Vara yoka, her dakika çay içiyorlar. Fazla tuketildiginde kandaki DEMİR oranı düşüyor. Bu da kilolu olmalarına rağmen soğuk havada usumelerine neden oluyor.

Vara yoka, her dakika çay içiyorlar. Fazla tuketildiginde kandaki DEMİR oranı düşüyor. Bu da kilolu olmalarına rağmen soğuk havada usumelerine neden oluyor.
Bende demir eksikliği var günde en fazla 2 hadi 3 bardak içerim. Fazla içmekten korkuyorum. Sadece üşüme olsa iyi demir eksikliği bir sürü soruna yol açıyor😒
KS kaybı da yapar. Pekmez için ya da DEMİR ilacı alın.
Pekmez işe yaramaz demir ilaçları yeterli değil. Serum alıyorum çok düşük demirim
Çay, ilk olarak Çin'de ortaya çıkmış ve M. Ö. III. yüzyılda tedavi amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Çay, daha sonra Japonya, Hindistan, İran ve Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Türklerin çay ile tanışması ise XIX. yüzyılda mümkün olmuştur.
Türk çayı, toz kavrulmuş siyah çay ile demlenir ve "ince belli" olarak bilinen kendine has küçük bardaklarla servis edilir. Bu usulde, çay, iki parçadan oluşan bir çaydanlık ya da semaver kullanılarak yapılır. Çayın demlenme süresi ve su miktarına göre açık ya da koyu bir renk ve tat elde edilir².
Çay, Türkiye'de doğu toplumlarındaki gibi bir tören havasında servis edilmez, gündelik hayat içinde basit bir süreçtir. Çay, Türk kültüründe misafirperverliğin, dostluğun, sıcaklığın ve paylaşımın bir simgesidir. Çay, Türklerin günlük yaşamında her an ve her durumda tüketilen bir içecektir. Çay, Türkler için hem bir keyif hem de bir ihtiyaçtır.
Türklerin çay aşkının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak bazı olası faktörler şunlardır:
- Türkiye'nin iklim koşulları: Türkiye'nin büyük bir bölümü karasal iklim kuşağındadır. Bu da kışların soğuk ve yazların sıcak geçmesi anlamına gelir. Çay, hem soğuk hem de sıcak havalarda tüketilebilen bir içecektir. Soğuk havalarda ısıtan, sıcak havalarda serinleten bir etkiye sahiptir.
- Türkiye'nin coğrafi konumu: Türkiye, Asya ve Avrupa arasında bir köprü konumundadır. Bu da Türkiye'yi ticaret yollarının kesiştiği bir nokta yapar. Çay, tarihte önemli bir ticaret malzemesi olmuştur. Çayın ticareti sayesinde Türkiye, farklı kültürlerle etkileşime girmiş ve çayı benimsemiştir.,
- Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı: Türkiye, gelişmekte olan bir ülkedir. Bu da gelir seviyesinin düşük olması ve hayat pahalılığının yüksek olması anlamına gelir. Çay, ucuz ve kolay ulaşılabilir bir içecektir. Çayın fiyatı diğer içeceklerden daha düşüktür. Ayrıca çayın hazırlanması da basit ve pratiktir. Bu nedenle çay, Türkler için ekonomik bir seçenektir.
- Türkiye'nin kültürel değerleri: Türkiye, kolektivist bir toplumdur. Bu da bireyden çok grubun önemsendiği ve dayanışmanın yüksek olduğu anlamına gelir. Çay, Türkler için sosyal bir aktivitedir. Çay içmek, insanlarla sohbet etmek, dertleşmek, fikir alışverişi yapmak için bir bahane veya vesiledir. Çay içmek, Türklerin iletişim kurma ve bağ kurma şeklidir.
Öyle alışılmış öyle gidiyor ben aşırı çay tüketen biri değilim fazla içenleri de anlamıyorum açıkçası. Günde 15-20 bardak içen var neden bu kadar zorluyorlar garip, her şeyi dozunda tüketmek çok önemli.
Ben kahve seviyorum
Cevap
9Cevap
Valla demir eksikliği falan yok günde 10 bardak içiyorum. Seviyorum özellikle şekersiz ve hafif demli olunca tadına doyulmaz.
Türklerin çay aşkı Rize'den gelir efendim. Bu sadece 100 yıllık bir maceradır. Türklerin çay aşkının öyküsü çok eski değildir.
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ama günde 10 demlik rahat bitiriyorum hiçbir yan etkisi de olmadı
Ucuz ve ağzı meşgul ediyor işte. Başka bir olayı yok. Aslında içilecek bir şey değil. Bomboş bir şey.
Aşktan ne anlarsınız siz.. Hayat tarzıdır çay, yaşam biçimidir.. Olmazsa olmazdır..
Mıhabbettir, samimiyettir, dostluktur çay..
Türklerin çay aşkını bilmem de Kürtlerin çay aşkının nerden geldiğini sorarsan onu da bilmiyorum. 😂😂🤪
Hey Allahım ya 😂
Şimdi canım çay çekti gidip de içeyim bari
Aslında baksanız küçüklükten gelen alışkanlık bu
Bilmem yok benim çay aşkım
eviyorum ama aşırı değil.
Abartıdann ve fakirlikten.
🤣🤣👍👍
Kültürel
Ama ben hiç sevmem içmem
Lezzetli de ondan 🇹🇷
Sevmiyorum
Ben sevmiyorum
Bilmiyorum çay sevmiyorum jxjdjxjx
Alışkanlık bence
Rize'den..
😀rize ye geleceğim çayını merak ediyorum güzel çay iceriz heralde jdjdhdhdhd
@Evdeyokum gibisi var mı be? ♥️ Çayıma şeker.
Ucuz diye
Fakirlikten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?