500 gram dana kıyma 1 soğan (rendelenmiş) 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1 çorba kaşığı Worcestershire sosu Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 4 hamburger ekmeği Burger sosu Marul, domates dilimleri ve turşu dilimleri (isteğe bağlı) Peynir dilimleri (isteğe bağlı) Yapılışı:
Bir karıştırma kabına dana kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, Worcestershire sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın, ancak fazla yoğurmayın, aksi takdirde hamburgerler sert olabilir. Kıymadan 4 eşit büyüklükte parça alın ve avuç içinde yuvarlayarak hamburger şekli verin. Hamburgerleri bastırarak biraz düzleştirin. Izgarayı veya tavayı ısıtın ve hamburgerleri pişirmeye başlayın. Her iki tarafını da 4-5 dakika pişirin veya istediğiniz pişme derecesine gelene kadar pişirin. Hamburger ekmeğini yarıya kesin ve iç yüzeylerini ızgarada veya tavada hafifçe kızartın. Kızarmış ekmeğin alt yarısına burger sosunu sürün. Üzerine marul, domates dilimleri, turşu dilimleri ve isteğe bağlı olarak peynir dilimleri ekleyin. Pişen hamburgerleri ekmeğin üzerine yerleştirin. Üst ekmek dilimini kapatın ve hafifçe bastırarak tamamlanmış hamburgerinizi oluşturun. Hamburgeri dilerseniz yanında patates kızartması veya salata ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Yazın çok güzel bir tarifi kabak mücver yoğurtla da çok güzel gidiyor hem hafif yemesi de bir o kadar lezzetli
3 adet yumurta
3 adet kabak
Yarım su bardağı un
2-3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Pul biber Yapılışı ise :
İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım. Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım. Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır. Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alıyoruz umarım beğenirsin
Garip gelebilir ama tadı çok güzel bir tarif sebze köftesi özellikle hamburger gibi yediğinde tadı çok iyi oluyor. Kesinlikle denemelisin 😋😋
1 kabak
1 biber
1 havuç
1 soğan
2-3 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biber
İlk olarak sebzeleri rendeliyorsun ve sularını sıkıyorsun. Daha sonradan içine ince ince doğradığın maydanoz, biber, limon ve baharatları ekleyip buzdolabında 30 dk dinlendiriyorsun ve şekil veriyorsun. İster yağda istersen de fırında pişirebilirsin. Dilersen normal köfte olarak, dilersen de hamburger köftesi olarak tüketebilirsin. 😊
malzemler sanki kötü bi tat çıkcakmış gibi gelebilir ama cidden tadı çok iyi bi salata tarifi biliyorum. salam marul yoğurt doritos mayonez malzemler bu kadar ik 2 3 yaprak marul doğrayıp ardından (ne kadar istiyosan) küp kesilen salamları koyuyosun. ardından 4 5 kaşık yoğurt koyup mayonezde ekleyerek iyice karıştırıyoruz en sonra ezdiğimiz doritosu ekleyip karışınca enfes bişey çıkıyor... ilk başta ben de önyargılıydım ama müptelası oldum fkjnvkcfn
Malzemeler: Kişi sayısı kadar taco 500 gr kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak İstenilen yeşillikler 1 adet domates Acı sos Sıvı yağ Tuz Karabiber Pul biber Toz biber Kimyon
Üzeri için ince rendelenmiş kaşar peyniri Kıymayı tavaya alıp, sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Ardından ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Son olarak baharatları ilave edin. Kavrulduktan sonra tacoların içlerini kıyma ile doldurun. Üzerine kıyılmış yeşillikleri ve doğranmış domatesleri ilave edin. Acı sos ve rendelenmiş kaşar ile servis edin.
Şekeri de tencereye alıp şöyle bir karıştırıyorum. Ocağa alıp başından ayrılmadan karıştırıyorum. Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ve Bihter çikolatayı ekliyorum. (Çok koyu olmasın, soğuyunca da koyulaşacaktır) Kıvamı gelince altını kapatıp, vanilya katıp karıştırıyorum. Afiyet olsun.