Bana göre közde enfes oluyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Bana göre közde enfes oluyor?
Türk kahvesinin közde mi pişirilmesi yoksa ateşte mi pişirilmesi konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları közde pişirilen Türk kahvesinin daha lezzetli olduğunu savunurken, bazıları da ateşte pişirilen kahvenin daha iyi olduğunu düşünmektedir.
Közde pişirilen Türk kahvesi, köz ateşiyle ısıtılmış bakır bir cezve üzerinde hazırlanır. Közün verdiği ısı sayesinde kahve daha yavaş pişer ve içimi daha yumuşak ve aromatiktir. Ancak, közde pişirme işlemi biraz daha uzun sürdüğü için bazı kişiler zaman açısından tercihlerini ateşte pişirilen kahveden yana kullanabilirler.
Ateşte pişirilen Türk kahvesi ise gazlı veya elektrikli bir ocakta hazırlanır ve daha hızlı bir şekilde pişirilir. Ateşte pişirilen kahve, daha yoğun bir tat ve aroma ile hazırlanır ve bazılarına göre daha iyi bir seçenek olabilir.
Hangi yöntemin daha iyi olduğu, kişisel tercihlere ve damak zevkine bağlıdır. En iyi Türk kahvesi, kaliteli kahve çekirdeklerinin doğru şekilde kavrulması ve hazırlanmasıyla elde edilir.
Bu sorunun cevabı bence çok net "közde" pişendir. Tabii bu her zaman pek mümkün olmasa da imkan olduğunda tercih edilen yöntem budur.
Şahsen piknik yaptığım zamanlar mangal ateşinin korun'da kahvemi pişirir keyifle içerim. Ve normal zamanda içtiğin kahvelerden farklı bir tat aldığım kesin.
Hatta bu nedenle olsa gerek, çocukluğumuzda müstakil evlerin bahçelerinde yakılan odun ateşinde kızartılan patateslerin tadı dahi hafızalarımızdan silinmiyor...
Közde denemedim ama kıvamı illaki farklı olur diye düşünüyorum.
Ateşin sıcaklığı ile közün sıcaklığı farklıdır. Semaverde bile farklı olur çay. Özellikle de bakır kaplarda lezzet bir dem daha farklı olur. Bakır kapta suyun ergimesi, yumuşak olması kadifemsi olmasını sağlar...
Közde çok farklı bir tadı olacaktır. Denemek, yapmak, o emek, o emeği sunduğumuz insanlar da çok kıymetli olsa gerektir. Yine de püf noktalarına dikkat ederek ateşte pişirilen kahve de şahane olur.
Cevap
0Cevap
Közde denemedim hiç ama normalini severim.
közde çok güzel oluyorr
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?