Az önce camdan bakarken gördüm biri sipariş vermiş yahu el insaf kuryelere yazık yahu 🤦♀️
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Az önce camdan bakarken gördüm biri sipariş vermiş yahu el insaf kuryelere yazık yahu 🤦♀️
Arkadaşlar evet motorlular için zor fakat bu işin ortaya çıkmasının en büyük dez avantajı hava koşullarıdır ha siz yine de gereksiz bir şey için uğraştırmayın insanları bir de şu motorlulara acırmış gibi bir bakış açıları olan insanlar var çok saçma bende motorcuyum yolda bişi olsa yok siz bizim canımızsınız falan böyle bi aşağılayıcı sevgi bize sevginizi böyle saçma sapan konuşarak değil trafikte ayna kontrolü sollama yaparken dönüş yaparken sinyallerine ve trafiğe bizi sıkıştırmayacak şekilde sevginizi gösterebilirsiniz
Yağmur, rüzgar, kar... Eğer sokağa çıkmanın, uzmanlar tarafından sakıncalı olduğu ilan edilmemişse, sipariş verilir. Çünkü o insanlar sipariş verildiği sürece para kazanabilecekler.
En güzeli, bu tür bir zorlu hava koşulunda sipariş verilirse bahşişi bolca vermektir.
Bu mantıkla düşünürsek kuryeler kışın çalışmamalı.
Motosiklet kullanıcısı olarak söylüyorum inanın yağmurlu havada sorun yok en zoru ocak ve şubattaki kış soğukları hava eksiye düştüğünde motor süremek benim için imkansızlaşıyor tabi benim kıyafet ekipmanlarım yok ama kuryeler için gerekli koruyucu ürünler sağlanıyor diye biliyorum. Meslek sonuçta birisi vermese illa birileri sipariş verecek sipariş verenin vicdanına kalmış bir şey.
Ben de hep ince tarafından düşünürüm çoğu şeyi ama her işin zorluğu olduğu gibi kuryeliğin de zorluğu var. Zor şartlar altında çalışmaya devam eden onca insan var ve kuryeler de onlardan biri. Ama şu da bir gerçek ki onların da işi bu. Elbette ki sipariş veririm. Evden çıkabilecek yakınlıkta olsam gidip kendim de alabilirim ama uzağım şehrin göbeğine.
Cevap
91Cevap
Sonuçta herkes parasını alarak bu tarz işleri yapıyor gadası. Yağmurluk denen bir şey var. O yüzden canım ne zaman isterse hava şartlarına bakmadan sipariş ederim..
Çalışanların paket başına ücret aldığını biliyor olmalısın. Sel ya da daha korkunç şeyler olmadığı sürece evet veriyorum, paket servisin mantığı da çıkmak istemediğimiz, çıkamadığımız durumlarda hizmet beklemektir. Hatalı arıyorsan ve saçma yargılarını birine yönelteceksen sistemi kapatmayan işletme sahibine ilet bunları. Kuru gürültü duyarsu.
Kesinlikle haklısınız
Bu konuda aşırı hassasım bu yagmurlu havada da makarna haşla ye be kardeşim diyorum ama sanırım bu konuda fazla hassasim cunku o zamanlarda bu tarz dusunenler yuzunden siparisler baya dusuyormus pek memnun olunasi bir durum degilmis
Yorumlara bakılınca gereksiz duyarlıymışız 🤦♀️
Bizler nasıl ki kar yağmur demeden işimize veya okulumuza gidiyor isek ve işimize olumsuz hava şartlarına rağmen devam ediyorsak..
Kuryenin de görevi yağmur çamur demeden siparişi yerine götürmektir
Bunun vicdan ile bir alakası yok.
İşini yapıyor sadece
Aynı kafadayız
Sipariş veririm zaten cok kotu durum olursa sipariş almazlar bosa yapılan bir duyar kendi gıda isletmemiz var kuryeler bu konuda bir problem yaşamıyor millet duyar kasıyor
Bir ben miyim gereksiz duyar yapan 🤦♀️
Yani mevzunun içinde olan biri olarak söylüyorum adamlar sipariş almayınca üzülüyor sipariş başı para alıyorlar
Tamam tamam düşünmüyorum kimseyi😅
Ahahahaah
Yine boş bi yorum. Sağlık personeliyin. Bazen uyandığım zaman adon atacak halim yok, ama 24 tane hasta odasını ziyaret ediyorum. Tedavilerini kontrol ediyorum. Bir poğaça alırım saat 12'te kadar yeme fırsatım olmaz visit şu bu derken. Eve geldiğimde çorap ayaklarıma😀yapışmış olur. Üstelik birine onam imzalatmazsam sonu hapse kadar gider. Şimdi kalkıp da aman kurye deme, her mesleğin zoru var
Hayır vermem o hava da ben çıkmıyorsam niye bir başkası 3 5 lira icin kendini yağmurda tehlikeye atsın çok mecbur olmadıkça vermiyorum şimdiye kadar da vermedim ama keyfi icin veren varsa onlar acımasızın insan halinden anlamayan biridir vicdansızdir bunu yapan
Dışarıdan yemek siparişi verilmesini uygun bulmuyorum. Daha doğrusu bizim kültürümüz ile uyuşmadığını düşünüyorum. Sofrada yemek esnasında eksik bir şey olduğunda bunu bir başkasından istemek ve eksik birşeyin önüme gelmiş olması da benim için rahatsızlık boyutunda. Aile, mutfak, sofra ve diğer birçok değerlerimize sahip çıkmalıyız. Millet olarak merhamet duyguları gelişmiş bir kültüre sahibiz. Kültür enjeksiyonu oyunlarına ayak uydurmamalıyız.
Zaten dışarıda olduğumda yediğim için evdeyken dışarıdan sipariş vermem. Ekmek arası yaparım rn kötü, o da kafi gelir. Kurye konusunda katılmıyorum. Taksilerin yağmurlu havada daha çok iş yapması gibi, kuryeler de böyle zamanlarda iş yapıp para kazanıyor. İstemeseler zaten evde olurlar, siparişi kendileri kabul ediyor.
Aciktik ve disarda yagmur yagiyor la olm yemek söleme ac kal sen adamlar yagmurda motor sürüyor bisi olmasin onlara sen ac yat diyoruz biz kendimize ablasi. Bu nasil ve neyin kafasi arkadas o zaman biz gidelim motoru kullanalim oda olmasi gidip yemegide biz hazirliyalim alip gelelim eve. Sömününde akillisini yapin bari
Özellikle iki üç tane 5 lt su sipariş ediyorum ben. Asansörü de bilerek katta durduruyorum
Amac ne 😅
Kuryeleri sinir etmek 😂
Olurken ben sinir oldum 😂
Bizim bi grubumuz var. orada özellikle yağışlı havalarda organize sipariş veririz 😂
Ruh hastası manyaklar 😂 veya ben gereksiz duyar kasıyorum cözemedim olayı😅
İşleri bu ve bunun için para alıyorlar 😂 sıcağın altında çalışan Bi inşaat işçisi bugün çok sıcak ya çalışmayalım diyor mu? Demiyor. Çalışıyor. Aynı hesap onlar da işini yapacak 😄
Yaaa tamam tamam bırakıyorum bu olayı😅
Bence de. İşlerini yapsınlar. Hatta aklıma geldi. 4 damacana su isteyim burada da yağmur var 😂
Ben utanıyorum valla dışardan yemek söylemeye öyle durumlarda. Evde oturup makarna haşlayıp yoğurtlayıp yiyorum
Dışarıdan sipariş vermem oğlum genelde veriyor öyle bir durumda kendisini kuryenin yerine koymasını istiyorum, bencil olmamak gerek. Biz aç kalmayız ama onlar öyle havalarda çok büyük tehlikedeler
Ben sipariş vermem, zaten yollar ıslak kaza falan olur diye korkarım. Vebaline giremem.
Heh yaa aynı fikirdeyim
🙏
Yazık olan yanı neresi işleri bu. Millet geçimini sağlamak için çok daha ağır işlerde çalışıyor kimse duyar göstermiyor onlara.
Bu hava yüne bir şey değil karlı buz 🥶 gibi havada gidip geliyorlar o zaman zor olacak onlar için, ben vermem hayır, yemeğimi kendim yapmayı tercih ediyorum
Birkere verdim saat 8 gibi akşam gece 12 geldi 😂😂😂 dedim ben umudu kesmiştim sen niye geldin abi dedi anca gelebildim buz gibi yemegi verdi gitti geride yollayamadım 😂😂😂
Veririm. Kurye o işten para kazanıyor ve yağmurlu havalarda siparişlerin azalması sebebiyle mutsuz oluyorlar.
Tamam gereksiz duyar kasan benmişim bir tek 🤦♀️
Çok iyi niyetli bir düşünce seninki ama iç yüzü başka işte olayın. 😅😊
Beni harçarlar 🤦♀️
Olan oldu, tadını çıkar. 😂
Hayır normal havada da dışardan yemek siparişi vermem çünkü yemeklerimi kendim yapıyorum hem daha uygun masrafsız oluyor hem daha bereketli oluyor ev yemeği gibisi var mı
Ben daha hiç sipariş vermedim eve. Canım çekerse gidip yiyorum. Eve sipariş olayına alisamadim bir türlü. Ama çocuklar sağolsun 😂
Fimlerde, animelerde, animasyonlarda, çizgifilmlerde vs. Veriyorlar biz neden vermeyelim?
Ne alaka adamın işi bu.. Sen ben sipariş vermezsek de kazanamaz dimi.. İşçilerde karda kışta yağmurda gece gündüz ile gidiyo, inşaat işçileri de tehlikede ki onca meslek var daha..
Zaten böyle havalarda, çıkamayacağımız durumlarda eve söylememiz için geliştirildi bu sistem. Kuryeler memnun değilse bu işi yapmasınlar. Ve evet Motor tehlikeli farkındayım. Bunun yerine araba tercih edilebilir kış aylarında
Kuryenin işi siparişleri teslim etmek bizim yapacağımız tek şey bazı hava koşullarında geç gelen kuryenin başının etini yememek Aksi bir durum olsaydı kuryeler için zaten o siparişi iş yeri kabul etmezdi kuryeyi çıkarmazdı
Valla geçen yil kurye yemek getirirken kaza yapmiş kalbim parçalandi hatta ortadan ikiye bolündü kalbim. hastaneye gidelim dedim, yok birseyin iyiyim felan dedi valla ogundur yemek siparis etmiyorum
İşletme kazanç yapamazsa kuryenin işi kaybetmesi olası. Kimse kimseyi zorla çıkaramaz ama baskı ve kötü muamele ile iş bıraktırabilirler. Önemli olan bu havalarda bahşiş vermek…
Ne alakasi var ya nereden duyar kasacaginizi şaşırdınız
Oralar zaten gidemediğimizde almamız için değil mi en çok? Fırtına vs olmadıkça sipariş veririm. Yağmur çok ise ertelerim elbette ama normal yağmursa sipariş verilir.
Sipariş vermiyorum. Kuryenin başına bir şey gelip de sebep olmak istemem.
Yağmurlu havada motorsikletten düşmek çok kötü. Ben yaşadım. Onlar yaşamasın.
Ben bunu vicdansızlık olarak görmüyorum. Kimse parayı kolay kazanmıyor tabi ki ama onlar da böyle havalarda daha dikkatli sürüp gelebilir ztn yağmurluk falan var abi
Hayir ben sahsen vermem siparis. Hava iyiyse belki veririm. Alacagim iki parca biseyse de yuruyuse cikiyorum diyip markete gider alirim hava almak iyi geliyor bazen🤷🏻♀️
Evet veriyorum ama duygusal düşünmemek gerekiyor çünkü bu adamlar paket başına para kazanıyor ekstra o yüzden onların işi bu diyelim ki yağmur 1 hafta sürdü adamlar bir kazanç elde etmeyecek mi?
Yani sipariş versem ama vermesem de şöyle düşünün biz sipariş vermesek o adam ekmeğini nasıl kazanacak, yani kimsede de demiyor adam zaten ekmeğini kazanmak için orada kimse köle olduğu için değil yani bu kadar duyar kasmaya gerek yok diye düşünüyorum
Yağmurlu havada söylerim çünkü yağmurlu havada motor kullanmanın hazzı başkadır, bilen bilir. Fakat fırtınalı bir hava varsa söylemem, kimsenin hayatını riske atamam midem için
Veririm. Bence gereksiz bir duyar, tam tersine adamlar daha çok sipariş gelsin istiyor. Öyle karlı ve fırtınalı havalarda elbette çağırmam ama normal yağmur vs. de bir zahmet gelsinler. :D
Veririm. Herkes parasıyla çalışıyor. İstemeyen çalışmasın.😈
Al işte geldi yürüyen ego manyağı 😅
Hahahahahah seniiii boğarimmm😈😂
Dediğim yalan mı 😅 hele bi dene 😎😂
Yalan değil ama en realist düşünce 😈
Ego manyağı? Realist düşünce?
Evet, gerçek neyse onu söylüyorum.😂 Sahne içi sahte yapamam😂
Bazen gerçeklik ötesi oluyor sanki sende 😅
Sahtekar görmekten, maske takanları görmekten dürüst. olani görmek alışkanlık dışı geliyor size, sebep o 😂
Size? 😅 kendi adıma konuşuyorum bay yürüyen ego 😂
Sen mesaji aldın işte 👀😋
Yooo biz hepimiz sen tek gibi algılama 😎
Hahahahahah😂 Her zaman öyleydi, hala öyle 😈
Sen sabah sabah beni mi sectin hayırdır 😂
Yöö denk geldin 😂
Ne şanslı bir insanım uff 😅
Kahvaltı saatin geçiyor efulim, kalk artık yataktan 😂
Efulimin tembel olduğunu nerden cıkardın bay yürüyen ego 😎 çalışıyore bugün
Brave😂
Gerçekten ya ama işi bu adamın
Bir de o var yani
Her meslek tehlikeli, zor..
Arkadaşım kuryeler istese çalışmaz. Adam para kazanıyor bu işten sipariş almamak onun elinde yani boştan yere vicdan yapmayın
İyi de herkes keyfi sipariş vermiyor ki. Evde bebeği olan hastası olan çıkamayan var sonuçta.
evde yemek yapıyorum dışarıdan canım isterse dışarıda yiyip öyle eve geçerim en azından dışarıda yedim derim
Bununda duyarı kasılmazki. Kurye olan tanıdıklar siparişi göre para aldıkları için siparişin gelmesini istiyor.
Dışardan çok nadiren yemek sipariş ettiğim için bunu düşünmeme gerek kalmadı hiç. Kendim 5 dk'da çok daha iyisini hazırlarım.
Yani genelde dikkat ediyorum yagmur olmamasina ama bazen mecburen siparis vermek zorunda kaliyo insan.
İşi o sipariş veririm diyen de var gerek yok bu seferlik sipariş vermiyim yazık kuryeye diyende var vicdan meslesi
Normal zamanda da dışarıdan kolay kolay sipariş vermem. Kaldı ki yağmurlu havalarda el insaf hiç vermem
veririm ama bir yandan da üzülüyorum. içimden "yemek mi, üzüntüm mü?" diye düşünüyorum ama kararda veremiyorum..
Kar da buzlu ve tehlikeli durumlara zaten servis yapmak yasaktır. Ben vermemeyi tercih ediyorum
Genelde dışarıdan sipariş vermem eğer uzak bir yerse veririm yoksa kendim hallederim
Evet veririm.. O işi sevmeyen yapmaz zaten.. Ne yani Yağmur yağıyor diye Para mı kazanmasın?
banane elin kuryecisinden ben yedigim yemege bakarım
Havalar kötü olduğu zaman bahşiş de veriyorum yani sonuçta parayla yapıyor
Kimseye sipariş götürmezlerse nasıl para kazanacaklar ya
Tabii ki veririm ama not düşerim. Dikkatli olun, acelem yok 1 saat içinde getirin gibisinden
Vericeksiniz tabi, ay sonu ev kirasını nasıl ödücez?
Her türlü havada veririm.
Kimse vermezse daha da zor durumda kalırlar.
Para kazanamaz ama bu seferde, işler nasıl dönecek o zaman?
Genel olarak disaridan yemek siparis etmedigim icin hayir
Hayır vermem ama mecbur kaldıysam da yemeği soğuk getirip getirmemesini önemsemem
Bende şahit oldum çok kötü şartlarda çalışıyorlar ve trafikte çok kötüler
Genelde evde yemek yapmayı tercih ederim. Yağmurlu vs havada sipariş vermem kolay kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?