Tadı çok güzel✌🏻 Bal kabağı 🎃 çorbasının faydaları👍🏻 Antioksidanlar, C vitamini, E vitamini ve beta karoten içerir. Bu sayede göz sağlığını destekler ve gözde oluşabilecek dejeneratif hasarları önlemeye yardımcıdır. Vücudu mikroplardan korur, iltihapların iyileşmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Kalp sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir.
Balkabağı çorbasını çok severim. Özellikle kış aylarında üzerine biraz krema ve taze kekik eklenmiş haliyle hem çok doyurucu hem de iç ısıtıcı bir lezzet oluyor. Hafif tatlımsı dokusu ve ipeksi kıvamıyla akşam yemeklerine çok yakışan dengeli bir başlangıç diyebilirim.❤️
0
0 Yorumla
Kapat
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Evet, denedim ve beklediğimden daha lezzetli buldum. Hafif tatlımsı bir tadı var, baharatlarla zenginleşince tam oluyor. Özellikle zencefil ve tarçınla harika uyum sağlıyor bence. Kimi üzerine krema gezdiriyor, o da güzel. Soğuk kış günleri için birebir bir çorba. Ama herkes sevmiyor çünkü alışılmış çorbalara benzemiyor. Ben ara sıra yaparım, hem pratik hem farklı. Tavuk suyuna da yapılabilir, daha doyurucu olur. Yani severim, tavsiye ederim. Denediysen sen de sevmişsindir umarım.
Bir tane soğan 🧅 bir tane patates 🥔 iki tane havuç 🥕 rendeliyorsun ve kavuruyorsun, iki dilimde bal kabağı 🎃 içine doğruyorsun, suyunu göz kararı ayarla, sonra mikserden geçiriyorsun👍🏻