Ya bana pizza tarifini verebilir misin? Bir kere yaptım asla yenilecek gibi değildi, dışardakiler gibi olsun istiyorum. Pizza sosu tarifinde yazabilirsen çok sevinirim. Bende araştırdım ama bilmiyorum sostan kaynaklı güzel olmadı bence.
Ben aslında biraz random yaptım, 1,5 su bardağı ılık sütte toz maya, bi kesme şeker ve bi çay kaşığı tuzu karşıtırdım maya aktifleşsin diye sonra geniş bi kapta bu karışıma un ekledim yavaş yavaş hamur böyle yumuşak olacak hafif ele yapısır gibi ama çok cıvık değil. Sonra poşet geçir hava almasın biraz 25/30 dk hamur kabarana kadar bekle. Sosu da ben şöyle yaptım domates salçası dolu dolu bir yemek kaşığı, küçük küçük doğranmış domates istersen rendeleyebilirsin ben doğramıştım onları karıştır biraz sıcak su ekle salça açılsın diye. Kıvamlı böyle sos olsun. Hamur mayalanınca ellerine azıcık zeytinyağı sür hamur yapışmasın diye elinle çekiştirerek tepside açarsın yuvarlak gibi oluyor sonra o salçalı sostan sürersin üstüne artık ne koymak istiyorsan eklersin. Pişmesine yakın üstüne kaşar peyniri atarsın ve fırını önceden ısıt 180/200 derece gibi pizza sıcak fırına girsin orta katı olur
Ne demek sende sağol , gerçekten çok güzel görünüyor. Mesela bu hamuru çok kişi ev yapımında tutturamaz biliyor musun? Soruyu okudum ve tıkladım böyle bir görüntü beklemiyordum, çok iyi buldum
Çok guzel gorunuyo askm kötü yorum yapanlari aldırma. Yorumdakilerddd siz de ne kötü yorum yapiyonuz ya pizzalarin da bı kalbi vardir. Çok Güzel olmuşsun askm biraz siskosun ama olsun. Biz seni öyle seviyoruz
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya sennn bebek misin 💖 biz böyle seviyoz pizzam onu yemezsem çok üzülürdü hemm
Zaten ince olunca güzel olmaz ben evde pizza yapmayı çok severim ince olunca kıtır kıtır oluyor çok sert oluyor kalın olunca hem yumuşak hemde leziz ellerine sağlık
2 yemek kaşığı kuru mayayı, bi kesme şeker ve bi çay kaşığı tuz ile ılık sütün içine at. Biraz bekle 10 dk falan maya aktifleşsin sonra yavaş yavaş un ekle. Çok sert olmayan hatta hafif ele yapılabilir gibi kıvamda olunca mayalanması için kapat beklesin ben kaba poşet geçiriyorum hamur kabarınca eline biraz biraz zeytinyağı sürüp hamuru tepsiye yayarak pizza şeklini verebilirsin merdaneyle açmıyorum genelde biraz göz kararı anlattım ama sütü 1,5 su bardağı gibi düşünebilirsin un da göz kararı hafif yumuşak bi hamur olana kadar eklemek iyi oluyor