Bu sabah erken kalktım yoğurtlu poğaça yaptım.
Eşimin böbreklerinde taş var. Yoğurt süzdürdüm suyunu içiyor. Yoğurt suyu taşı eritiyor. Kalan süzme yoğurda biraz tuz biraz yağ ekledim poğaça içine koydum. Bizimkiler bayıldı tavsiye ederim 💙
Bu sabah erken kalktım yoğurtlu poğaça yaptım.
Eşimin böbreklerinde taş var. Yoğurt süzdürdüm suyunu içiyor. Yoğurt suyu taşı eritiyor. Kalan süzme yoğurda biraz tuz biraz yağ ekledim poğaça içine koydum. Bizimkiler bayıldı tavsiye ederim 💙
Bence muhakkak bir adet karbonhidrat olmalı. Yoğurt suyu gerçekten hamurişlerinde çok güzel oluyor hem sağlıklı hem lezzetli aslında süt yerine yoğurt suyu kullanmak daha ama her zaman kolayca elde edilen bir su değil maalesef 🫠
yok ben yoğurt suyunu direk içiriyorum eşime böbrek taşı için
Afiyet olsun. Geçmiş olsun...
Patates kızartması. Tavşan kanı çay ludenista 2 ya da 3 çeşit peynir. Yeşil ve siyah zeyin kabuğu soyulmuş az yağ tuz ilave edilmiş domates üzerine hafif acı biber fırından taze çıkmış dumanı tüten ekmek yahult ta rezistans üzerinde kızartılmış ekmek :)
ooofff miisss afiyetler olsun. hepsi ayrı güzel.
Ellerine sağlık, enişteye geçmiş olsun çok zor bir rahatsızlık iyi bilirim. Ben hamur işi severim ya kahvaltıda börek poğaça bulursam gerisini sorgulamam😅
Sağolasın canım benim. Ben de poğaça yaptım güzel oldu
Ben kahvaltı yapmıyorum ama yaparsam da genellikle simit poğaça peynir bu şekilde atıştırırdım yanında da meyve suyu olacak şekilde.. afiyet olsun
Sağolasın. Sana da afiyet olsun canım
Cevap
17Cevap
Sucuklu yumurta olmalı gadası
Sonra omlet sıcak aile ortamı oldu mu her şey harika olur
oohh miisss
Harika
Damak zevklere göre, kimler neler seviyorsa çeşit çeşit olmalı. Böylece nefis kahvaltı sofrası sunumu ortaya çıkmış oluyor.
Kesinlikle katılıyorum
İşte kadın dediğin budur israf etmez değerlendirir kocan zengin olur senin sayende valla bak sen gibi bı kadın var mı ki sağda solda kıyıda köşede benimle tanistirsana 😂
Kardeşin var mı kardeşin aynı anne yetistirince oda senin gibidir 😂
Çi börek peynir 4 çeşit yeşil zeytin siyah zeytin patates kızartması yağda yumurta İzmir gevreği yeter
Oooyyy miiisss valla hepsi ayrı güzel
İmkanlar.
Yoğurt suyu gerçekten etkili mi böbrek taşı erimesine ?
Evet ama mideyi de zorluyor.
Anladım. Ne karar sürede eritiyor taşı
Bir iki ayı bulur.
Eşimin evvelce de varmış taşı. Kırmak için randevu vermişler bi ay sonraya. O zamana kadar yoğurt suyu içmiş be kuru inciri kaynatıp blendırdan geçirerek hazırlanan ezmeyi yemiş. Taş kırma randevusuna gidince bulamamışlar.
Benim arkadaşımda ilaç içiyor, erimezse ameliyat olucak :(
geçmiş olsun. bu şekilde yoğurt suyu ile taş eriyor ve dökmek çok kolay oluyor. sabah akşam içebildiği kadar içmeli. ben eşime yarımşar çay bardağı veriyorum. midesi hassas anca içebiliyor.
Anladım
Afiyet olsun , geçmiş olsun 💐 klasik bizim kahvaltı , börek poaça epeydir yemiyorum
Ben de epeydir yapmadım ama o yoğurtlar bi şekilde tüketilecek mecbur 😄
Teşekkür ederim
Şu poğacayı bir güzel tutturamadım. En son yaptığım fazla beklettim çok kabardı ekşi oldu😥😅
öğrenirsin zaman içinde be canım. ben senin yaşında iken yemek yapmayı bilmezdim öğreniyor insan. eminim pek çok şeyi çok güzel yapıyorsundur.
Poğaca güzel yapamıyorum. Bir defasında çok büyük yapmıştım. Akrep akrabamızın biri onu unutmamış bazen konusu açılınca gülerek yaptığım büyük poğacaları anlatıyor😅ve hiç haz etmiyorum. Güzel yapmak zorunda değildim ve komik değil🤷♀️
çok haklısın kuzum benim. herkes anasının karnından doğduğunda her şeyi ustaca yapmayı bilmiyor ki. deneyerek öğreniyor insan
Agiyet olsun. Geçmiş olsun. Huzur olsun da, ne olursa olsun🙂
çok doğru dedin onu
Şimdi yazmayayım ya yazdıkça canı ister insanın :)
Hadi yaz Bi tane em özel olan hangisi
O zaman favori kahvaltı paketimi yazayım, yumurtalı ekmek (herkes güzel yapamıyor), yapamıyorsa Domatesli Kaşarlı Yumurta da olur, maydanozlu Domatesli Sucuk, salatalık, sosis tabağı, en iyisinden zeytin, cevizli tam buğday ekmeği.
Güzeell 👍afiyet olsun
Allah ne verdiyse olmalı bütce ne elveriyorsa çok şükür
Aynen öyle 🙏
Süzme yoğurdu gözleme içine kullanabilirsin , biz çok severiz. Peynir patates yerine koyu süzülmüş yoğurt
ben de poğaça içine koydum çok beğenildi
Patates kızartması ve menemen güzel olur. Geçmiş olsun , aktardan avokado yaprağı alın kaynatıp eşinize icirin taşi rahat düşürür.
teşekkür ederim. avokado yaprağı ile hazırlanmış bir karışım aldım. toz halinde. onu yoğurda karıştırıp yediriyorum.
adamı rektefiyeye soktum resmen :)))
Hahahah iyi yapmışsıniz , faydasını görür inşallah 😂
yoğurt suyu, haşlanmış kuru incir püresi, avokado yaprağı karışım tozu... sonra gilaburu suyu da alıcam o da iyi dedi aktar.
safra kesesi taşı için bildiğin var mı?
onun için bulduğum çözümü kabul etmiyor... tavuk taşlığının iç zarının kaynatılıp suyunun içirilmesine dair bir yöntem... ama iğrenç bu asla ağzıma sürmem dedi. gerçi insan asla asla dememeli, asla dediğin şeyleri yaparsın illa ki
Bildiğim yok maalesef, sadece böbrekte ki taşa avokado yaprağının iyi geldiğini biliyorum bir de memleketimde bir çeşme var onun suyu içenlere iyi geliyormus , tüm bilgim bu kadar 😊
memleket neresi? torbalıda bi dağ köyü var orası mı
Mardin :)
Hıımm güzel memleket. Gitmiştim bi sefer
Memleketim diye demiyorum gerçekten çok güzel, özledim bende
valla ben kıymalı yumurta yaptım ama buradan birisi sordu söyledim, o beğenmedi :)
Aaa ben çok severim yaparım ara sıra.
bence de
hem de kavrulmuş kıymadan
bence yeni nesil bimediğinden ön yargı ile yaklaşıyor
Ay yenmez mi hiç.. Benim kuzular da bayılır. Az karabiber tuz.. Kavur kıymayı kır yumurtayı. Miiss. Daha başka bi şey koymem içine
ben bugün az kaşar attım
Yakışır
kafa dengi olan kişilerin damak zevki de örtüşüyor demek ki :)
Demek ki öyleymiş 👍😊
çok iyi peynir ve zeytin olmalı
Bence de peynir çok önemli. Zeytin siz zaten olmaz
Bana kahve granola yeter ya
Ay onlar çok sıkıcı yaaa hiç sevmiyorum öyle
Diyarbakır serpme kahvaltısı olmalı :)
Güzeldi. Bi kere tarihi bir handa kahvaltı etmiştim
Hamarat insan her zaman belli oluyor
eyvallah :)))
Patates kızartma , yumurta simit
Güzel seçim
hiçbir şey
Bence depresyon tedavisi almalısın sağlam yürüyüş yap öncelikle
Niye
İhtiyacın olduğunu düşünüyorum
İhtiyacım yok
Sucuklu yumurta kesin olmalı
Evet bence de. Yaptım ben de sucuklu yumurta 😄
Evleneceksin mecbur 😄
O da olur hayırlısıyla
Mesajlaşmak istemiyorum ya kişisel algılama.
Kalbini kıracak bir şey yok ki. Hanım kızlarla yazışmalısın belki kafana göre biri denk gelir
evli barklı yaşını başını almış çoluk çocuk sahibi kadınım ben. senin çirkin ya da yakışıklı olman seninle yazışmam için bir kriter değil ki..
:))) çok teşekkür ederim iyi niyetin için. ama ben bu öğretme işi için uygun kişi değilim. şen ve esen kal
ah işte tam da bu düşüncen nedeniyle seninle yazışmıyorum. zira sadece bi iki çift kelam edip kafa dağıtmak niyetim. senin niyetin rengini belli etti. kal sağlıcakla.
muhteşemsin.
Eyvallah
Yaaa sağolasın. Teşekkür ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?