En sevdiğiniz yöresel yemek hangisi?
Karadeniz
İç Anadolu
Güneydoğu Anadolu
Doğu Anadolu
Akdeniz
Ege
Marmara
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En sevdiğiniz yöresel yemek hangisi?
Seçmeye seçemem bu konuda. Çünkü her yörenin kendine has güzel yemekleri var ve her biri ayrı tat. Karadeniz yemeklerini Anadolu bölgesinde bulamadığımız gibi, Anadolu'nun eşşiz yemeklerini de başka yerde bulamayız. Bu nedenle hepsi diyebilirim rahatlıkla.
Kesinlikle İç Anadolu diyorum bölgeyi bilen varsa ülkenin bütün lezzetlerini barındırdığını bilir çünkü İç Anadolu'ya çok eski dönemlerde göç edenler ülkenin her bölgesinden kişiyi barındırmakta İç Anadolu tek etnik kökenli değildir mantıksal olarak düşününce çeşitliliği tarih boyu vardır yemek kültürü bu nedenle çok zengindir.
Akdeniz mutfağı. Gaziantep, Hatay dünyanın en güzel ve geniş mutfağına sahip.
Bu dünya gastronomi tarihine geçmiş bir şey yoruma açık değil.
Bu bölgenin yemeklerinin lezzeti Türk, Arap ve Fransız mutfağının yıllar önce
harmanlanmasından kaynaklanıyor.
Türk yemekleri ve mutfağı bence dünyada bir numara. Adamlar yani yabancılar ahtapot eti , timsah eti , yılan , çiyan , yengeç ne bulsa yiyorlar. Yemek kültürleri yok. İnançları da yok. En önemlisi mideleri yok. Dmak zevkleri ve tatları yok.
Cevap
29Cevap
Gaziantep kesinlikle.. ben en çok bu şehrin yemeklerini beğeniyorum ve seviyorum ama bazen fast food sevdiğim de oluyor
Ben tercih edemedim haksızlık olur çünkü güzel ülkemin her bölgesinin yemekleri lezzetli
Hemfikir olmak güzel bir şey 🙂
Her yörenin kendine has güzel yemekleri var ayrım yapamıyorum ama doğu mutfağı bir adım önde geliyor diğer yerlere göre.
Yaprak sarması Tokat kebap adana çiğköfte Adıyaman tatlı deyince Antep bildiklerim bunlar.
Her yöreyi severim ama İç Anadolu diyorum, Trabzonluyum hem de 😂
Yani her yörenin güzel yemekleri varda ama yani güneydoğu ayrı ya
Karadeniz yemekleri bence en son sıraya yazılır. Favorim güneydoğu ve ege yemekleri.
Her yörenin lezzetlerini tadamadım ama karadeniz üff yani
Güneydoğu Anadolu dışında tercih yapanları damak tadından şüphe ederim. Özelikle Gaziantep.
İç Anadolu luyum Ege de yaşıyorum...
Ama abi yaa Urfa Adana Mersin Antep mutfağı gibisi var mı yaaa... ❤️
Güzel ülkemin her bir köşesi cennet gibi ama yemek konusuna gelince kim ne derse desin Gaziantep'in yemekleri abi. 🌹
Ege Bölgesi benim favorim.
Lezzeti sağlıklı bir şekilde sağlayan mutfak kesinlikle Ege'den gelir.
Konya mutfağı her damağa hitap eder
çok zor soru :D fotoğraflardan yola çıkarak marmara diyebilirim
Tatmadım hepsini. Doğu yemekleri ve iç Anadolu yemekleri güzeldir.
Güneydoğu Anadolu dur. Adana kralıdır.. 😂
Evette Adana da çıkan yemekler Akdeniz yemeği mi tanrı aşkına? 😂
Adana yemeklerini kim Akdeniz yemeği olarak adlandiriyorsa gitsin cimenlerde otlansin. Biz etçil milletiz😂
Biz hiçbir bölgeye ait değiliz. Eskiden ülke olmuş UruAdania dan bahsediyoruz. 😂
Gerçi annem Yunanistan/Lakonya, Spartalı, babam Adanalı ama olsun melez de olsam hakkını yedirtmem.😈😂
Hahahahah 😂 Ot pek tercih etmiyorum ama karaciğerler için mecburen yiyorum işte... 😈
Yunan yemek kültüründe de etin yeri fazladır. Sen Girit ve adalar tsraflarinda yaşayan Yunanlılara bakma, onlar mecburen otcul evrilmişler. Ana kara da herkes etçildir. 😂

karadeniz ile iç anadolu arasında kalan Tokat
Antepimde antepimmmm
Hepsi güzel ama en çok hatay
Akdeniz
Ege ve Güneydoğu
Güneydoğu Anadolu tekte geçer
Güneydoğu anadolu
Her yörenin kendine özgü bir tadı var.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi bence
Bu saatte eve gidip uyumayı düşünüyorum.
Doğu Anadolu Güzel görünüyor
Güneydoğu tabi ki Antep Hatay adana
Doğu Anadolu bölgesi
Hepsi bir deilmi zaten niye ayırıyosunuz türk mutfağı denen bişy var diyn gidin işte
Güneydoğu Anadolu bana göre.
hatay
İçli köfte nereninse ora
İç Anadolu
Bence Doğu Anadolu bölgesine ait.
Güneydoğu Anadolu
Guneydogu
Hepsi leziz
Hepsi de güzel
Güneydoğu
şu an açım, hepsi olur :D
Ege derim.