u
1 yılİncir ağacının çiçek açma biyolojisi, diğer meyve ağaçlarından farklıdır ve bu durum bitki bilimine özgü özelliklerle ilgilidir. İncir ağacı, fig (incir) olarak adlandırılan özel bir meyve türünü üretir ve bu nedenle çiçek açma süreci diğer meyve ağaçlarından farklıdır. İncir ağaçları aslında çiçek açmazlar; bunun yerine meyve üretimini sağlayan figler (incirler) geliştirirler. İncir meyvesi, aslında içerisinde çiçekleri barındıran özel bir yapıdır. Bu nedenle incir ağaçları, tipik çiçekler gibi renkli ve belirgin çiçekler üretmezler. İncir ağacının üreme döngüsü oldukça ilginçtir. İncir meyvesi, tozlaşma işlemi gerektirmez. İncirin içerisindeki çiçekler, kendi içlerinde tozlaşır ve meyve üretimi gerçekleşir. İncirler, doğal olarak içerisinde bulunan kendi tozlaşma mekanizmaları sayesinde üremelerini sağlarlar. Bu nedenle incir ağaçları diğer meyve ağaçları gibi dışarıdan tozlaşmaya ihtiyaç duymazlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
İncir ağacının çiçekleri, armut şeklindeki bir koza içerisinde tersyüz edilmiş bir şekilde olgunlaşır. Bu koza, sikonyum olarak adlandırılır. Sikonyum içerisinde yüzlerce küçük çiçek bulunur. Bu çiçekler, iki farklı türdedir: erkek çiçekler ve dişi çiçekler. Erkek çiçekler, sikonyumun üst kısmında bulunurken, dişi çiçekler sikonyumun alt kısmında bulunur.
İncir ağacının tozlaşması, Blastophaga psenes adı verilen bir yaban arısı tarafından gerçekleştirilir. Bu yabanarısı, erkek çiçeklere yumurta bırakır. Yumurtalar, çiçeklerin içinde kışı geçirir ve ilkbaharda larva olarak çıkarlar. Larvalar, dişi çiçeklere doğru hareket eder ve bu sırada çiçek tozlarını dişi çiçeklere bulaştırırlar. Bu sayede, incir ağacının meyveleri oluşur.
00 Yorumla
- 1 yıl
İncir ağacının çiçekleri içeride büyür bildiğim kadarıyla bundan dolayı dışarı çiçek açmaz. Ayrıca en inatçı meyvelerden biridir, ağacı ne kadar kesilirse kesilsin çıkmak için inat eder kolay kolay bitmez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- 1 yıl
İncir ağacı genel olarak meyveler içerisinde çiçek açmayan tek ağaç türü olarak öne çıkar. Özellikle ince çiçekleri içeride büyüdüğü için özel bir yapıya sahiptir. Bu doğrultuda özel bir polenleşmeye sahip olduğunu da söylemek mümkün. Bu gibi farklı nedenlerden dolayı İncir Ağacı çiçek açmaz. İncirin reçelide yemeye doyulmaz :)
00 Yorumla - 1 yıl
İncir ağacının çiçeği, verdiği incir meyvesidir, meyve olgunlastiginda patlar çiçek gibi açar, ozaman çiçeği olur balları damlar
00 Yorumla - 1 yıl
kapalı hatunlar gıbı evde acar icini yanı icerde acılır
12 Yorumla- 1 yıl
:) kapalıların ıc yuzu evde bellı oluyo ama ıncır gıbı
Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yediğimiz incir aslında çiçek, sadece içine doğru açıyor.
00 Yorumla- 1 yıl
bılmem ama ıncıre bayılırım canımı cektırdın sımdı sordum kılosu 100tl dedıler bahceye ıncır agacı dıkecem :)
016 Yorumla- 1 yıl
cıddı mısın ıncır sevılmez mı ben sabahları kahveden sonra ıncır yerım 2-3 tane butun gun yemeden kosusturum ıs guc ama taze ıncır severım
- 1 yıl
yahu bana yolla ıncırlerı bende sana sevdıgın meyvelerı yollayım :) sahı sen hangı meyvayı sevıyorsun
- 1 yıl
tamam anlastık :) takas yaparız :)
- 1 yıl
ben sana atça çileği gonderırım harıka bır tadı var
- 1 yıl
Aydının bir ilçesi Atça çileği diye geçer ama dağ çileğide var bırde kırazlı dıye bır yer var oranında kırazı meshur hatta kıraz festıvalı olur
- 1 yıl
yok normal cılek ama gercek cılek tadı gelıyor dıyer cılekler tatsız oluyor
- 1 yıl
resım atayım
https://hizliresim.com/la5qpyt - 1 yıl
gelmedi konum :) sen önce whatsapını ver sonra konum atarsın :)
En sevdiğim meyve diyebilirim bahcemde 2 tane fidan ektik
00 Yorumla- 1 yıl
Allah öyle yaratmış ve mümin kadınların zina yapmamasını da söylemiş
02 Yorumla- 1 yıl
Hayır mümin bir kadın olup zina yapan çok kadin gördüm hem burada hem reelde
- 1 yıl
Sadece incir değil dut ve yenidünya da çiçek açmaz.
00 Yorumla - 1 yıl
Çünkü incir zaten içine açmış ters bir çiçektir
14 Yorumla- 1 yıl
Bu kadar her konuda bilgili olmak zorunda mıyım 😎
- 1 yıl
Buyur kendin bizzat kendin sor Google bakacak mıyım bakmayacak mıyım görürsün. Ayrıca kesinlikle bakmadım
Sayenizde yeni bişey öğrenmiş oldum 😂
00 Yorumla- 1 yıl
Böyle delikanlı işte 😂
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 330 cevap paylaştı. Bazı ağaçların meyvesi zaten çiçek. İncir de öyle
00 Yorumlaİçten sozlanıyormuş belgeselde görmüştüm
00 YorumlaÇiçeği içinde çünkü incir dediğin çiçek
00 Yorumla- 1 yıl
İncir ağacinin çiçeği zaten incir
00 Yorumla - 1 yıl
bütün meyve ağaçları çiçek mi veryor
00 Yorumla - 1 yıl
Çünkü incir bir çiçek
00 Yorumla - 1 yıl
Neden açmaz 🤔
00 Yorumla - 1 yıl
Yaaa🤩🤩🤩