Bunu ilk defa duydum Belki de ismi farklıdır Yediğim bir şeydir Sonuçta yöre yöre isimler değişiyor ama severim bence çünkü paça çorbasını beyranı sevdiğime göre Muhtemelen bunu da severim diye düşünüyorum söylediğiniz gibi gerçekten özellikle kış aylarda bu tarz şeyleri daha fazla tüketmek gerekiyor.
Sakatat çok severim ancak bu çorbayı içmedim. Ilk fırsatta içmek şart oldu. Teşekkür ederim sayenizde yeni bir şey öğrendim.👍
"Damar Tuzlama da işkembenin en değerli ve lezzetli kısmıdır. Damar tuzlama da kendi öz suyu ile servis edilir. İşkembenin damarlı yerinden yapılan, böyle lokum gibi, löp löp, ağızda eriyen çok harika bir çorbadır. İşkembe çorbasına nazaran daha iri doğranması da bonusudur."
Dana işkembe damar tuzlama yapacam diyeceksin 1 kilo yeterli senin için güzelce temizle bol suyla küp küp doğra sonra içine 10 diş iri baş sarımsak ez koy tuzsuz su üstünü geçsin işkembenin silmeden biraz fazla tamam 45 dakka kaynat düdüklüyü kapat havasını yavaş yavaş al elinle kontrol et lokum gibi olmuşmu baktın daha sert suyuna bak silmeden azalmışsa az daha koy bu sefer tuzunu at damak tadına göre tekrar 45 dakka pişsin düdüklüde sertçe eğer sert değilse normal pişir ağzı açık şekilde tamam sosunada çiğ sarımsak ez 3-5 adet kendine göre kaba koy içine az bişey su karıştır bir kasede dursun çorba pişti servis tabağına koydun ezdiğin çiğ sarımsaktan koy azar azar bir çorba kaşığı sirke bide pul biber ekele tuzunuda damağına yani hepsinden damak tadına göre ayarla afiyet olsun dikkat et iştah açar doymaz gibi olursun sonra şişersin sussattırır:)
Bulamazsan 1 kilo normal dana işkembe al 2 adette kuzu paça yani ayağı 10 diş sarımsak yerine 13 diş sarımsak atarsın buda çok lezzetli oluyor bak ben genelde evde bunu yaparım soslar pişim aynı afiyet olsun
Osmanlı mutfağı yöresi yok araplardan tut Türk orta Asyaya kadar gider hiç hayatında yemedin mi bizim Ankara'da köy mutfağında böyle yapılır işkembeciler krema un koyuyor ben sevmiyorum öyle zaten sirke girince içine aynı o rengi alıyor
Tarihçi var karşında 7 cephede sadece Türkler savaştı her ırkla savaştık bize ihanet eden içimizdeki yahudi, ermeni, rum ve araplar oldu sırtımızdan vurdular ondan parçalandı Osmanlı İmparatorluğu parçalansada her yerde sözümüzü dinleyen Türkmen aşiretler bıraktık o gördüğün yunanistanda bile Trakya Türkleri var it ürür boş boş kervan yürür merak etme
Valla hikayesi yok it gibi tırsıyorlar neo Osmanlı geliyor diye 85 milyonun nerden baksan çocukları vatan hainlerini çıkar 45 milyonu vatanı için savaşır savaşcı bir milletin doğuşundan tırsıyorlar Turanda kurulacak artık gerisini düşün şu an bile karada bize kafa tutacak millet yok
Milliyetçi olarak bende karşıyım onlara onu geçtim ülke parsel parsel satılıyor bir ev alana vatandaşlık veriyorlar öyle ucuza kurtulmadı bu devlet kanla alındı baştakiler parayla satıyor kimsenin sesi çıkmıyor