Enginarın faydaları👍🏻: Magnezyum bakımından yüksektir. Orta boy bir enginar, sağlıklı yetişkin kadınlar için önerilen günlük magnezyum miktarının yüzde 24'üne sahiptir. Sinirlerinizin, kaslarınızın ve kalbinizin iyi çalışması, enerji üretmeniz, kan şekerinizi ve kan basıncınızı iyi kontrol edebilmeniz, protein, DNA ve kemiklerin oluşması için magnezyum gereklidir. Yüksek Besin Değeri. Kolesterolü Dengeler. Kan Basıncını Düzenlemeye Yardım Eder. Karaciğer Sağlığı İçin Faydalı Sindirim Sistemini Destekler. İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS) Semptomlarını Hafifletebilir. Kan Şekerini Düşürebilir.
Zeytin yağlı enginar hiç yemedim ama zeytin yağlı yemekleri genellikle sevdiğim için bunu da severdim diye düşünüyorum.. eline sağlık afiyet olsun güzel olmuş. ben de en son sarma yemiştim
Denemelisin ki zaten faydalarını yazdım👍🏻, tadını tatman lazım bana patatesli ve bezelyeli yediğim için patatesi andırıyor tadı, :)) çok teşekkür ederim, geçtiğimiz gün nişantaşında sokak satıcısından aldım ama devamlı orada satar enginarı, bende aldım, ne zamandan beri yapıp yemiyordum, sonra marketten hazır konserve garnitür aldım😅 yani öyle düşündüğün gibi çok emek sarfetmedim😄
Tüketmem için önce tanışıp enginar ile kaynaşmam gerek😂 sonra nasıl yapıldığını cözmem gerek sonra lezzetini seversem hayatıma dahil ederim 😂 öyle hemen hayatıma girmek olmaz😂😂