İlla hindi mi yapmak lazım çok güzel kuru fasulye yaparım🙄

İlla hindi mi yapmak lazım çok güzel kuru fasulye yaparım🙄

Gaz yapar vs diye olmuş ama kuru fasulye nin iki çeşidi var, biri barbunya dediğimiz bu gerçektem gazlıdır, şeker fasulyesi asla bir şey yapmaz, iyice haşladıktan sonra haşlama suyunu tamamen dökün, sonra yemeğini yapın (muhtemel böyle yaparsınız zaten) hiç gaz falan yapmaz.
Bizim kültürümüz de pek hindi yok zaten, hangimiz canım hindi çekti hadi yapıp yiyeyim diyoruz ki :)
Valla yapın bence de kuru fasulye pilav bir de cacık, ortaya da güzel bir salata oh mis :) daha ne olsun.
Kuru fasulye gaz yapıyor diyenler cidden o ilk suyu atmıyor bence. Ben geceden ıslıyorsam o suyu bile döküp farklı suyla haşlayıp öyle yemeğe ekliyorum. Birazda içine kimyon atınca gaz falan yapamaz
Bence de, ilk su da kalıyor aslında gaz, onu atmayınca gaz yapıyor deniyor. Halbu ki o suyu dökseler asla gaz diye bir sorun yok :) Ben hiç kimyonlu denemedim, lezzet de güzel verir, sizden bir şey öğrenmiş oldum, bir dahakine kesinlikle kimyon da kullanacağım çok teşekkürler 🤗
Annem muhakkak bir çay kaşığı ucuyla atar kuru fasulye pişirdiği zaman ben de ondan öğrendim. Kimyon zaten gazı alan özelliğiyle yeni annelere de sık sık tavsiye ediliyor biliyorsunuzdur. Yemeğe de güzel bir aroma veriyor deneyin bence de seversiniz
Bence süper olur yanına etli büyük baş mor acı soğan turşu cacık cacığa baharatlar atılmış zeytinyağı ve limon suyu dökülmüş çorba olarak işkembe veya paça vs tarzı olabilir tatlı ise davetliler getirsin hafif mum ışığı ihtişamlı masa keman eşliğinde tam yeni yıla girerken soğanı küt küt kıracaksın ayırıp masadaki tuza banacaksın kütürt diye ooof neyse ya gelemeyiceğin davete iştahlandım 😔😭🤭
Cevap
14Cevap
Yılbaşı daveti için misafirlere kuru fasulye pilav yapsan olmaz.. bunun yerine daha güzel yemekler tercih etmelisin..
Bence harika olur. İllaki İzmir köfte yapacak halin yok
Batının yemeği🥲
Tekirdağ olunca sorun yok ama
Yeni yıl sofrasında yumruğunla soğan da kırarsan müko menü
Gücüm yetmiyor ya erko kişilerden rica ederim yer sofrasında sofra bezinin üstünde kırsınlar cücüğünü de bana versinler
Güzel olur yanına pirinç pilavı yaparsınız. Varsa biraz soğan ve turşu ile number one olur :))
Etli değil de pastırmalı ve zeytinyağlı olursa okeyim ben.
Yap yap yeniyıla motor bozuk bir şekilde girsinler😂Bedavadan havai fişek patlatırlar 🧨 🤪
Aynen 😄
Çok güzel fikir bende ne yapayım diyordum sonuç olarak herkes istediğini yapmakta serbesttir
Yanında turşu da var mı?
Var. Erk*k bireylere soğan da kırdırıcam
Cücüğü benim o zamannn
Hayır benim
Kaçta geleyim?
Canım gündüzden gel biraz keyif kahvesi falan içeriz geceye hazırlanırız
Mükemmel plaan
Güzel olur ama yılbaşı için değil misafir için yap
Neden olmasın yaninda pilav miss
Haha cok iyi fikir dogallk iste budur
Ne kadar vizyonsuz derim ben
Şahsen misafirin olsam kurufasulye isterdim