Ben 5 yıldır bal yemiyorum. En son 2h önce tansiyonum düştüğünde yemiştim😬

Ben 5 yıldır bal yemiyorum. En son 2h önce tansiyonum düştüğünde yemiştim😬
Hayır maalesef her gün tüketmiyorum.. ama arada sırada mutlaka tüketirim.. iyi geliyor çünkü Bal, genellikle günde 1-2 yemek kaşığı tüketirler.. Balın ılık su, ılık süt, yoğurt veya meyve ile tüketilmesini de severim mesela.. ama maalesef balın fazla tüketilmesi kilo alımına neden oluyor. bu yüzden de dikkat ederim.
Çok severim ama bal demek şeker demek bildiğim kadarıyla ve vücuduma mümkün olduğunca şeker almamak için sadece tadımlık, arada asırada, belki Pazar kahvaltılarında 1 tatlı kaşığı kadar falan bazen yerim, bazen de hiç yemem.
Aylardır yemiyorum mesela. Sadece bal değil, çukulatayı ya da dondurmayı da ayda 1 falan yiyorum.
Merhabalar, bal günümüzde çok fazla sahtesi olan bir ürün. Şekerden bile üretilse yine zararlı, ama pek çok şeyi karıştırıp yapıyorlar. Yıllardır sadece gezdiğim yerlerde doğal bal üreten ve satan kişilere denk gelirsem alırım. Onun harici market ballarını tüketmiyorum.
Cevap
14Cevap
Çok sık tüketmem. En son haftasonu çiftlikten süt almıştık o pişince ballı süt yaptım kendime çok özlemişim😋
Kışın, kahvaltıdan önce bir kaşık yemeye çalışıyorum, boğazımı yumuşatıyor. Kahvaltıda yine severim.
Keşke şekerin düştüğünde yeseydin. Tansiyon düşünce tuzlu şeyler tüketilir
Bal yemediğim günler sayılıdır evde en cok ben yerim. Bal yemeyen de ne bileyim kabul etmiyorum
Her sabah evden cikmadan evvel bi çay kaşığı alırım 😉
Bal kaymak çok iyidir. Genelde çam balı severim. Her gün olmasa da haftada 1-2 gün yerim
Kahvaltıya gelir gider yemem yarın yicem ama ngkf
Bal kısaca arı dışkısı deniyor bk yiyoruz yani ama lezzetli ve sağlıklı
Çok nadir arada bir atom içecek yaparsam kullanırım
Evde oldukça yerim 😊😅 ne geşeng saçların var
Çörekle severim onun dışında yemem
Pek sevmediğim için tüketmiyorum
Evet çok faydalı olduğu için tüketiyorum
Hayır tuketmiyorum
Kaymakla beraber süper gider yenilmez mi ya
Hayır bal sevmem.
Tüketmem
Hayr