Ben en güzel simidi yediğimi hatırlamıyorum yani benim için hepsi aynı zaten çok bir fark göremediğim için de Ankara diyorum şu an için yani yaşadığım şehirde çıtır simitler oluyordu özellikle kızılay gibi yerlerde almayı ve yemeği severdim.
Ankara , her ne kadar simit konusunda İstanbul kadar meşhur olmasa da, kahvaltıda simit yemek için oldukça güzel bir şehir! Hatta bazı Ankara simitçileri, İstanbul simitlerinden bile daha lezzetli simitler yapıyor olabilirler. Sonuçta, simit sevgisi şehirle sınırlı değil, dünyanın herhangi bir yerinde harika simitler yiyebilirsiniz. Ancak Ankara simitleri, kahvaltıda çayınızla birlikte keyifle yenebilecek bir lezzete sahip!
Benim için öncelikle susamsız Safranbolu simidi gelir (Rize değil). Sonra İstanbul simidini çok beğeniyorum. Hem çok büyük hem de doyurucu ve tabii tadı da bir başka. Bunun dışında başka şehrin simidini yemedim diye hatırlıyorum. Muhtemelen Ankara simidide İstanbul simidi gibi güzeldir.
Hepsi zaten birbirine benzemiyor mu? Ben birçok yerde bunların hepsinden yedim, tatları hep aynıydı. :D Simidi ortadan ikiye bölüp, arasına cheddar peynir koyarak tosta basmak efsane bir nirvana yaratıyor. Denemeyenler de-ne-sin... :D
İstanbulun bir ilçesinde tarihî fırında uzun kuyruk var insanlar sadece simit için bekliyormus merak ettim bende bir tane aldım öyle lezzetliydi ki keşke 10-20 tane alsam