Eski den Kızın gönlü var ise Kahve tatlı olur du Kızın gönlü yok ise kahveye tuz ya da biber koyardı.
Bu En eski geleneğin sebebi İse Kız büyüklerinin yanın da Oğlana Mesajı nı bu. Şekil de verir Oğlanın eşkiyen suratını görenler ise o evden müsade alıp giderlerdi. Oğlanın yüzü gülüyor ise O ev de neşe olur Çift ın düğün konusu konuşulur du.
Ayrı ca Evlilik çağına Gelmiş oğlan Babası nın ayakkabısını eşiğe çiviler ya da Sofra da Plava kaşık saplar dı.
Eski olan bu gelenek ler de ki zerafeti o hassasiyeti şimdi ki nesil bozdu kahveler tuzlu geliyor oğlan o kızı alıyor Adamlık öldü yüzsüzlük ön plana çıktı saygı bitti saygı nın olmadı ğı yerde sevgi olmaz bu devir de sevgiler sahte ve geçici hevesler den ibaret20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu adetin aslı şudur; Damadı istemeyen gelin damadın kahvesini tuzlu yapar, damat da kahveyi içtiğinde durumu anlar ve ailesine kalkıp gitmeyi işaret eder ve güzelce kimseyi üzmeden, kırmadan, mahcup etmeden o haneden ayrılırlar.
32 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılTuzun mantığı siz ne düşünürsünüz bilemem ama saçma sapan yerlere doğru gider oldu.
Yakında tuz ruhu falan kullanımı artarsa onunda fiyatının yükselme ihtimali aklıma geliyor.02 Yorumla
Soran+1 yıltuz işte abartmayın tuz ruhu demişler
- +1 yıl
Abartanlar ortada gün gibi.
İstemeyen giden aile oğlunu adli tıp kurumundan cenazesini aldı.
Bunu ülke olarak gördük.
Tabi daha neler görürüz onu bilemem.
- Yeme & İçme konusunda 711 cevap paylaştı.
+1 yılŞu kahveye tuz eklemeyi oldum olası sevmiyorum, çok saçma bir durum. Şahsen ben damat olsam kahveyi içmezdim, öyle bir zorunluluk yok yani. Bir tuzlu kahveyi içirerek neyin zaferini kutluyorlar anlamış değilim.
Normal Türk kahvesi yapıp ikram edin.
41 Yorumla- +1 yıl
O kahveyi içebilirse kızlarını da asla bırakmazmış. Mantığa bak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Yeme & İçme konusunda 66,1b cevap paylaştı.
u +1 yılTuz koy biraz da pulbiber belki alerji yapar iyi olur
00 Yorumla Bal koy bence. Tuzda da bisey yok isin sakasi ama kimisi bokunu cikartip sacma sacma seyler katiyor. Biri deterjan katip adami oldurmustu ya. Ben sinirden delirdim niye katiyon deterjani adam icince bu nasil saka slak seyy yaaaa mi dicek ne bekliyodu acaba o kadin
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAgalar kahveye tuz koymak damadın geline sadakatini değil gelinin damada olan isteksizliğini belirtir. O yüzden dümdüz ver gitsin illa bir şey koyacaksan da bal koy.
Ayrıca: https://www.aksam.com.tr/guncel/kiz-istemeye-giden-damat-kahveyi-icip-oldu/haber-306185
10 YorumlaTuz koyma adetinin asıl amacını biliyorsunuzdur. Ben aşırı saçma buluyorum. Hem de yazık yani, durum tam tersi olsaydı hanımlar kabul eder miydi acaba, tuzlu kahve içer miydiniz? En iyisi normal kahve yapmak.
10 YorumlaBence tuz vs bana abartı geliyor. Ya da karabiber felan koyanlar bir erkeğin sabrını ya da sinirini o şekilde öğrenilmez adettir tuz koyulur o başka ama ben bal koyarım o önceden tuz koymasını beklerken ben bal koyarak onu şaşırtırım
10 YorumlaTuz zararlı bir şey bence bal da koymayın. Normal şekerli kahve yapın derim.
Kaldı ki eskiden tuz koyunca ben seni istemiyorum demekmiş ama her şeyi değiştirmeye gayreti olan insanlardan bazıları bunu da değiştirmiş.10 YorumlaBence hiç birsey koyma onunda hakkıdır güzel. bir akşam geçirip sevdiğini istemek.. bana yapsalar şahsen ben o aksam o kahveyi içerim. Ama gün gelir bende ona birşeyler iciririm o sablar içinde geçer izlerim karşısına bakalım zevkli mıymış 😁
07 Yorumla
+1 yılEski bir gelenektir bu. istemeye gelen ksiinin kahvesine tuz koyarsaniz “sizi istemiyorum" demektir. En iyisimi siz bal koyun.
30 Yorumla
+1 yılİsteme kahvesine tuz koyma geleneği aslında Osmanlı’dan geliyor eğer damatta gönlün yoksa tuzlu yaparmışsın kahveyi damatta ilk yudumdan anlar bırakır gidermiş eğer gönlün varsa şekerli yaparmışsın ona göre damatta istermiş öyle çok şekerli yap ki içemesin bence 🫡
10 YorumlaTuz koyarsan seni beğenmedim seni istemiyorum anlamı verirsin. Bundan dolayı da isteme olmadan kalkarlar.
Bal kahve ile önermiyorum.
Orta veya şekerli Türk kahvesi yapabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılÇocuktan hoşlandıysan bal, hoşlanmadın ve istemiyorsan tuz koy. Bence doğrusu bu.
20 Yorumla
+1 yılKizlar ben 3 nişan atlattım birinde sadece 5 kaşık yemek kaşığı yani şeker attım birinde tuz şeker kara biber karbonot kimyon kırmızı biber yeni bahar limon tuzu işte baya şey katim 1 de de tuzla şeker kattım hiç acimdim iyyikide yapmışım off hiç acimayin vallahi onlar kötüsü olduğunda hiç acımıyor
00 Yorumla
+1 yılŞahsen benim kahaveme tuz konulduğunu düşününce napardim?
Evlenmeye bir gün kala vazgeçerim
Karşımdaki kişiye en mutlu gününde en şok verici olayı yaşatırım...03 Yorumla- +1 yıl
Ahaha, o kadar yani 😅
- +1 yıl
Ağzımın tadını bozup acimayan kimseye ben hiç acımam
- +1 yıl
Tuzlu kahve işte, zehir değil ya. Ne kadar kötü olabilir?
+1 yılBı ara enişteme turşu suyu acı biber tuz sirke koymuşlardı herif gidene kadar öğürmüş ya :) 2 saatlik yol gitmişti
01 Yorumla
Soran+1 yılo nee
+1 yılTuzun anlamı istemiyorum demek aslında ama gelenek olmuş böyle evrilmiş. Bence lüzumu yok ikisininde normal kahveyi hazırla içsin
10 YorumlaEskiden kahveye tuz koyulması o kişiyi istemediğini gösterirmiş. Hadi tuzu geçtim bal ne alaka. İçine sçn olsun bitsin 😂
10 YorumlaSadece kahve yapsan;şöyle asil, şımarıklığa kaçmayan, böyle saçma adet adı altında şeylere gerek duymayan bir şekilde.
10 Yorumla
+1 yılTuz katmanin anlamini biliyormusunuz ki tuz atiyorsunuz.
10 Yorumla
+1 yıldunyanın en acı biberini koy bir de diger baharatlardan da ekle zaten evlenmek istemiyosun sanırım es adayın vefat eder kurtulursun
10 Yorumla
+1 yılLinç yemeyeceksem kahveye tuz koyulma adeti bana düşük iq belirtisi olarak geliyor. Dümdüz en güzel şekilde yapar geçerim. Gereksiz bi adet
05 Yorumla- +1 yıl
Haklı insan linç yemez be 😂
- +1 yıl
Ne bileyim şimdi başlarlar o bizim adetimiz vs diye 😅
- +1 yıl
Sen bide onların yaptığı şeyin yanlış olduğundan haberleri olmadığına bak 😂
Çünkü bu adet yanlış biliniyor eğer ki kahve acı olursa buda demek oluyor ki
Gelin damadı istemiyor ama bizim millet hep ters takla atıyor 😂 - +1 yıl
Sorma hele acı biber dolduranlar turşu suyu koyanlar falan var 😅 sevdiğim adama niye işkence çektireyim ya
- +1 yıl
Aboov bunlar tam mahkemelik 😂
Ben sade icen canimin kahvesine seker atmistim, candan arkadaslarim sağolsun ben sulari doldururken ne buldularsa dokmusler.
00 Yorumlabal koy ya insan sevdigine kiyamaz… hem de sasirir cok tatli bir an olur sizin icinn iliskiniz de bal gibi olur insallahhhh
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen koymam ne gerek var böyle şeylere
Tuzlu kahve içiyor diye bu kişi senin ömür boyu sevecek diye bir kaide yok
Ben çikolatalı süt veririm böyle bir anda ağzının tadını bozmaya gerek duymuyorum
00 Yorumla
+1 yılNormal yap. Gerek yok antinkuntin şeylere
Ayrıca tuz koymak kızın istemediği anlamına geliyor aslında.00 Yorumla
+1 yılCanım valla bal koyduğun zaman evliliğin bal gibi oluyo diyolar tuz koyunca kavgalı geçiyor diye biliyorum ama inanmıyorum hiç bir alakası yok bence
00 Yorumla
+1 yılkişiyi istiyorsan bal istemiyorsan tuz bu kadar basit
01 Yorumla
Soran+1 yılistemesem neden gelsin
Ben direk bastım karabiberi zehir gibi oldu 🤣 ama bana uyma sen bal köy 🤣
08 Yorumla
Soran+1 yıliçti mii
Soran+1 yılkötü mü oldu
Soran+1 yılo kötü ya
Soran+1 yılbal iyi o zamn :D geçmş olsun
+1 yıltuz koyucaksın tabii ki saçmalama bal nerden çıktı
06 Yorumla
Soran+1 yıltuz da koyma diyolar
- +1 yıl
sebep? 😀
Soran+1 yıltuzun anlamı istememek olduğu için
- +1 yıl
o eskidenmiş yanii çiftler iletişim halinde değilken bu şekilde belli edermiş kız istemediğini , şimdi herkes iletişimde zaten kız istiyor seviyor bunu damatta biliyor ki orada oturmuş isteme merasiminde yani akıl var mantık var, tuz koyma olayı sadece bir anı bi güzellik gibi bir şey bir kere yaşayacağın
Soran+1 yılevet dimi işte
- +1 yıl
aklı olan bunun farkına varabilir herhalde
Karabiber koy kız acıya katlanan sana da katlanır olur ondan😂
01 Yorumla
Soran+1 yılaahahah karabiber iyi fikir
+1 yılAdam akıllı kahve yapın bu salğak saçma adetleri gelenekleri uyduranı eşşekler kovalasın.
10 Yorumla
+1 yılKezzap koy, kahvenin içinde nitrik asit iyi aroma verir.
10 YorumlaBal koy ağzı tatlansın bırakın şu Batı'nın oyunlarını, eskiden tuz koymak mı vardı aw.
10 Yorumla
+1 yılŞahsen ben normal yapıp verilmesinden yanayım.
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 5,5b cevap paylaştı. Ballı kahve yapacağını duysalar istemeye gelmezler diyim ben
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
Yeme & İçme konusunda 584 cevap paylaştı. Ne kadar aptalca adetler. İnsan sevdiğine neden acı çektirir, eziyet eder ki?
10 Yorumla
+1 yılBal köy evlenince enerji gerek birde damat lokumu yedir daha iyi sevişirsiniz
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılValla bekarlara sorsan evleniyimde kahve olmasada olur derler :)))
00 Yorumla Seviyorsan bal koy, istemiyorsan tuz. İşin aslı böyleymiş..
00 Yorumla
+1 yılBunu hep düşündüm ama hiç karar veremedim😅 sanırım bal koyarım
00 YorumlaEn iyisi normal kahve yapmak şekerli içiyorsa balda ekleyebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBence kahveyi iptal et istemesinlerde sende gitme 😂
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılKarabiber kırmızı biber acı biber sos wasabi hepsini karıştır koy
00 Yorumla Ne güzel Allah herkese nasip etsin bal köy ağzınız tatlı olsun
00 Yorumlakahveye tuz koyarsan damadi istemediğin, hoşlanmadığın anlamına gelir haberin olsun:)
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 4,6b cevap paylaştı. Normal sıradan kahve yap bana cok sakil geliyor o tarz oyunlar...
00 Yorumla
+1 yılbal koy ablam sevdiğin adamı nie zehirliyon
00 Yorumla
+1 yılAdettendir tuz koy içinde kalmasın evlenince boş bol tuzlu kahve yaparsın
00 Yorumla
+1 yılBence bal konulmalı midesini mahvetmeye gerek yok :)
00 Yorumla
+1 yılDamat yerine yanlışkıkla bana verdiler tuz koymayın insaf😄
08 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣ay kiyamam yazik
- +1 yıl
İcebildin mi bari
- +1 yıl
Aç karnınaydım birde kahveyi görünce mutlu oldum tadınca içemedim tabi😄
- +1 yıl
Bu hikayede yanan ben oldum bir guluse kanan ben oldum🚬🚬🚬
- +1 yıl
😂😂😂
- +1 yıl
Hahaha öyle oldu birde kız tarafıydım
- +1 yıl
Hey Allahim ya neyse olan olmus olanla ölmuse care yok🤷♀️
- +1 yıl
Ben tuzlu kahve kotamı doldurdum😄
Bal koy guzum bal koy ki bir ömür ağzınız tatlı olsun 🧿
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 489 cevap paylaştı. Bişe koymayın ya yazık
Normal kahve yapın içsin
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılBence daha da b*kunu çıkartacak bişey koy❗
😡
Üzerine alınma lütfen! 🤕00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 447 cevap paylaştı. tuz koymak aptallıktır, aşağılıkçadır. İstenmeyen damadın kahvesine tuz koyulur
00 Yorumla
+1 yılTuz boca eder oturur karşısında izlerim ne yapacağım
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 704 cevap paylaştı. Ben bal isterdim ama o senin bileceğin bişey yani ☺
00 Yorumla
+1 yılKezzap koy ya uğraştırma insanları evlilikle falan :D
00 Yorumla
+1 yılNe tuz ne bal adam akıllı sert bir kahve yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılLutfen bal koy okuzlesmeyin ya da tadinda koy, insani zehirlercesine koyma dusmanin mi mustakbel esin mi belli degil boyle yapanlarin…
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılacı da katabilirsin bu firsat bi daha bulunmaz sicak ve aciyla gozunden yas gelir aglar mutis olur
14 Yorumla- +1 yıl
Benim evleneceğim kadın öyle bir şey yaparsa söver söver çıkar giderim evime 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Cleanman58 sevdigin kiz yaparsa esssek gibi icersin 🥰😂🥰😂
- +1 yıl
Sevdiğim kız beni seviyorsa bana niye zarar versin
- +1 yıl
Sana tuzlu kahve verseler hoşuna gider mi
Gizli Üye(30-35)+1 yıltuz koyma geleneği ne onu araştır önce. sonra kendin karar ver olur mu tatlım? özellikle osmanlıda neden böyle yapıyorlarmış iyice bir oku.
00 Yorumla- Devamını Gör (185)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar