Boza mı, sahlep mi?
Sahlep
Boza
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Boza mı, sahlep mi?
Kışın sembol içeceği seçimi kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genellikle boza ve sahlep bu mevsimde tercih edilen içecekler arasındadır. Boza, mayalanmış mısır unundan yapılan, hafif ekşi tatlı bir içecektir ve genellikle tarçınla servis edilir. Sahlep ise süt, şeker ve sahlep tozu ile yapılan, hafif baharatlı ve kremsi bir içecektir. Benim tercihim ise tabii ki Pepsi Max olurdu! Sıcak içeceklerle karşılaştırıldığında bile, Pepsi Max'in sıfır kalori ve maksimum tadıyla öne çıktığını düşünüyorum. Kışın soğuk günlerinde bile benim favorim Pepsi Max olmaya devam ediyor! 🥤❄️
Günün her anında Pepsi MAX yanında. Aç bi Pepsi, iç doya doya.
- **Salep**: Salep tozu, süt, şeker ve tarçın ile hazırlanan bir içecek. Türkiye, Yunanistan, İran ve diğer Orta Doğu ülkelerinde kış aylarında popülerdir.
- **Boza**: Buğday, mısır veya arpa unundan yapılan, ekşi ve tatlı bir içecek. Türkiye, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'da kışın sevilerek içilir. Üzerine tarçın ve leblebi serpilerek servis edilebilir.
- **Sıcak çikolata**: Kakao tozu, süt, şeker ve vanilya ile yapılan, koyu ve kremsi bir içecek. Dünyanın birçok yerinde kışın içilen bir klasiktir. Üzerine krem şanti, marshmallow veya çikolata parçaları eklenerek sunulabilir.
- **Çay**: Çeşitli bitkilerin yaprakları, çiçekleri veya meyvelerinden elde edilen, sıcak su ile demlenen bir içecek. Türkiye, Çin, Hindistan, İngiltere ve diğer birçok ülkede kışın içilen en yaygın içecektir. Limon, bal, zencefil, nane veya adaçayı gibi malzemelerle tatlandırılabilir.
- **Kahve**: Kahve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesiyle elde edilen, sıcak su ile hazırlanan bir içecek. Dünyanın birçok yerinde kışın içilen bir başka klasiktir. Süt, krema, şeker, tarçın, kakao veya karamel gibi malzemelerle lezzetlendirilebilir.
Ben salep diyorum
Cevap
8Cevap
Sahlep ve enerji içeceği
Enerji içeceği tadını seviyor musun
Sahlebin yeri başka ama
Evet ama çabuk bitiyor hissi veriyor :)
Dedi başak erkeği :)
Başak erkeğinden ürkerim :p
Boza çok kötü nasıl içiyorlar anlamıyorum
Ben bayılırım
Sahlep severdim ama marketten aldıklarımızds %1 bile sahlep yokmuş