Kafa dağıtmak maksatlı yemek tariflerine bakınca gece gece önüme bir sürü ciğer tarifi çıktı ne hikmetse. Kavurması bile varmış, etçil olmayan ben şoklardayım👀
Ciğer dediğin hangi şekilde pişmeli sence?

Kafa dağıtmak maksatlı yemek tariflerine bakınca gece gece önüme bir sürü ciğer tarifi çıktı ne hikmetse. Kavurması bile varmış, etçil olmayan ben şoklardayım👀
Ciğer dediğin hangi şekilde pişmeli sence?

Cığer çok minik minik doğranır minik minik doğrandıktan Sonra onun şişi ayrı oluyor daha ince oluyor çok az miktarda tuz ve pul biber atılarak mangalda pişirilir Mangallık ciğer koca koca doğranmaz sotesi de aynı şekilde minik minik doğranır özellikle zarı alınmalı Zarı alınmayan bir ciğerin hiçbir şekilde ne kadar güzel pişirirsen pişir lezzeti olmaz et sote de aynı şekilde sinirleri alınarak minik minik kendi kuyruk yağında kavrularak yapılmalıdır.
Ciğer kavurmasını ilk kez duyman daha garip neyse severim bol tereyağlı, arpacık soğan ve sarımsaklı bol baharatlı oh mis lavaşa sarıp salata ile yemek ya da pilav üzeri
Kim nasıl seviyorsa öyle pişirsin.
Şiş mangalda ise alüminyum folyo ile sararım ve hiç yanmaz.
Tavada ise az yağlı tavada kavurması harika oluyor.
En etçil olmayan bile bu tarifle et gurmesi olur.
Çiğ halde yemişliğim bile var. Benim için farketmiyor ama mangalda kuyruk yağıyla birlikte şisleyip, özellikle sabah kahvaltısında yemek ayrı bir keyif
Cevap
7Cevap
Her türlü gömerim affetmem şişi de güzel olur araya kuyruk yağı atarak zengileştirerek ama şimdi tanım edirne tava çekti.
Oyyyy ben yemek seçmem aslaa ama aslaa 2 ciyi verseler yerim şu an ben öyle daha çok seviyorum galiba ama kavurma patatesle çok güzel oluyor
Eğer saçta yapma şansı varsa kişinin çok daha lezzetli oluyor
Cidden oyle bir saatte bu resim atilirmi napim simdi ben
Her şekilde olur🤤
Iki türlü de seviyoruz genelde kavurma.
Sen yaparsan yerim 😏
Ciğer dediğin pismemeli jfjf
1. şiş, 2. kavurma, 3. sote.
Ciğerin her hali ciğerimdir.
Arnavut ciğeri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?