Kısır yaptım limon yoktu. Bende içine ardıç sirkesi ekledim. Sonra limon alınca üstüne limon ekledim. Sizce kısıra sirke eklenir mi?

Kısır yaptım limon yoktu. Bende içine ardıç sirkesi ekledim. Sonra limon alınca üstüne limon ekledim. Sizce kısıra sirke eklenir mi?
Ben eklemezdim. ama herkesin yemek zevki farklı oluyor, çünkü Sirke eklemek yerine, limon suyu kısıra asidik bir tat verir ve lezzetini tamamlar. Limon suyu, kısıra taze bir aroma katar ve bulgurun yumuşamasını sağlar. Sirke, genellikle diğer yemeklerde kullanılan bir tatlandırıcıdır, ancak kısır için geleneksel tariflerde sirke yerine limon suyu kullanılır. Tabii ki, kişisel tercihinize göre kısıra sirke eklemek isterseniz deneyebilirsiniz, ancak geleneksel tarife göre limon suyu tercih edilmektedir.
Merhaba
Sizin durumunuz farklı, zorunluluktan koymuşsunuz. Ama normalde bence konmaz. Doğal nar ekşisi ve limon, sızma zeytinyağı çok yakışıyor kısıra. Bir de ben domates, salatalık, kıvırcık gibi malzemeleri içine doğramıyorum yanında ayrıca tüketiyorum. Çünkü diğer türlü biraz bekletilecek olursa o malzemeler içinde pörsüyüp hem görüntüsünü hem tadını etkileyebiliyor. Çiğköfte yapar gibi yoğurup öyle hazırlıyorum. Yanında da haşlanmış lahana iyi gidiyor.
Fakat herkes kendi damak tadına uygun farklı tariflerle hazırlayabiliyor.
Sirke faydalı bir besin neden zararı olsun. Hemde ardıç sirkesi. Ben normal salatalara da elma sirkesi koyuyorum.. tadı rahatsız ederse bi o kısmı önemli bir de hassas mide de yanma yapabilir ama sağlık sıkıntınız yoksa faydası bile var diyebilirim
Merhaba
Direk hafif ekşi fakat limon görevini görmez o tadı yakalamak imkansız maalesef. Nar ekşisi ya da limon tuzu olsa kullanabilirdiniz
Cevap
2Cevap
Ekleyen oluyor mu bilmiyorum ama ben sevmiyorum sirkeyeyi yemekte temizlikte
Limon daha iyi ekşili off
Canım çekti kısır 😂😋
Ne istersen eklersin sana kalmış ben nar ekşili seviyorum
elma sirkesi koyuluyor sanırsam kısıra
Eklenir benve
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?