Eğer evetse ben bir köylüyüm 😂😂 şu bağdaş kurup oturunca yemek daha lezzetli olmuyor mu 😄

Eğer evetse ben bir köylüyüm 😂😂 şu bağdaş kurup oturunca yemek daha lezzetli olmuyor mu 😄

Ben çocukken hiç masada yemek yediğimi hatırlamıyorum. Hep yer sofrasında yemek yerdik.
Bazen sofra bezini TV ünitesinin önüne serip yemek yediğim oluyor akşam eve geç geldiğimde.
Köylü yapmaz ama keşke köylü olaydık 😄
şu an televizyon izliyorum üf çok keyifli 😄
İste bu bizim özümüz 😄
Köylü milletin efendisidir, ben çok severim köylüleri, ben de köylüyüm hem şehirde doğup büyümüş olsam da, köyüme gitmiş olmasam da. Herkeslerden daha samimi buluyorum köy insanlarını, seviyorum Anadolu insanlarını, Anadolu çocuklarını, köylü konuşan insanları da seviyorum. Hatta köylü olduğunu sezinlediğim, şivesinde Anadoluluk gördüğüm kişilere çekim hissediyorum. Mamafih yer sofrasının, yer yatağının farklı bir tadı var.
Nasıl rahat ediyorsan o şekilde yemek yemekte özgürsün. Bağdaş kurup yer sofrasında yemek yemek seni asla köylü yapmaz. Anneannelerimizin zamanında masa mi vardı anneannem arada sırada gençliğini anlatırdı. Yer sofrasının lezzeti farklı oluyor derdi
Hayır köylü yapmaz ayrıca köylü olmak kötü bişey değil. Köylü milletin efendisidir demiş Atatürk. Çok da doğru söylemiş. Köylü olmasa hayvancılık tarım olmaz açlıktan gebeririz. Ben bacak sağlığımdan dolayı yerde yiyemiyorum yoksa yerde yerim bi ayıbı yok mahsuru yok
Cevap
31Cevap
önemli olan yerde masada yemek yemen değil mutkuk severek iştahla huzurlu yetendir köylü olmak ayıp utanacak durum değil köy kırsal olmasa ne poh yiyecekler üretim olmasa köy tereyağı köy peyniri köy ekmeği unu bulguru herkes yemek almak istiyor ama köye gittiğinde ineğin koyunun pohunda tiksiniyor burnunu tutuyor kokuyor diye aynı kişi gelip şehirde metropolde köpek kedi pohunu cebinde çantasında taşıyor hanım efendi beyefendiler gelişmişlik modernlik adı altında
Not ayrıca sofranda tepesinde gayet güzel ağız tadıyla yemek nasıp olsun
Ya nasıl yerde oturup rahatça yiyorsunuz? Ben ayaklarımı nereye sıkıştıracsğımı kestiremiyorum. Tam buluyorum ayağım uyuşuyoryiyemiyorum
İşte o profesyonel lik ister cici kız 😂😂
Son 6 senedir falan masada yiyom ondan önce yerde yerdim ne fark eder yav yemek işte ister masada ye ister yerde, ister ayakta ya da koltukta karın doysun kafi.
Köylü yapıyorsa da yapsın beaaaa. En köylü de olsan keyfine bak. Nasıl rahat ediyorsan, nasıl seviyorsan öyle. Ama ben köylü çocuğu olmama rağmen rahat edemem yer sofrasında. Bağdaş hiç kuramam zaten. 8-10 kişilik yer kaplar. 😂
Asimile olmuş köylü 😂
Olamamış işte mesele o 😄 evimde apartman değil rahat rahat köylü olabilirim
Çocukken zaten hep yer sofrasında yerdik. Orta sona doğru masalara geçtik ve liseden sonra bir daha yerde yemedik. Ama elbette nadiren de olsa yerde yeniliyor ama ben dizimden dolayı artık bunu yapamıyorum.
Aynen öyle vallahi bende hep yerde yemek yiyorum. Çömelicem bağdaş kurucam rahat rahat oturucam, sandalyede rahat edemiyorum. Artık adına ne denir bilmem ama köylüyse bende köylüyüm ✌️
Çocukken hep yer sofrasında yerdik bizde şimdi de zaman zaman yer sofrasında yemek yiyoruz. Ama masada yemeye alıştığım için ayaklarım karıncalanıyor çok.
Çoçukken hep yer sofrasında yerdik şimdi bazen yere bir sofra bezi serip yiyorum buda beni köylü yapacaksa yapsın, köylü milletin efendisidir gocunmam.
Yapmaz 😊😊Bazı yörelerde yer sofraları da yemek alışkanlık olduğundan. Benim açımdan lezzetli olmuyor, boyum uzun olduğu için oraya oturamadığımdan:))
Bencede ya çocuk ken misafir geldiginde masada yer olmuyordu yerden yapiyolardi bizde çol mutlu oluyorduk daha samimi ortam
Eskiden rahmetli ninelerimizin sofrasında bağdaş kurarak yer sorasında yerdik. Belki çocuktuk diye bilmiyorum ama onun keyfi bambaşkaydı
Bende yer de oturamıyorum o bacaklari katlamak oturmak ağrıyor her yerim msnsns
Ben yer sofrasına sığacak bir adam değilim maalesef. Yoksa neden olmasın.
Eskiden yerdik şu an nadir bile olsa yeriz hala ama masada yemeyi tercih ederim
En sağlıklısi aslında memlekete gidince hep yerde yiyorum köylüysek köylüyüz yaa
Bağdaş kuramayanlar gruptan ayrıldı.
Gönlü zengin yapar
Köylü milletin efendisidir zaten ablasi hic duymadinmi
Hayır ne alaka bizde arada yer sofrası kurup yemek yiyoruz 😂 çok normal yani
Valla bilemiyorum ben yerde yemeği sevmiyorum da insan yerde yerken neden köylü olsun daha neler
"Köylü milletin efendisidir."
(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)
Yerde yemek seni köylü yapmaz ama mini eteklede oturamazsın ki
@Geiltoy o başka bişey ama
Bizde yer sofrasında yeriz, bırakın köylü desinler çokta fifi
Ve bağdaş kurup yemek sağlık açısından da çok faydalı imiş
Ayakta da yesen masada da yesen yerde de yesen sonuç olarak yemek yiyorsun bunun köylülük bağnazlık ile alakası yok nasıl rahat ediyorsan öyle yap
Köyde yaşayıp masada yemem beni şehirli yapar mı
Evet 😄
Bizimde masamız var ama yerde yeriz
Masada bagdas kuruyorum. Ne oldum ben simdi
Yok yapmaz tercih meselesi
Yiyemem bende 190 boy var
Ooo tam seçim öncesi iftar yapılacak sofra
Ben masada yerken bile bağdaş kuruyorum
Bacaklarım ağrıyor rahat edemiyorum
Hayır keyfine düşkün yapar
Onun tadı da samimiyeti de ayrı yahu 😇
Köylü milletin efendisidir. K. Atatürk