Yemek yapma becerisi, hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir yetenek olabilir. Ancak, herhangi bir faaliyet veya becerinin, bir cinsiyetin diğerine karşı üstünlüğüne neden olması doğru bir yaklaşım değildir. Yemek yapma yeteneği insanların bireysel ilgi alanlarına, deneyimlerine ve öğrenme süreçlerine bağlı olarak gelişir.
Geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle, yemek yapma becerisi genellikle kadınlara atfedilmiştir. Ancak bu, erkeklerin ya da kadınların yemek yapma yeteneklerinin farklı olabileceği anlamına gelmez. Her iki cinsiyet de, yemek yapma konusunda aynı şekilde beceri ve ustalık geliştirebilir.
Son yıllarda, toplumda cinsiyet rolleriyle ilgili değişimler yaşanmış ve daha fazla erkek, yemek yapma becerilerini öğrenmeye ve uygulamaya başlamıştır. Birçok ünlü erkek şef ve yemek yazarı, yemek dünyasında büyük etki yapmaktadır ve bu da erkeklerin yemek yapma becerilerini sergileyebileceklerini göstermektedir.
Sonuç olarak, yemek yapma becerisi herhangi bir cinsiyetin diğerine karşı üstünlüğünü belirleyecek bir faktör değildir. Her iki cinsiyet de bu yeteneği geliştirebilir ve mükemmelleştirebilir. Yemek yapma konusunda bir adım önde olmak veya geride kalmak yerine, önemli olan kişinin ilgi duyduğu, keyif aldığı ve yeteneklerini geliştirdiği bir alanda kendini ifade etmesidir.
Önde olduğunu düşünüyorum. Ben severim valla kızlar hamaratımdır. 😅 En son karnıyarık yaptım ayıptıe söylemesi. Erkeğin yemek yapabilmesi şu açıdan da çok önemli eşi evde yokken kendini idare edebilmeli mesela. Hem kendisini, hem de çocukları aç bırakmamalı ortaya birşeyler çıkarabilmeli. Benim babam annem yokken bizi hiç aç bırakmaz hâlâ mesela sağolsun babamm 🤗
Bence en mantıklı görüş. Kesinlikle kendini idare edebilmeli. Evlilikte iki taraf birbirini dengeleyebilmeli. Kadının yükü daha ağır arada kafa dinleyip arkadaşlarıyla bir yere gitmek istediğinde adam arkada aç diye düşünmemek için kendini idare edecek kadar bilmeli. Ama arada süpriz yemekler yapsa da hiç fena olmaz.
Önde olmak değil de dengeleri korumak diyelim hayat malum her şeye hazırlıklı olmak gerek. Eşinin yapamadığı yapamayacağı zamanlar olabilir bu bir artıdır önde olma meselesi değil
Selam🧚♂️ Yemek yapmak diyince aklına makarna hazır çorba vs oluyorsa bu yemek yapmak değilde hazıra konmak gibi bir şey. El emeği ile yapan birisi ise kadınların gözdesidir
Yemek yapmak kolay bir iş değildir herkes yemek yapamaz. Yemek yapmak için elin lezzeti önemlidir, yemek bilmeyen erkek çok şansızdır ama yemek bilen erkek şanslıdır. Yemek yapmayı bilen erkek herkes tarafından sevilir çünkü insanlar yemek yemeyi çok sever. Yemek yapmayı bilen erkek yemek yapmayı bilmeyen erkekten 5-0 öndedir nedeni ise aç kalmayıp kendi işini kendi yapabilmesidir.
Yemek yapmayı fazla bilmesem de çamaşırda sadece çamaşır makinesinden alıp sepete koyuyorum ve bulaşıkları yıkıyorum. Mutfağı pırıl pırıl yapıyorum. Evlenmecem zaten
Benim için sadece karakteri, zekâsı ve duyguları ile üstündür, kazanandır bir erkek. Harika yemekler yapabilen sinirli ve saygısız birindense, yumurta bile kıramayan zeki ve kafa birini tercih ederim daima 😎.
Bence önde olduğunu düşünmüyorum, hayatta her şey olabilir, ilk olarak bekar erkek yalnız yaşıyor ise yemek yapmalı, evli erkek eşi bir yere gittiğinde veya da bazı durumlarda eşine yardım için yemek yapmalıdır.
Çok iyi yemek yaparım hatta her türlü yemeği yapabilirim. Bence büyük bir artıdır. En basitinden kimseye muhtaç olmamak için bile herkes bilmeli bence yemek yapmayı.
Yemek yapmayı bilmeyen erkek 2. Günde annesinin kapısının önüne bırakılır. Erkek dediğin yemek yapmasını bilecek hayvanlar gibi önüne birisinin yemek koymasını beklemeyecek.
1-0 çok da abartmayalım😂 tatlı mı oluyor yapması evet ama ben yapılmasını değil yapmayı yaptığımı birilerinin yemesini daha ziyade severim. Bi mutlu oluyorum anlamsız 😂 bir de övgü topladıysak😆
Yemek yemeyi seven biri olarak, eşimin yemek yapmayı biliyor oluşu beni mutlu eder açıkçası. Bir de bilinçli bir yetişkin olup, mutfak temizleme de yardım ediyorsa, tamamdır yani benim için😅
Benim için çok bir şey fark etmez. Mutfakta pek iyi değilim en azından birlikte video açıp yemek yapmaya çalışırız. Hem eğleniriz hem de beraber vakit geçirmiş oluruz.
@EmRe25Ka insanları “kız ya da erkek dediğin” şeklinde kalıplara sokarak ötekileştirmeyi bırakın. Sizin gibiler yüzünden boyundan dolayı depresyona giren çok erkek ya da kadın olabiliyor. Keşke bunun bilincine varıp sözlerinize dikkat edebilseniz.
@Intelligentmanv2 benim tercihimle “kız dediğin max 165 olur” sözünün bağlantısı tam olarak nerede? Bu benim tercihim. Tercihimi söylerken bir başkasını aşağılamıyorum. En azından yorumu gören kişi “kızın boyu 178 cm ondan dolayı en az 180 gibi bir tercihi var” diyebilir. Bir söz söylerken sonucunu düşünemediğiniz için bu gibi ince ayrıntıları fark edemezsiniz.
Valla antepli urfalı ustalar döktürüyorlar. ama yanlarında pek kadın uğramıyor. Yemek yaptıkları için önde olmaları gerekiyorsa (adamlar mütiş yemek yapıyorlar bu arada) benim arkadaşlarım neden sap sap dolanıyorlar :)
Yemek yapmayı severim, yemek sarma dolma tatlı pasta börek ne ararsan var. Tek başıma 15 kişiye yetecek yemek yapabilen biriyim tatlısı dahil. Yemek yapıldıktan sonra da o mutfak ilk hali gibi tertemiz kalır
Bir çok kişi çok önde şeklinde cümleler kurmuş. Kime oranla önde kendisi ile aynı görünüşe aynı vasıflara sahip insanlarla yoksa adam manken olsun halıya s. csin yine de manken önde bir çok kız için nerdeyse hepsi için