Güneydoğu, özellikle Diyarbakır'da gayet yaygın bir alışkanlıktır bu. Bir gezi sırasında Diyarbakır'ın, Dağkapı denen bir yerinde kahvaltı olarak yemiştim. Tadı gayet güzel ve hoştu, ama alışkın olmadığım için bir daha kahvaltıda yemedim. Bir Edirne'li olarak bizden daha iyi yapıyorlar. ( ustalari bizden öğrenmiş olabilir) Sabahın erken saatlerinde uyanılır, bir şekilde dışarı çıkılır ve mekanda oturacak bir yer aranır (sözünü ettiğimiz mekan sokaktaki taburelerdir). Ancak bu durum oldukça keyifliydi bana göre, hatta yakınlardaki bir kahvehanede birkaç çay içip insanlar işbaşı yaparlar. Sabah kahvaltıları için özel olarak ciğer yapan yerler vardır, sadece sabah kahvaltısında açık olan ve genellikle saat sabah 8 gibi kapatırlar.
Yiyebilecek kapasitem var ama bilerek yemiyorum. Eğer ki kahvaltıya ciğerle başlarsam günün geriye kalan öğünlerine büyük ayıp büyük saygısizlik olur. Akşam öğünündeki haşlanmış patatesli brokolili özel soslu salatam "tamam abla ben çekilim aradan" der. Olmaz.🙈😂
Çok ağır olmaz mı ya ben önceden Türkiye’de yaşarken dedim bazen yapıyordu kendini yiyor da böyle bakıyordum kokusu bile beni mahvediyordu ve adam onu yiyordu bayıla bayıla😂🤦♀️
Kurban Bayramı’nda sabah ciğer yeriz. Diğer sabahlar yemeyiz. Sabah sabah peynir, zeytin, domates varken yağlı yağlı ciğer yenir mi be? Hadi senede 1 defa bayramda olağandır. 😂
Ne bileyim sütlü tatlılar seviyorum da şu sütlaçı bi sevemedim hiç. Annem ye ye der çocukluktan beri. Fırın olursa içinde pirinç yok gibi olursa yerim yoksa yemiyorum ben
Ben mangal da yerim ciğer de hiç farketmez 😃😃 bu tamamen yöreden yöreye değişiyor ama bu sorudan DiyarbakırlıymışsınıZya da orayla bağınız varmış diye anladım doğru mu 😉
Güne bu tür öğünlerle başlayan insanlara saygı duyayım diyorum. Yok beceremiyorum :D Ben yemem. Yani belki mecbur kalırsam açlıktan ölmeyeyim diye yerim.
ben valla uzun kırmızı tırnaklarım ile kokoreç gömüyordum da normal erkek arkadaşım şoka giriyordu nasıl ya diye 😂 bi bayan arkadaşımı da zorla kokoreçe alıştırdım 😀