek kaygının olmaması lazım eğer mesleğin ve işin varsa.
Burada dogsam rahat olurdu ama sonradan gelmeyim. Asil zorluklar boyle olanlara. Okulu bitirip bir ise girince buyuk bir rahatlama gelir. Yardimci olacak rehber vs olmasi lazim benim gibilere ama cevrede cok yok. Yavas yavas duzeliyor hayat. Burada da dertler bitmiyor tamamen. Mucadeleye her yerde devam.
Zaman geçtikçe alışırsın artık sıkılmaya başlarsın. Bende buradan sıkıldım, sanki açık hava hapishanesi gibi, her şey sıkıcı geliyor. Aynı sokaklar, aynı hava, aynı şehir boğuyor artık.
Vallahi şehir değişikliği güzel olurdu ama onada cesaret gerek.. Bi ara Türkiye’ye taşınmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim, sanırım yapamam orada.. Buradaki rahatlığa alıştım.
Buranın para birimi Avrupa için iyi değil, ancak millet Türkiye, Mısır, Tayland ve Vietnam seçiyor. Amerikaya gitmeye kalksam dünyanın parası gider. Sen şanslısın o konuda.
Anlıyorum seni, doğru tahmin etmişim. Türkiye hasretiyle yaşayıp orada Türk gibi yaşayacaksan çok zorlanırsın, bende öyle yaşadım kendimden biliyorum. Benim pederde öyle, Türk gibi yaşıyor ve adapte olamıyor..
Kolay değil tabiki ama oradaki yaşam rahatlığı ile Türkiyedeki yaşam arasında çok fark vardır. Mesela burada kimse kimsenin umurunda değil, herkes kendi halinde yaşıyor.
Ne güzel işte şu an Türkiyedeki gençlerin %90ının hayalini yaşıyorsun, zorlukları aşarsınız kendi hayatınızı kurup düzeni yakalayınca iyi ki Amerikadayım dersiniz bence.
İnsanlar hayatı zorlaştırmışlar, gereksiz şekilde düzen inşa etmişler. Şu hayata gelmenin tek sebebi sanki çalışmakmış gibi, bu kadar sorumluluk bir insan hayatı için çok fazla. Keşke kolay olsaydı, herkes emeği kadar yaşasaydı.
Kesinlikle. Her sey insani alt ust etmeye sonra saglik sistemine mecbur etmeye adali gibi. Bu aslinda biraz da boyle. Basta mi oyleydi sonra mi bu sekilde oldu emin degilim ama. Sagligin gaspi kitabinda da bahsediyordu bu tur seylerden.
O kitabı okumadım hiç görmedim. İnsanlar bugün modern köle gibi yaşıyor, şu an aldığın nefes bile para.. Devlete vergi öde, markette vergi öde, araba al vergi öde öde derken sömürülüyorsun. Daha doğar doğmaz üzerine bir sorumluluk aile tarafından yükleniyor zaten. Ah ulan Muğlada bir müstakil evim olsa doğada, bir bilgisayarım arabam olsun.. Bağ bahçe ile uğraşıp oyun oynayayım kafamı dinleyeyim ne güzel olurdu.
Hic iyiye gitmiyor yasam, duzen, yonetim. Neyse bu kadar karamsarlik yeter. Hos seyler de olabilir imkansiz degil. Ayrica mugla da mustakil ev olunca oyuna da ara verirsiniz herhalde :D gidin gezin, bir seyler ekin, yetistirin. Bahceyle ugrasmak da ilac gibi etkili hem sagliga.
Tamam işte sabah bağ bahçe işleri, spor gezmek tozmak, akşama oyun oynamak.. Ne ekersen onu biçersin sözünü yaşamak, organik yaşam.. Bir şeyler bulunur ama yine para lazım tabi.
Yumurta ve tavuk fiyatları çok arttı, kıtlık varmış yetişemiyorlarmış. Şu an kırmızı kemiksiz et ile tavuk göğüsü aynı fiyattan gidiyor. Ama yinede yaşanıyor, sadece emeklilerin işi zor.. maaşları çok düşük.
Turkiye de de oyleydi. Cok yetersizdi en son haberlerde gordugum kadariyla. Illa cocuklarin bakmasini zorunlu kiliyorlar. Herkes kendi hayatini ozgurce yasayamiyor istenilen de bu. Ne dile geldim ben bugun boyle :D yeter siyasete girmeyeyim hic.
Siyasete girmedik zaten ama Türkiyeden ve İrandan yumurta geldi milyonlarca, hepsi daha dağıtıma çıkmadan bitmiş. 130 milyonluk ülkeye 7 milyon yumurta mı yeter..
Şu an her yerde yumurta var, fakat fiyatları iki katına çıktı. Geçen sene ya da ondan önceki sene şeker kıtlığı vardı, marketlerde en fazla beş kilo alma hakkı vardı, toptancılar depolarda şeker saklıyorlardı çünkü fiyatlar epey artıyordu. Bu savaş başladığı dönemlerde.. Ama şimdi normale döndü, Coca Cola bile isim değişikliği yaptı.. McDonald's kapandı, Ruslar satın aldı adını Rusça yaptılar. Nike, Adidas gibi mağazalar kapandı. Büyük Avrupa markaların çoğu gitti, araba üreticileri gitti.. World of Warcraft oyunundan tut Microsofta kadar her şey gitti ülkeden.
Savaş başladı ya iki sene önce o zamanlar zordu. Millet ülkeden kaçtı askere gitmemek için. Bildiğin sokaktan, binaların önlerinden, dairelerden gençleri ve askerlik çağı olanları topluyorlardı. Eğer çağırırlarsa ve gitmezsen hapis cezası vardı..
Cagirilirsa evet ama dusuk bir ihtimal. Ben cagirmasalar da is olarak tercih etmeyi dusunmustum ama sonra vazgectim. Saglam bir psikoloji istiyor. Belki ilerde askeriyede hemsire olurum kim bilir
Orası zor ya, benim aile doktorum bir kadın kendisini 15 yılı aşkındır tanıyorum. Şu an askeriye garnizonda ruh ve sinir hastalıkları baş hekimliği yapıyor, çok zor diyor. Siz normal hastanede hemşirelik yapın bence.
Ben daha hangi bolumune gidecegimi bilemiyorum. Keske her yerden karisik olsa. Zaten askeriyeye gidersem de bu ilerde olmali. Cok guclenmem lazim her acidan. Saglam psikoloji gerektiriyor.
Türk restoranı var fakat çalışanları Türk değil, fiyatlar oldukça pahalı.. TL bazında çevirmek doğru olmaz ama dört lahmacuna 900 TL istemişlerdi, lahmacunda lahmacuna benzese.. Bildiğin etli ekmek tarzı. Türk marketi yok, çünkü bu bölgede yaşayan Türk sayısı çok az..10- 20 kişi civarıdır
Orada Türk sayısı fazla market ve restoran olması doğal. Burada bir markette Pınar peyniri görmüştüm ama fiyatı pahalı, hem ona kadar daha güzel peynirler var burada. Rokfor aşığıyım mesela, maasdam severim, parmesan olabilir.
Hayda kolestrol tehlikeli kendinize dikkat edin, benim kilolu olduğum dönemde bile kolestrolüm yoktu şükürler olsun. Belki isimleri orada farklıdır, birisi küflü peynir, diğeri delikli peynir.
Ben zayifim. Turkiye ye gelince check up yaptirmistim. Iki doktor da benim icin iyi oldugunu soyledi. Cok degil az yuksekti hem. Spora da basladim zaten evde simdi hareket etmek de gecirir.
Dikkat edin kendinize, yurtdışındayım depresyondayım canım sıkılıyor diye benim gibi yemeğe vermeyin kendinizi. Ben bi geldim, sabah akşam ye ye yat, ye ye yat. Al noldu, ikinci dünya.
Mumkun degil tam tersi ben yemiyorum bile dogru duzgun. Bugun hatta nerdeyse bir ogun bile almadim. Bu huyumu degistirmem lazim ama icimden sadece turkiye ye gelince yemek geliyor. Gecen geldigimde bile bir kac kilo almisim sadece ki normaldim o zaman. Ozetle yememek de sagliksiz. Olmasi gereken dengeli yenmesi.
Amerika sana yaramamış sanki, arkadaş çevrenin olmaması seni yıpratıyor. Dışarıda gezen tozan insanları görünce üzülüyorsun. Bende de durum aynı tüm arkadaşlarım gitti taşındılar, ben yalnız kaldım.. Ama dert etmemeye çalışıyorum, arkadaşlık kurasımda yok, güvenemiyorum çok şüpheciyim.
Hem yaradi hem yaramadi. Karsilastirma yapmiyorum aslinda o kadar. Yalnizligi sever bir yapim da var. Ve ayni sekilde supheciyim. Insanlarla cabuk kaynasabiliyorum bazen ama guvenemiyorum.
Mesafeli olmanin yarari var zarari yok. Bir yandan boyle dusunuyorum diger yandan da sevgi dolu oluyorum. Kendiyle celismesi birinin basina gelebilecek en sorgulayici sey belki de😬
Kusura bakma bu mesajlarını görmedim, şimdi soruya başka birisi yorum yapınca fark ettim. İnsanlara güvenmemek güzel, şimdiki insanların çoğu çıkarcı olmuşlar kime güveneceğini şaşırıyorsun. Bende çok şüpheciyim, birisi yolda selam verse niye selam verdi diye epey düşünürüm. Dışarıya soğuksun sanırım ama seni tanıdıkça gerçek yüzünü gösteriyorsun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Afiyet olsun iyi görünüyor
Eyvallah başkan
Eyvallah
Ellerine sağlık, bence güzel olmuş. Ticareti yapılır bunun bir araba yaptırıp. Bende araba var, sende pilavı yaparsın knka olmadı :))
Haydaa.. Etkilendim, içine yağ koysak tane tane olurdu iyi satardık.
Görüntü olarak Güzel hiç lapa değil afiyet olsun ben ne yaptıysam yağsız özellikle tuzsuz bişey yiyemiyorum ya
Buharda sebze hiç yiyemezsin demek ki
Yok yiyemem en sağlıklısı o aslında da sanırım bende problem var
Gurmesin.
Sinirlensen ne olacak?
Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.
Zortt.
Vaoovv, güzel görünüyor. Yağsız kavurabilmek🤔 (tenceren iyiymiş.😂) ellerine sağlık. Yaninada dati tuzu yerinde bir şey yersen güzel olur.
Bu pilav sahiden de yağsız mı, inanılır gibi değil, nefis görünüyor.
Evet hiç yağ yok, biraz tavada çevirdim sonra kaynar suyu döktüm.
Kanka mr olympia ya mi katilcan. Yagsiz tuzsuz demissin 😂
Ahahah yapmışken düzgün yapalım reis)
Aslında güzel görünüyor, lapa lapa değil ama yağsız tuzsuz tadı var mı ki?
Yanında tavuk ızgara yiyorum pilavda gayet güzel, nohut olmasa yavan olurdu.
Nasil yaptin. Tarifini verebilirmisin. Hemen yapip test edecegim ozledim guzel yapilmis pirinc yemegini
Yo lapa görünmüyor bence gayet iyi duruyor afiyet olsun
Çünkü ben yaptım
Tebrikler becerikli bey
ben de tuz koymam da yağsız nasıl oldu hiç kavurmadan direk su mu koydun
Yağsız tavada kavurdum, sonra kaynar su koydum. Suyunu iyi ayarladığımı düşünüyorum, lapa olmadı.
Tuza bir şey demiyorum ama yağsız pilav olmaz olursa lapa olur.
Basmati ve Yasemin pilav yağsız pişirilir istersen dene güzel olur
Tadı b*k gibidir kesin ama görüntüsünde sıkıntı yok afiyet olsun.
Çoğuu güzel pilav yaparım diyenden daha iyi yapmışsın 😂
Yağsız tuzsu pilavmı olur ya afedersiniz ama smn gibi tadı vardır
Saman seversin sen.
Ama yiyen sensin ya demek sen seviyorsun ben değil
Benden güzel yapmışın kertenkele 🦎
Eheh tarifini veririm ağlama
Çok iyisin 🦎
Nohutlar isyan edıyor
İnsan bu kadar kıskanç olamaz.
Şapkanı çıkar öyle konuşalım obez
Babam kızlarla şapkasız konuşmamam gerektiğini söylemişti.
Benımde mavı sapkam var
Beş dakika yazmadın kendimi huzurlu hissetmiştim. Sende şapkanı tak, zaman kötü.
Şapka beni koruyamaz beni korucak olan benim sucuklu tost yapıcam kokar onune atım mı bır çeyreğin ucundan
Pınar sucuktan başkasını yemem, sen gidersin şimdi merdiven altı kullanırsın
Para ver alayım şapka
Şapkam var dedin.. Benden birisi para isteyince hemen soğuyorum.
Dediğimi ciddi sandıysan senin sorunun şapkadaki kedi
Şapkadaki kedi demene gerek yok, papağan gibi aynı sözü tekrarlıyorsun.
Papağanım belkide şapkadaki kedi
Şapkamı kıskandın, şapkama giren kedi olup meow demek istiyorsun anladım. Allah sabır versin..
Sen beni kıskandın kedi olduğum için şapka olmak istiyorsaun ama olmaz..
Kötü kedi Şerafettin gibisin ama kıskandım
Sonuç olarak kıskandın şey etme cok
Bende diyorum niye huzurluyum, 10 saattir yazmıyormuşsun.
Efkarla huzuru karıştırmışsın duydum ki yokluğumda yataklık olmuşsun
Varlığınla yokluğunun arasındaki yedi farkı bulmak için aldım elime kalemi tek fark bile bulamadım. Yokluğun yataklık, varlığın bataklık misali.
Yoklugumda koymuş varlığımda koymuş sen bana bağlısın
Benden sana gelsin
https://youtu.be/2w5LWJSd42g?si=Ejnuy3dXMHtWWbtz
O kadar güzeldi ki nefesim kesildi ölüyorum sandım
Etkilendin dimi doğru söyle.
Etkılenmek ne demek ki elim ayağım titredi bi an her şey buraya kadardı sandım birdaha yapma böyle şeyler
Heyt bee, bir şarkı seçimimle etkilediysem şurada güzel sesimle serenat yapsam kim bilir neler olacaktı.
Yaa ne sandın sen bu sarkıyı baskalarına deme sakınnn (kaçmasınlar)
Başkaları kaçsa ne umurumda, sen hala buradasın.
Bana yemek yap açım
Oldu. Bu akşam onigiri yiyeceğim, eşlik edersen gel. Yok ben böyle şeyler yemem diyorsan aç kal.
Lahmacun istim ben soğan salatası yeşillik ve ayran sen ye bunu
Iyi gorunuyor. Afiyet olsun.
Günaydın teşekkürler.. İyi yaparım demiştim
Evet. Tesekkurler :)
Bana uyku vakti, size iş vakti mi..
Yok ben ayda bir kac kere calisiyorum. Dun gec yattim anca uyandim.
Iyi geceler size.
Anladım, öğlene kadar uyudunuz demek ki vay bee..
Bugun cok iyi bir uyku almadim. Erken yatarim belki.
Umarım uykunuzu alırsınız. Öğlene kadar uyusam güzel olurdu ama ne zaman öğlene kadar uyusam desem sabah 6da ayakta olurum.
Erken kalkmak cok daha onemli ve vucut icin iyi. Su son bir hafta uyanmak cok zor geliyor. Isimde gece calisiyorum bazen ondan bozuldu duzen. Hemsire olunca duzeltirim artik herhalde.
Düzeltirsiniz elbette sizin inanılmaz bir gücünüz var.. Erken kalkıncada o gün tatil yapamamış hissediyorum.
Tesekkur ederim ama guclu bulmuyorum cok da kendimi :)
Alisiyorsunuz tabii, dogal. Benim de uyku duzenim oyle olsun isterdim.
Mesela ben şimdi yatsam beş saniyede uyurum, senelerdir böyleyim kendimi çocukluktan beri alıştırdım. Erkenden uykum gelir, saat akşam 10 olunca esnemeye başlarım.
Yillardir varmis. siz erkenci olmayin da kim olsun
Erken kalkan erken yol alır dediler, meğersem bizim yolumuz yanlışmış.. Bu söz ne alakaysa ama demek istedim.
Evet dogru soz. Ne guzel gune en erken zamanlarda basliyorsunuz. Bos zamanlarda da bir cok sey sigdirilir.
Oyun oynarım, çay içerim, burada takılırım. Çok iyi değerlendiririm)
Herkesin kendi tercihi :)
İnsan nasıl mutluysa öyle yaşamalıdır dimi, başkalarının görüşlerine göre yaşıyorsam ben ben değilimdir ki.
Evet. Ama her zaman her istedigi yararli olmayabilir. Dengesini bulmali :)
Hayda.. Şimdi ikileme soktunuz beni, sabahları çay yerine nesquik mi içsem acaba..
Arada olabilir. Yesil cay da icin, o daha iyi. (Sallama degil ama orjinal kurtulmus tomurcuk gibi olan)
Oolong çayı içiyorum sabahları.. İki çeşit var, birisi kızılcık meyveli diğeri naneli. Sallama, piramit pakette, tomurcuklu.
Meyveli caylar hic guzel gelmiyor nedense ema cayi disinda. Biraz bakim oolonga
Meyve aroması gelmiyor, gayet hafif bir çay. Bir kere denemek için aldım ve çok hoşuma gitti sürekli içiyorum.
Yasemin cayi da fena degil.
Eksi oluyor bazilari guzel gelmiyor
Yasemin denedim ama ağır geliyor. Bu denediğim TESS markalı çay, çok hafif ve hoş.
burada da varmis. Summer time olan mi?
Cocktail Box yazıyor. Pembe ve yeşil olanları.
Ondan yok. Denerim belki baskalarini. En guzel hangi meyvenin aromasi?
Ben de gidip bir yesil cay yapim hazir cayla ilgili konusmusken
Sadece yeşil ve oolong çayı içerim, yeşil şeftali parçalı çay bulursan güzel oluyor. Bazı şeftalilerin aroması çok yapay ama kaliteli çaylar da güzel bir tat oluyor. Şekersiz içtiğim için meyve aromalı güzel oluyor.
Evet o da guzeldi bir kere icmistim. Kisin buzlu cayi cok iyi oluyor sicakta. orada yazlari herhalde cok da sicak olmuyordur soguk seylere yonelmek isteyecek kadar.
Oluyor oluyor, yazın 30 derece oluyor. Bir kaç günlüğüne 34e kadar çıkıyor.
Her bolgesi icin farklidir herhalde. Kuzeyi o kadar sicagi goruyor mu ki?
Bu arada gec olmadi mi size?
Bilmiyorum ki, şimdi iklimlerde değişti. Geçen sene hiç dondurucu soğuk olmamıştı, bu sene daha fazla oldu mesela. Geçen yaz pek sıcak hava yoktu, hep serin ve yağmurluydu yazın. Sizin oralar yazın nasıl? Geç oldu.
Genelde iki yildan biri daha yogun oluyor. Bu sene kis gucluydu ama 2 hafta surdu surmedi.
Evet burasıda öyleydi. Gerçi yılbaşı çok hızlı geçti, yılbaşının tadını çıkaracaktım güya.
Onemli ve ozel gunler hizlandirilmis gibi geciyor
Harbiden de öyle.. Yılbaşı dönemi burada çok hareketli geçiyor, o temponun içinde zaman hızlı geçti. Evde tek başına izleyecektim güya..
Artik bir dahaki seneye. Cabuk gelir beklenmedigi surece.
Dur daha şubata yeni başladık, zamanı hızlandırma yoksa otuz olacağım.
Elimde degil gunler geciyor :) durdursak keske zamani. Daha buyumek istemiyorum
Keşke daha önceden durdursaydın benim için tam zamanı aslında.
Bir de elimden gelse. Anca olum durdurur sanki.
O durdurmaz ancak son olur. Siz şimdi durdurun, dua ederim.
Her bir gunu verimli gecirdikce ve kiymetini bildikce zaman gecmiyor gibi hissediliyor. Bir de erken kalkiyorsunuz tam oyle olmali. Yeni seyler katin hayata. Klasik olacak ama hobi gibi. En azindan ayni gecmez her gun
Hobi.. Resim çizmek gibi mi.
Hosunuza giden ne ise. Bir suru edinilecek hobiler var.
Şu an hoşuma giden biraz huzur.
Huzurlu bir ortam yaratin o zaman
Telefonu kapatıp Tayland’a gitmeliyim.
Uygun bir vakitte tatil gununde deneyin. Neden olmasin
Tabiki.. Tayland şurası zaten, iki adımlık yol.
:D simdi degil uygun bir zamanda dedim. Imkansiz mi?
İmkansız değil elbette diyip hafta sonu gidiyormuşum..
:)
Geç gelen mektup..
Nasil
Beş saat sonra cevapladım, uyumuşum.
Tahmin ettim.
Elimde telefon uyuyakalıyorum, yaşlılık mı yorgunluk mu belirtisi? Siz hemşiresiniz, bilirsiniz.
Daha degilim :) ayrica uykunuz geldiginde demenizi isterdim. Konusmaya zorluyor gibi boyle. Istemsizce dalmak da oluyor bazi insanlarda. Hic oyle olmadim ben
Ben her gece böyle uyuyakalıyorum, ya telefonda yazışırken ya oyun oynarken ya da video izlerken.. Bildiğin telefon elimdeyken uyuyorum, sabah bi uyanıyorum telefon hala elimde ya da üzerimde.
Saglikli degil ama. Uyumadan bir kac saat once uzak durmak lazim. Ben de uyuyana kadar oyleyim gerci. 😐 iyi bir aliskanlik degil. Simdi olmasa da ilerde zarari dokunabilir.
İleride yürürken uyuyakalacam gibi hissediyorum.
Kan degerlerinize de baktirin bence.
Geçen sene baktırdım hiç bir şey çıkmadı. Bi kalbim günde 7800 kere tekliyor, onda da holter taktılar ama tedaviye gerek yok dediler.
Benim de. Turkiye ye gelince taktiricam bir daha. Her sene baktirmakta fayda var aritmi varsa veya hissediliyorsa.
Ekstrasistol dediler fakat kalbe bağlı değilmiş, tedavi şart değil dediler. Benim haberim bile yoktu, bir şikayetimde yoktu. Aile doktorumuz aradı iki tane holter boşa çıktı taktırmak ister misin yarına dedi, olur deneyeyim dedim. Millet bir hafta önceden yazılıyor genelde boş süre olmuyormuş.
Iyiymis. Yine de arastirin ve dikkat edin. Kalp stresi kaldiramiyor hic. Kalp hastasi olmak icin cok uyumluyum :d bakalim bir 10 yila cikacak mi
Çok stresli birisiyim, şu an beni rahatsız eden bir şey yok.. Sizde de çıkmaz, 10 yıl sonra yine genç olacaksınız, ben yaşlı kurtum artık.
Anksiyetesi olanlarin kalp hastasi olmasi yuksek ihtimal. Ailede de var. Neyse gorucem ilerde olursa yapacak sey sinirli zaten.
29 yasli degil ki. Burdaki 70 yasindakiler citir sayiliyor. Giyimleri genc kiz gibi bazilarinin.
Güzel avuttun, 70 yaşında da çıtır hissetmez insan kendini..
Kendine nasil baktigina bagli. Ben hissetmem garanti. Umarim genc olurum.
Sen şimdi kendini 30 gibi hissediyorsun, geçen gün öyle söylemiştin. 70 olduğunda pencereden sokağı izleyen kederli teyzelere dönüşürsün.
Anneme gore teyzeyim zaten :d ve daha bir kac yil once pencerede saatlerce oturur bir seyler izler veya okurdum. Cok da yasimin insani oldugum soylenemez.
Al işte demiştim sana.. Şimdiden yetmiş yaş gibi takılıyorsun, gerçi yetmiş olsan gerçektende daha genç davranırsın öyle hissedersin.
Mumkun. Pismanliklarla dolu olurum kesin. Hayati daha anlamli dolu yasamak varken cok icime kapandigim icin.
70 leri gormek de garanti degil (kendi adima iyi ki diyeyim bu duruma)
Çok yaşamaktansa dolu dolu yaşayayım ama az yaşayayım mı diyorsun? Benimde pişmanlıklarla dolu sanırım, eskiye baktığımda keşke ile başlıyor cümlelerim.
Hayatim degisirse biraz bakis acim da degisir bu duruma. Karamsarim gelecege karsi. Tadinda ve az olmasi yorucu ve uzun olmadindan iyidir. Olum de sanildigi gibi bir bitis degil gozumde.
Herkesin keskeleri vardir. Keske diyemeyecek kadar duzgun ve istedigi gibi yasayan oldukca azdir.
Ölümden sonra yaşam olacağına inanıyorsun demek ki. Bence şu an çoğu insanın hayalini yaşıyorsun, Amerikadasın.. Gelecek kaygının olmaması lazım eğer mesleğin ve işin varsa.
Burada dogsam rahat olurdu ama sonradan gelmeyim. Asil zorluklar boyle olanlara. Okulu bitirip bir ise girince buyuk bir rahatlama gelir. Yardimci olacak rehber vs olmasi lazim benim gibilere ama cevrede cok yok. Yavas yavas duzeliyor hayat. Burada da dertler bitmiyor tamamen. Mucadeleye her yerde devam.
Zaman geçtikçe alışırsın artık sıkılmaya başlarsın. Bende buradan sıkıldım, sanki açık hava hapishanesi gibi, her şey sıkıcı geliyor. Aynı sokaklar, aynı hava, aynı şehir boğuyor artık.
Degisiklik yapin demek geciyor aklimdan ama o da basli basina buyuk bir ugras.
Vallahi şehir değişikliği güzel olurdu ama onada cesaret gerek.. Bi ara Türkiye’ye taşınmayı düşünmüştüm ama vazgeçtim, sanırım yapamam orada.. Buradaki rahatlığa alıştım.
Turkiye kotuye gidiyor. Battikca batiyor her gecen gun. Biraz tatil yapsaniz farklilik olur. Siz Tayland a gidin bence:)
Yazın olabilir, siz nereye yazın Türkiyeye mi?
Sanmam, okul olacagindan burada olurum.
Buranın para birimi Avrupa için iyi değil, ancak millet Türkiye, Mısır, Tayland ve Vietnam seçiyor. Amerikaya gitmeye kalksam dünyanın parası gider. Sen şanslısın o konuda.
Evet ama sanssizliklar da bolca olunca o kadar sansli hissedilmiyor.
Eninde sonunda kendi hayatını kuracaksın, sonuçta zorla tutulmuyorsun dimi orada?
Hayir hayir. Celiski yasiyorum sadece bazen burada zorlaninca. Belki turkiye de hemsirelik yaparim sonra cok zorlanirsam.
Senin zorlandığın konular ülkede yabancılık çekmenden dolayı sanırım. Arkadaş çevren anladığım kadarıyla hiç yok ve sıkılıyorsun.
Yakinda yok. Olsa da oyle arkadasiyla gezen biri degilim cok da zaten. Ama sikildigim dogrudur. Hobilerle oyalaniyorum iyi de geliyor.
Anlıyorum seni, doğru tahmin etmişim. Türkiye hasretiyle yaşayıp orada Türk gibi yaşayacaksan çok zorlanırsın, bende öyle yaşadım kendimden biliyorum. Benim pederde öyle, Türk gibi yaşıyor ve adapte olamıyor..
Kaldi ki degisimi hic sevmiyorum. Baslarda cok daha zordu. Yine bu da iyi.
Kultur farki ve yasam cok degisiyor. Kocaman bir fark var. Hic kolay degil.
Kolay değil tabiki ama oradaki yaşam rahatlığı ile Türkiyedeki yaşam arasında çok fark vardır. Mesela burada kimse kimsenin umurunda değil, herkes kendi halinde yaşıyor.
Tabii Turkiye de olsam oraya da adapte olamazdim. Zamanla oturacak bu alisma da.
burada da kimse kimsenin umrunda degil.
Ne güzel işte şu an Türkiyedeki gençlerin %90ının hayalini yaşıyorsun, zorlukları aşarsınız kendi hayatınızı kurup düzeni yakalayınca iyi ki Amerikadayım dersiniz bence.
Umarim :)
İnşallah umduğun taş baş yarmaz.
Istenilen noktaya gelene kadar baya hirpalanmis olacak olmak kotu. Keske hayat daha kolay olsa.
İnsanlar hayatı zorlaştırmışlar, gereksiz şekilde düzen inşa etmişler. Şu hayata gelmenin tek sebebi sanki çalışmakmış gibi, bu kadar sorumluluk bir insan hayatı için çok fazla. Keşke kolay olsaydı, herkes emeği kadar yaşasaydı.
Kesinlikle. Her sey insani alt ust etmeye sonra saglik sistemine mecbur etmeye adali gibi. Bu aslinda biraz da boyle. Basta mi oyleydi sonra mi bu sekilde oldu emin degilim ama. Sagligin gaspi kitabinda da bahsediyordu bu tur seylerden.
O kitabı okumadım hiç görmedim. İnsanlar bugün modern köle gibi yaşıyor, şu an aldığın nefes bile para.. Devlete vergi öde, markette vergi öde, araba al vergi öde öde derken sömürülüyorsun. Daha doğar doğmaz üzerine bir sorumluluk aile tarafından yükleniyor zaten. Ah ulan Muğlada bir müstakil evim olsa doğada, bir bilgisayarım arabam olsun.. Bağ bahçe ile uğraşıp oyun oynayayım kafamı dinleyeyim ne güzel olurdu.
Hic iyiye gitmiyor yasam, duzen, yonetim. Neyse bu kadar karamsarlik yeter. Hos seyler de olabilir imkansiz degil.
Ayrica mugla da mustakil ev olunca oyuna da ara verirsiniz herhalde :D gidin gezin, bir seyler ekin, yetistirin. Bahceyle ugrasmak da ilac gibi etkili hem sagliga.
Tamam işte sabah bağ bahçe işleri, spor gezmek tozmak, akşama oyun oynamak.. Ne ekersen onu biçersin sözünü yaşamak, organik yaşam.. Bir şeyler bulunur ama yine para lazım tabi.
Evet. Fiyatlar da ucmus. Sabit dursa sasardim zaten.
Şu an iki emekli birey gibi konuşuyoruz sanki.. Burada yumurta kıtlığı var, yurtdışından yumurta getiriyorlar ama yetmiyor fiyatlar acayip uçtu.
Oyle oldu :d
Yumurtalar mi genel fiyat mi? burada sut yumurta cok uygun. Et degisiyor ama yine iyi denebilir.
Iyi para kazanan biri rahatlikla yasar
Yumurta ve tavuk fiyatları çok arttı, kıtlık varmış yetişemiyorlarmış. Şu an kırmızı kemiksiz et ile tavuk göğüsü aynı fiyattan gidiyor. Ama yinede yaşanıyor, sadece emeklilerin işi zor.. maaşları çok düşük.
Turkiye de de oyleydi. Cok yetersizdi en son haberlerde gordugum kadariyla. Illa cocuklarin bakmasini zorunlu kiliyorlar. Herkes kendi hayatini ozgurce yasayamiyor istenilen de bu. Ne dile geldim ben bugun boyle :D yeter siyasete girmeyeyim hic.
Siyasete girmedik zaten ama Türkiyeden ve İrandan yumurta geldi milyonlarca, hepsi daha dağıtıma çıkmadan bitmiş. 130 milyonluk ülkeye 7 milyon yumurta mı yeter..
Ben girecektim kendime dedim.
Kisi basina alma siniri var mi? Ve her markette yoktur o halde
Şu an her yerde yumurta var, fakat fiyatları iki katına çıktı. Geçen sene ya da ondan önceki sene şeker kıtlığı vardı, marketlerde en fazla beş kilo alma hakkı vardı, toptancılar depolarda şeker saklıyorlardı çünkü fiyatlar epey artıyordu. Bu savaş başladığı dönemlerde.. Ama şimdi normale döndü, Coca Cola bile isim değişikliği yaptı.. McDonald's kapandı, Ruslar satın aldı adını Rusça yaptılar. Nike, Adidas gibi mağazalar kapandı. Büyük Avrupa markaların çoğu gitti, araba üreticileri gitti.. World of Warcraft oyunundan tut Microsofta kadar her şey gitti ülkeden.
Vay be, bilmiyordum. Rusya da hayat da hic kolay gorunmuyor. Burasi yine iyi.
Savaş başladı ya iki sene önce o zamanlar zordu. Millet ülkeden kaçtı askere gitmemek için. Bildiğin sokaktan, binaların önlerinden, dairelerden gençleri ve askerlik çağı olanları topluyorlardı. Eğer çağırırlarsa ve gitmezsen hapis cezası vardı..
Ne kotu:/
Siz de gittiniz mi?
Beni çağırmadılar, dışarıda da fazla bulunmadım. Direkt iş-ev arası kendi aracımla gittim.
Anladim. Ben vatandas olunca cagirirlarsa savas vb durumda gitmem gerekiyormus. orada oyle bir zorunluluk yok sanirim.
Amerikada kadınlarda askerliğe gidiyor mu?
Cagirilirsa evet ama dusuk bir ihtimal. Ben cagirmasalar da is olarak tercih etmeyi dusunmustum ama sonra vazgectim. Saglam bir psikoloji istiyor. Belki ilerde askeriyede hemsire olurum kim bilir
Orası zor ya, benim aile doktorum bir kadın kendisini 15 yılı aşkındır tanıyorum. Şu an askeriye garnizonda ruh ve sinir hastalıkları baş hekimliği yapıyor, çok zor diyor. Siz normal hastanede hemşirelik yapın bence.
Ben daha hangi bolumune gidecegimi bilemiyorum. Keske her yerden karisik olsa.
Zaten askeriyeye gidersem de bu ilerde olmali. Cok guclenmem lazim her acidan. Saglam psikoloji gerektiriyor.
En doğru kararı kendin verirsin, şu an sende hava karanlık ve gece dimi..
Evet.
Bu artik uyu demek oluyor sanirim :D
Çok tuhaf.. Bizde aydınlık, ben dünyanın bir tarafındayken siz tam diğer zıt tarafındasınız demek..
Estağfurullah, sadece gökyüzüne baktım yüzüme bir aydınlık vurdu, sizde tam tersi olduğu aklıma geldi.
Okyanus var arada.
Evet.. Macera dolu Amerika diyorum.
Tabii ne demezsiniz
Ben mesela burada sucuğa özlem duyuyorum, başka bir şeye değil. Türkiyeyi unuttum desem yeridir, 16 yıl oldu gitmeyeli.
Cok olmus gercekten de. orada turk marketi veya restorani yok mu?
Türk restoranı var fakat çalışanları Türk değil, fiyatlar oldukça pahalı.. TL bazında çevirmek doğru olmaz ama dört lahmacuna 900 TL istemişlerdi, lahmacunda lahmacuna benzese.. Bildiğin etli ekmek tarzı.
Türk marketi yok, çünkü bu bölgede yaşayan Türk sayısı çok az..10- 20 kişi civarıdır
Cok pahali. Burada da Turk urunlerinin oldugu marketler var cok olmasa da ama peynir ozellikle pahali.
Orada Türk sayısı fazla market ve restoran olması doğal. Burada bir markette Pınar peyniri görmüştüm ama fiyatı pahalı, hem ona kadar daha güzel peynirler var burada. Rokfor aşığıyım mesela, maasdam severim, parmesan olabilir.
Burdakiler cok kolesterollu. Bende bile cikti az yemek yemem ragmen :d gerci tehlikeli degil yas ve kilodan. Rokfor ve maasdami bilmiyorum, bakarim.
Goruntuyu biliyormusum. Isim yabanci geldi🤭
Hayda kolestrol tehlikeli kendinize dikkat edin, benim kilolu olduğum dönemde bile kolestrolüm yoktu şükürler olsun. Belki isimleri orada farklıdır, birisi küflü peynir, diğeri delikli peynir.
Ben zayifim. Turkiye ye gelince check up yaptirmistim. Iki doktor da benim icin iyi oldugunu soyledi. Cok degil az yuksekti hem. Spora da basladim zaten evde simdi hareket etmek de gecirir.
Dikkat edin kendinize, yurtdışındayım depresyondayım canım sıkılıyor diye benim gibi yemeğe vermeyin kendinizi. Ben bi geldim, sabah akşam ye ye yat, ye ye yat. Al noldu, ikinci dünya.
Mumkun degil tam tersi ben yemiyorum bile dogru duzgun. Bugun hatta nerdeyse bir ogun bile almadim. Bu huyumu degistirmem lazim ama icimden sadece turkiye ye gelince yemek geliyor. Gecen geldigimde bile bir kac kilo almisim sadece ki normaldim o zaman. Ozetle yememek de sagliksiz. Olmasi gereken dengeli yenmesi.
Ac kalmak cok yararli.
Depresyonda mısın acaba?
Mumkun ama agir degil olsa da. Mutsuzken biraz agir diyeyim
Cok mutluyken de yemezdim. Oldum olasi boyleyim.
Amerika sana yaramamış sanki, arkadaş çevrenin olmaması seni yıpratıyor. Dışarıda gezen tozan insanları görünce üzülüyorsun. Bende de durum aynı tüm arkadaşlarım gitti taşındılar, ben yalnız kaldım.. Ama dert etmemeye çalışıyorum, arkadaşlık kurasımda yok, güvenemiyorum çok şüpheciyim.
Hem yaradi hem yaramadi. Karsilastirma yapmiyorum aslinda o kadar. Yalnizligi sever bir yapim da var.
Ve ayni sekilde supheciyim. Insanlarla cabuk kaynasabiliyorum bazen ama guvenemiyorum.
Mesafeli olmanin yarari var zarari yok. Bir yandan boyle dusunuyorum diger yandan da sevgi dolu oluyorum. Kendiyle celismesi birinin basina gelebilecek en sorgulayici sey belki de😬
Kusura bakma bu mesajlarını görmedim, şimdi soruya başka birisi yorum yapınca fark ettim. İnsanlara güvenmemek güzel, şimdiki insanların çoğu çıkarcı olmuşlar kime güveneceğini şaşırıyorsun. Bende çok şüpheciyim, birisi yolda selam verse niye selam verdi diye epey düşünürüm. Dışarıya soğuksun sanırım ama seni tanıdıkça gerçek yüzünü gösteriyorsun.
Evet. Bazen pisman olmuyorum bu duruma. Gizemli olmak daha cekici geliyor.
Siz depresyonda misiniz?
Bilmiyorum, olmadığımı kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Çok bunalıp kendimi bir köşeye kapatmamak için her gün çalışıyorum, çalışınca rahatlıyorum.
Mesgul kalmak iyi geliyor.
Elbette.. Sabah olsada işe gitsem mesela, bugün işi boşladım çünkü.
Cabuk olur. Dun ne cabuk gecti
Dün dediğin benim daha bugünüm, evet hızlı geçti hiç bir şey anlamadım.
Mama olmadı değil mi? 😃😃
Yok tane tane olmuş gibi
Gayet güzel görünüyor afiyet olsun
Eyvallah kral
Güzel görünüyor Afiyet olsun
Ooo çook güzel görünüyor 💎☺️
Olduğu kadar işte ye gitsin
Basmati denemenizi öneririm…
Pilavın lapası makbul zaten.. Ben lapa severim
Yo güzel görünüyor. Afyet olsun
yo güzel görünüyor
Biliyorum
spor yapan erkekler hep agresif mi olur
Pamuk gibi bir yüreğim var.
agresifim dedin
Pilav kilo aldırmıyor muydu ya
Off çık ve kapıyı kapat
Gerçekten bilmediğim için sordum annem hep öyle derdi özür dilerim bilmiyordum
Antrenmandan en az 2 saat önce tavuklu pirinç pilavı yiyebilir ve glikojen depolarının dolmasına yardımcı olabilirsin.
Güzel görünüyor
Eyvallah reis
Oofff ya 🥲
Güzel olmuş
Guzel gibi
Bana göre lapa
Güzel olmuş
Afiyet olsun