Yoğurt sever misiniz? Ben sabah yemeyi de seviyorum çörek otu, tarçın ile. Meyve ekleyip. Yemeklerle ayrı güzel zaten. Siz en çok hangi yemeklere yakıştırıyorsunuz?

Yoğurt sever misiniz? Ben sabah yemeyi de seviyorum çörek otu, tarçın ile. Meyve ekleyip. Yemeklerle ayrı güzel zaten. Siz en çok hangi yemeklere yakıştırıyorsunuz?

Yoğurt benim her şeyim ya en çok akşam yemeğinde tüketiyorum. Çoğu yemeğin yanında iyi gidiyor özellikle sebze yemeklerinin. Yazın da kahvaltıda meyve, yulaf ve kahvaltılık gevrek ile şahane oluyor. Mezede ayrı makarnada ayrı salatada ayrı güzel oluyor. Her şeyle iyi gidiyor. Karadenizliler iyi bilir, mısır ekmeğini yoğurtla karıştırıp yeriz. Bazen canım çok tatlı ister yapmaya üşenirim yoğurdun üstüne bal ya da pekmez üstüne kırık ceviz eklerim. Yoğurdu bulan insana teşekkürlerimi sunuyorum 🙃🌼
Mantı, makarna, kızartma, mezeler, salatalar bunlara yoğurt inanılmaz yakışıyor. Yoğurt elbette severim ama tabi ki ev usulü yoğurdun tadı daha bir başka oluyor. Sarımsaklı , sarımsaksız her türlü yeniyor. Hatta gece acıkırsam bir kase yoğurda ekmek doğrayıp yerim.
Cevap
6Cevap
Bence meyvelere gider
Yoğurdu mantı ve meyhane pilavının yanına çok yakıştırıyorum.
Süzme yoğurdu severim..
Kabak pazı biber dolması gibi yemeklerle…
Ya da haydari… ya da semizotu…
Meyve olarak çilek ya da kırmızı meyveler ananas olabilir… ilk aklıma bunlar geldi…
Yoğurt aşırı sevmem ama karnabahar kızartmasıyla şahane oluyor
Yoğurdun yanına en saçma şeyi koysan bile çok güzel gidiyor
Yoğurt tam bir efsane
Sade yoğurdu çok severim yemek üzerine pek dökmem
Sadece makarnada ve mantıda severim
Keten tohumu ile yerim her seferinde
Ayran, meyveli yoğurt severim
Mezelere
Sade seviyorum
Cacık seviyorum
Dolma.
hiyarla ve baharatla