Yapmaktan özellikle keyif aldığınız yemek/tatlılar var mı?

Yapmaktan özellikle keyif aldığınız yemek/tatlılar var mı?

Tavuklu yemek ve salata yapmayi severim. Eger modundaysam müzikle beraber Yapmak daha keyifli tabi. Eee bir hayalde yanimda hoslandigim kadinda olursa iste muhtesem bir manzara olur. Yemekte lezzetli yapan sey bence yemeğe soylediklerin ve ona verdiğin sevgi. İçinde bir duygu ile yapmak o yemege aktarmaktir. Japonlar 1 bardak su üstünde deney yapiyor. 2 farkli bardak suya iyi ve kötü sozler soyleyince. Suyun değişimi görüyorlar. Aslinda biz Anadolu insani yüz yillardir bunu biliyoruz. Ve atalarimiz yemek yaparken dua ve sevgi katardi bu yüzden lezzetli olurdu. Sifa olurdu. Şimdi ise sadece yap gitsin ya da o cok mutluyum hadi yemek yapayim. O mutlulugu yemege vermiyor ama. Asil olay yemeği yapmak isteyenin nasıl bir bakış açısı ile bakması. Mesela sadece kuru soğan var bunu yiyegiz. Ben asla o kuru soğanı kesip direk yemem ya da ekmekle ya da ustune tuz bir ber atip yemem. Soğani dogradiktan sonra yogurmak ve tuzla ufelerim, üstüne pul biber , biraz limon, az zeytin yagi ve birazda sirke eklerim. Bu şekilde yemek bana göre doğru ve keyif verir. Eldeki ürün önemli değil ona ne katabildigin onemli bence
Pilavı yapmak özen istiyor ve hem yaparken, hem de yaptıktan sonra güzel olması çok keyif veriyor :)
Mutfakta vakit geçirmek en çok sevdiğim işlerden. Her tarifi denemeye açık ve meraklıyım. Yemek yemeyi de, yapmayı da ikram etmeyi de çok sevdiğim için ayırdığım bir tarif yok. Özellikle fastfood yiyeceklerin ev mutfağında yapılabilmesine takıntılıyım. Pizza, tavuk kanat, hamburger gibi🙂✨
Yemek olarak yaparken keyif aldığım makarna çeşitleri mesela fettuccine alfredo tavuklu, balık yemekleri, tatlı olarak brownie ve havuçlu tarçınlı kek yapmaktan keyif alıyorum…
Cevap
20Cevap
Yemek yapmaktan ya da tatlı yapmaktan keyif almıyorum çok sıkıcı. ve yetenekli değilim o kadar. hazır paket şeyleri güzel yaparım ama
Yaparken değil yerken keyif alıyorum tatlı ve yemekleri.
Mangal yapmaya bayılırım. Bir gün öncesinden heyecanlanıyorum. :))
Ben pasta yapmaktan çok keyif alıyorum. Pandemi de boyna pasta yapiyodum. Hatta kardeşim de hep dalga geçer benle bulduğu bütün pasta tariflerini bana atar. Cunku basarisizim :)
Yemek olarak fırında tavuk yapmayı seviyorum en çok, tatlı olarak ise sütlü tatlıları yapmayı seviyorum.
Tavuk sote ve köfte, patates diyelim tatlı olarak ise pasta elbette
etli yemekler yapmaktan zevk alırım insan kesiyormuş gibi miss 😈
En çok yaparken keyif aldığım tatlı kek olabilir
Mercimek köftesi ve elmalı kurabiyeyi her yaptığımda bambaşka bi keyif alıyorum.
Ekmek yapmak istiyorum çavdar aldım ve tam buğday şimdi tariflere bakıyorum ki yapayım
Sevdiğim her tatlı ve yemeği yapmaktan keyif alıyorum beğenildiği zaman daha çok keyif alıyorum
Tatlı olarak pasta ve bisküvi tatlısı. Yemek olarak fırın patates ve kıyma kavurma.
Almıyorum kardeşim zevk, keşke ayağıma yapıp getirseler.
İrmik helvası puding yapabiliyorum başkasını denemedim
Bu aralar kakaolu ıslak kek yapmaktan çok hoşlanıyorum
Mutfak işini severim sadece hamur işiyle ugrasmayi pek sevmiyorum.
Daha çok kurabiye veya hamurişi yapmaktan keyif alırım
ratatouille yapmayı seviyorum
Tavuklu pilav/çikolatalı muffin
Et balık ve meze en çok keyif aldığım
Kızartma ve fırın çeşitleri
Tatlı kurabiye falan yapmaya bayılırım
Genelde mutfakta olmayı severim. 😄
Şerbetliler dışında her şey..
Hepsinden keyif alıyorum
Yumurtayı zor kırıyorum :)
Bisküvili pasta 🥰
Mangal yapmayı çok seviyorum