Farkındayım, kuruyemiş fiyatları cep yakıyor ama sağlık için de gerekli. özellikle ceviz, badem, fındık..
sen hangisini seversin? ben ceviz yedirmeye gayret ediyorum çocuklarıma.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Farkındayım, kuruyemiş fiyatları cep yakıyor ama sağlık için de gerekli. özellikle ceviz, badem, fındık..
sen hangisini seversin? ben ceviz yedirmeye gayret ediyorum çocuklarıma.
Ben pek sevmiyorum ama bazen çok sıkılırsam ya da diyet yaparsam o zaman badem yerim arada sırada ya da fındık yerim veya çekirdek çitlerdim ama bu sıralar maalesef yemiyorum. bunun yerine sadece kahve içiyorum bir de sağlıksız da olsa sigara içiyorum sadece
Ooovvv kuzucuk hiç olmadı sigara!
Haklısın teyze :((
Senin yaşlarda başladım pişmanım
Sende dikkat et teyze mümkünse bırakmayı dene bence ben denemşitim
Ben bıraktım yıllar önce
Hepsicığını sever sayarım. Çok değerli şeyler, fiyatları ile saygıyı hakediyorlar. Hele ki bir de Ağndiğepli fıstık var üffff. Kadınlara fıstık değince kızmadınlar, ne kadar değerli olduğunu ifade edecek bir fıstık var, bir de altın.🙂
altın altııınnnn hem de baklavanın içine girerse pırlanta.. elmasssss
Sorma yakında millet cama ekmek banacak.
Geçen gün bir yere döner gittim, yenir tarafı uok, belliki bir iki günlük üzerine ilave olmuş, hesabı istedim 160 Lira, yahu madem bu kadar pahalı bari jakkınca yap, onsan sonra "kiralar çoktu ondan kapattık" herkesin gücü yettiğince birbirini kazıkladığı memleketime, deprem geldi, fırtına geldi, sel geldi, geçen kocaman dolular yağdı, millet halâ kiracısını kovup zam yapma peşinde, esnaf, fabrikatör, mühendis, şöför tabiki hepsi değil ama pek çoğu yamukluk peşinde. İnsanların karnı doyar, yeterki gözleri doysun.
Haklısın valla ne diyim
Cevap
26Cevap
vay ekonomiden vurdun hanımabla kuruyemiş severim fındık pahalı olsada sıkıntı yok fındıktan bıktık fındıklığımız var yemelık fıdık ayırttıım tane gidiom fındıkçıya sonra iç olarak ayırıyor makına kilo hesap ı sonra evde fırında kavurup yiyorum
kavurmadan ye
benim karadenizli müvekkiller yolluyor bana sağolsunlar
karadenizlileri çok severim ben oysa ki.. hayret.. sen nasıl böyle gıcık çıktın ki? en yakın dostlarım karadenizlidir.
rizeli misin yoksa?
:))))
eyvallah
çünkü o çiğdemdir. çekirdek, kabak çekirdeğine denir. diğeri çiğdemdir
simite darı demiyoruz. darıya darı diyoruz, gevreğe gevrek diyoruz. çiğdeme de çiğdem diyoruz. siz mısır, simit ve çekirdek diyin. bizi enterese etmezzzz
bende çeşit çeşit var. korkuyorlar :)))
eyvallah kardeşim. sağol var ol
Kuruyemişi çok severim ama maalesef paraları artık cep yakıyor fiyatları çok uçuk badem kaju ceviz fındık bunları çol severim kavurulmuş badem kavrulmuş kaju kavrulmuş tuzlu fındık çok severim
çiğ yenecek işte.. kavrulmuş sevilmez mi be yaa... ama faydalı olmuyor. boş kalori sadece. çiğ yenince faydalı
Yok çiğde severim bende ama kaju badem fiyatları uçuyor
hem de nasıllll
Yazar mısın
yazmam
tamam 😊😊
ozellıkle ayırt ettıgım bır yemiş türü yok çünkü tabakta kalanları gorunce uzuluyorum ((:
kuru üzüm kuruyemiş çeşidi sayyılıyor mu? sayılıyorsa kuru üzüm kuru kayısı ve kuru incir demek istiyorum
saydık gitti. seni mi kıracağız :))) kuru incirin içine ceviz koyunca da efsane olmaz mıı
afiyet olsun
Ceviz, kaju ve bademi çok seviyorum. Bizde kuruyemiş alişverisini kızım yapar.☺️
Bizde de ben yaparım. Geçen yaban mersini aldım, büyük oğlum bayıldı.
Oooo o da çok güzel oluyor ama 👍
evet. ben ona hamile iken canım orman meyveleri çekmişti.. :))
😇😇
işlenmemiş badem seviyorum, ceviz de severim. gerisi olsa da olur olmasa da.
İkisi de güzel. Ben de severim. Ademin kavrulmuşuna bayılırım ama çiğ olanı yerim sağlık açısından
Evet severim özellikle; şekerli leblebi, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği.
Ooo en eğlenceli ve zararlıları 😊 ceviz ye bebiş
Afiyet olsun canım benim
Sağolasın
Hamileyken çok sarmıştım şimdi aklıma bile gelmiyor yemek
hamile iken insanın kimyası değişiyor yaa.. bi garip. özlüyor musun?
ben bazen özlüyorum hamile olmayı. güzel bir his
Allah’ın sevdiği kuluymuşsun ki özlüyorsun ben hayatımın en kara günleri olarak görüyorum 🙈
benim ilk hamilelik çok zor geçti ama gene de özlüyorum
Kalkıp bir tabak yemek koyamıyordum kendime, avize çok kötü kokuyor diye fırlatıp atasım geliyordu falan hani benim çok zordan öteydi üçü de
o zaman iyi ki doğurmuşsun :))) onların doğum günlerinde sana hediye alınması lazım. hiç kolay değil yani
Bence de 😂
Ama onlar doğum günü olup olmamasına bile bakmadan sürekli benden hediye istiyorlar 🙈
Bende genel olarak şans yok zaten çocuklarımdan babacı olan, ağladığında babasına giden en azından ağladığında babası kucağına alınca susan da yok 😂
Benim severler babayı çok düşkünler ama ben kıskanırım 🤣en çok beni sevsinler
1 ve 3 numaram bana yapışık yaşıyor 2 numara da 3-4 saat görmese beni kriz geçirir 😂
En sevdiğim 🤣
Büyüdükleri zaman ayrı kalıyorlar zaten insan özlüyor
Tabiii 😂
3 çocuklu birinin başına gelebilecek en güzel şey🙈
Hayatın tadını çıkar ♥️🧿
Yaaaani bugünüme şükür diyeyim bari 😂
Çok şükür
Kucak için taht kavgası veren şehzadeler gibi birbirlerini boğmasınlar yeter 😂
Hahahah sevgiye doy
😂😂🙈
Seviyorum, özellikle şam fıstığı, çığ fındık/badem, kuru dut ve kabak çekirdeği
Kuru dut çok faydalı
Tabi👍🏻
Severim
Bana sadece kuru kırmızı fıstık verin yeter 😅
Geri kalan hepsini de bana verin 🤣
Yiyelim tabii
severim
ceviz badem fındık leblebi.
antep fıstığı tabiki
elimden geldiğince alıyorum
Antep fıstığı sevmesen ayıp ederdin zaten 😊
:)
Kuru incir içinde ceviz.
Fındık
Kuru kayısı
Kuru üzüm
Çok nadir de olsa kaju
Kuru incir içinde ceviz en kral tatlıdan daha kral
Offfff Tarişten alırım inciri , çarşıdan cevizi alırım offffffffff
Dur mutfağa gidiyorum aklıma geldi biraz yiyeyim.
Canım çekti.
Afiyet olsun.
Teşekkür ederim.
Gelin beraber olsun diyeceğim ama olmayacak biliyorum neyse. 😁
Karadenizli bir kadınla evliyim olduğum için fındığa doyuyorum
ooyyy harika bir şey fındık. benim de karadenizli müvekkiller bol bol gönderiyor fındık.
Dünyanın en güzel şeylerinden birisi kuruyemiştir ya benim best ofum kaju tuzlu fıstık ve bademm
badeeemmm ben de çok severim
Severim ve her hafta düzenli olarak alırım kilo kilo
çiğ alıp kendimiz kıracakmışız. mecbur çiğ alıyorum. ama tuzlu tuzlu kavrulmuş badem gibisi de yok beeee
marjinal fayda mı deniyordu.. :)))))
Kuruyemiş ve çikolata yiyorum her an enerji yüklenebilir bana video atsaniza izlemelik
ne gereksiz bir uğraşşş ne boş bir yaklaşım
Pardon reis ama gerçekten kuruyemiş falan biraz enerji verebilir
Ceviz ve fındık sevmiyorum favorim fıstık ve badem
Hiç şaşmaz antep fıstığı-kaju karışımı haftada iki gan
kajuyu dikkatli yeeee :)))
googleda basit bir arama neticesinde çıkan ilk sonuç : "Fosfor ve potasyum açısından zengin sayılan kaju cinsel yaşamı canlandırıyor. Enerji deposu bu yemiş aynı zamanda erkeklerde sperm sayısını artırarak babalık yolunu açıyor."
kuruyemiş genelde iyidir ama kaju bu konuda iddialı.
neden beee? biz ilk çocuk denemelerinde eşim her gün birer avuç kaju yemişti. anam oğlan bir hareketli bir hareketli... fazla kaçmış dedim kaju. :)))
hahaha :))) alemsin.
hah işte ben reelde hiç böyle biri değilim.
net uyuz gıcık antipatik biriyim. :))))
burada rahat. kimse tanımıyor. :))))
ediyoruz işte.. soru soruyorum mis gibi konu çıkıyor
ya çok da kaptırmak iyi değil. böyle tadında güzel bence. :)))
eyvallah :)))
Çok severim ama ölçülü yemeye çalışıyorum yediğimde.
aynen sayı ile yiyorum, yediriyorum. avuç avuç yenmezzz
Ceviz çok yenmez zaten ağırdır ama yer fıstığı, leblebi vs karışık olunca çok güzel gidiyor.
leblebi sevmiyorum ama fıstık güzeldir.
Bademle fındık seviyorum ama alamıyorum param yok
Haklısın.
Fındık i Fıstık, Ceviz... Leblebi hariç seviyorum hepsini.
leblebi ben de sevmem.. tuzlusu nispeten daha yenilebilir
Tozu daha iyiydi sanki, eskiden eskiden:)
evet bi de ıslık çalmaya çalışırdık :))) konuşurduk.. pof pof poffff
Çok eski değil aslında, 2013 lü yıllar:) O kadar da yaşlı değiliz:)
hahaha ben 78'liyim. :))
95 -99 mu, 96-2000 mi:)
ne bu 95-99? yaş 44 işte..
Mezuniyet:)
ben 2000 mezunuyum da bi sene gecikmeli mezuniyet. 95 giriş.
Zor bir Üniversiteymiş o zaman.
deü hukuk.
senin?
İÜHF
hıımmm meslektaşız demek. :))) sever misin meslektaş muhabbeti?
Diğerlerinden para alıyorum zaten:) Mecburen meslektaş muhabbeti seviyorum:)
meslektaştan nasıl para alıyorsun? üstadsın..
ben hiç sevmem meslektaş muhabbeti... bugün adliyedeydim. az kafamı dinleyeyim dedim, yemeğe gittim adliyenin karşısında bir yere.. arkamda oturanlar ay dosya tartışıyorlar.. bütün yemek zehir oldu. mecbur muyum yahu ben senin o dosyada ne "harikalar" yarattığını duymaya? aferin.. madalya mı takalım :)))) egosu yüksek meslek vesselam
Meslektaş muhabbeti konusunda ki soruyu, özel olarak algıladım ben.
Meslektaş dışındakilerle bedavadan konuşmuyorum diye küçük bir hava attım:) Senin şu arka masanda oturanlar gibi:)
Ben de çok sıkılıyorum, ortamlarda hukuki konular konuşmayı, hukukla ilgili esprilerden de nefret ediyorum.
Hem meslektaş hem bilirkişi olanların muhabbeti de ayrıca bir sıkıcı.
Haha al benden de o kadar. Hah işte. Burası kaçış alanı 😊
Sen burada da evrak çantası elinde gibisin:)
Hahha neden beee
Ciddi soru ve görüşlerde görüyorum ben seni:) Cumartesi de çalışıyor:)
Sorularım usturuplu ama yorumlarda kesenin ağzını açıyorum 🤣
Bi de normalde cumartesi çalışmam da bazen birikiyor mecbur kalıyorum
Kesenin ağzını açmak iyidir. Stres atmaya iyi gelir 😂
🤣 Aynen.
Evet kuruyemiş çok severim ❤️
badem cok severim ama pahali dedigin gibi arada aliyorum. ceviz bahcemiz var zaten hep bulunuyor kahvaltida balla yerim arada
vaayyy ceviz bahçesi harika bişey olmalı.. ne güzel (maşallah diyim de nazar değmesin)
Severim, favorim kaju
Kaju ven de çok severim
Severim. Kuruyemiş barları da severim.
ama onlar çok yararlı değil galiba ya.. en doğal hali çiğ olarak yemek lazım
Tuzsuz oluyor çiğ kuruyemiş. Ama daha sağlıklı tabi
tuzsuz tabii... şimdi kavrulmuş tuzlu badem mi tuzsuz çiğ badem mi güzel olur?
yahu güzel olan doğru orantılı olarak sağlıklı da olsa ya...
Sağlık için gerekli ama hiç sevmiyom ya
hiçbirini mi be gülüm? hadi ama azar azar ceviz ye bari. en faydalısı o
Ceviz veya kaju seviyorum
Kediniz mi var
Evet. Köpük oğlan
Anladim
Çok severim, ayırt etmem.
Leblebi bile mi?
Badem en çok sevdiğim
En çok ben de badem ve Antep fıstığı
Evet çocuklar içinde büyükler içinde onemli
kesinlikle
Soslu fıstık ve antep fıstığı severim.
antep fıstığı şahı zaten kuruyemişin.. miisss
Severimde para yok
valla haklısın. ekonomi can çekişiyor.
Zenginler yiyor
öyle oldu artık. ne acı...
çocuklarımıza ceviz badem yedirmek istesek dünya para ama kraker-cips onun 1/10 fiyatına.. şimdi nasıl zeki nesiller yetiştireceğiz biz? gel de çık işin içinden. insan sorguluyor.. işte önümüzde fırsat var. sandık kurulacak. göreceğiz kim fırsatı nasıl değerlendirmiş...
Oyla düzelmez gelecek adam düzeltemez
umut etmeden de olmaz... önce gönderelim, sonra bakarız çaresine. 20 yıl var nereden baksan.. her şey satıldı. kolay değil toparlamak
Ya daha kötü ederse
ya ne desem tck önümde koca bir duvar.
Fındık her gün yerim çok yerim 😊
evet ama çiğ yenecek... yoksa bir faydası bulunmuyor doğru dürüst.. boş kalori oluyor sadece.
kavrulmuş lezzetli..
çiğ faydalı. zaten faydalı olup da çok aşırı lezzetli bir şey var mı ki? her zamanki gibi yararsız olan daha lezzetli
Kaju ve badem alayım bir çuval.
badem güzelll
kajuya dikkat edin
baba olmanızın yolunu kolaylaştırır.
:))) afiyetler olsun
o kesin zaten.. o olmadan olmazz
hayırlısıyla birini bulun da... ondan sonrasına bakarsınız artık :)) kaç çocuk istersiniz, kaçından sonra dur dersiniz size kalmış
sanal olmaz yaaa... anlamı yok... ten tene... :)))))) neyseee ucu açıldı bu muhabbetin...
:)))))) eyvallah. güldürebildiysem ne mutlu bana
teşekkür ederim. bilmukabele
Ortaya karışık ama kaju Bi tık torpilli :)
hıımmm
Antep fıstığı sarı leblebi ve kaju seviyorum
Severim
Hangisi en çok?
Kaju en güzeli
Ben bademciyim 😊
Badem de güzel tabi 😄😄
Hepsi benim bebeklerim
Haha benim de 😄
Severim
hangisini en çok?
Kaju
afiyet olsun
Sağol
Bayağı severim
Severim
Evet severim.
Olmasa da olur
pekiii
evet severim
hangisini en çok?
senin gibi kaju diyeyim :D
mis misss
büroda iyi gidiyordur haha
genelde çiğ badem, fındık ve ceviz alıyorum. çocuklara yediriyorum. ben günde 2 ceviz 10 fındık ya da badem yiyorum.
çiğ faydalı özellikle de orta yaşlılar için biz gibi. Lakin kavrulmuş sevdam hep olduğundan vazgeçilmezim. Fakat ceviz günde en az 2 tane kesin yiyorum. Dinç tuttuğu kadar enerji ihtiyacını da görüyor
aynen. bi de genetik yatkınlıklar varsa (bende olduğu gibi) kalp damar meselesinde.. ceviz önem kazanıyor.
aileden gelen durumlarda dediğin gibi dikkat etmek gerek ama şimdi kadında ister istemez yağlanma ve selülüt durumu yaptığından en makulu normalde senin yaptığın. Kaldı ki günlük ihtiyacını görmek adına birebir
haklısın.
zaten seni görmüştüm bir kere gayet fit birisiydin o sebeple kendine yaptığın yatırımdan dolayı kutluyorum üstelik çocuk doğurmuş annesin ve uzun bir evlilik içinde müthiş uuym sağlamışsın. Kalanları sana kalmış dikkat etme noktasında
ooo çok teşekkür ederim. çok naziksin. mutlu ettin.
önemli değil. Kendi fotonu koymayı ihmal etme sen yine ara ara
bu mutlulukla koyarım ara sıra :)) teşekkürler. seni de merak ettim. böyle güzel gönlü olan biri kesinlikle güzel olmalı
hııımm baktım profiline.. maşallahın var. harika görünüyorsun
haha o senin tatlı düşüncen. Güzel ve çılgın olmaya çalışıyorum elimden geldiğince :D
güzelsin ve çılgınsın :) gayet başarılı
senden rol çalıyorum arada :D şaka bir yana senin yüzünü bildiğim için söyledim bunu tek bir fotonu görmüştüm çok önceden bir hesabım vardı
aslında çok nadir koyarım. 2 kere filan koydum denk gelmiş demek ki...
ama hatırlaman güzel. senin önceki hesabın neydi ki? gerçi nicklere çok dikkat etmiyorum genelde. bazıları çok ilginç oluyor, onlar ilgimi çekiyor
muhtemelen zaten boydan değildi oturmuş vaziyette olan halindi ama nickini iyi hatırladığımdan belirttim tam da denk gelince
benzer isimle bir şeydi selimlikraliçe gibi bir şeydi sanırsam
evet. öyle bi foto koymuştum haklısın. :)) mutlu oldum sağolasın. sevgilerrr
rica ederim. Kendini önemsemeye devam ;)
herkes için kendisi önemlidir. insan önce kendini sevmeli. sen varsan, hayat var. sen yoksan hayatın ne anlamı var... ama bunu yaparken kalp kırmamak, hak yememek gerek. muhabbet derin
orası başka bir olay. Bak mesela son cümlen. Senin yaşam felsefen olmuş işinin gerekliliğini de benimsemeden dolayı. Her şeyden önemlisi annesin sen. Kendin kadar onları düşünüyorsun haliyle birçok cana sahipsin bile.
anne olunca çocuklar insanın canından önce geliyor haliyle. Allah isteyen ve hak eden herkese ebeveyn olmayı nasip etsin. bir çocuk doğuyor, aynı anda da bir anne doğuyor aslında.. başkalaşım süreci.
seni bu siteden koparmayan ne oluyor genel olarak onu merak ediyorum beni sıkmış kaçmıştım resmen yine fazla durur muyum bilemiyorum
ben zaman zaman ara veriyorum sonra da kafa dağıtmaya giriyorum. kimseyle yakınlık kurmuyorum. geyik muhabbetimi yapar kaçarım. gerçek yaşam çok büyük sıkıntılar, sorumluluklar barındırıyor. çok ciddi, asık suratlı, sorunlu işler.. kimse ben mutluyum diye bize gelmiyor :))) burası kaçış alanı. geyik.. her türden insan var ama sınır koyduktan sonra sıkıntı yok. en fazla ne yapabilir bana? hakaret eder. üzülürüm. silerim, engellerim. gerçek yaşam öyle mi? çok daha sıkıntı. haaa kafama uymaz, bir süre hiç sormam. kafama eser, üst üste sorarım muhabbet çıksın.. reelde asık suratlı ciddi bir kadınım. kimseyle yakınlık kurmam. genelde antipatik biriyim. gıcık. burada rahatım. geyik muhabbeti ederim. kafa dağıtırım. giderim. :))
dediğim gibi seni biraz tanıyorum reeldeki hayat tarzını da birazcık biliyordum. O sebeple yazın daha aydınlatıcı olmuş oldu. Bir kere mesleğindeki sorumluluk ve üstüne aile olayından dolayı yükün epey ağır...
çoğu kadının öyle aslında. türkiyede kadın olmak ağır. çok sorumluluk çok iş.. sen ne iş yaparsın?
özel sektör diyeyim yanlış anlaşılma olmasın elbette legal çalışıyorum :D Muhasebecilik sektörü diyeyim sen anla
pekii :)))
ben daha rahatım ama sen kadar baskı altında değilim en azından bunu söyleyebilirim. Ve tabii evlilik & çocuk durumu yok:)
ya herkesin yaşamda sınavı, karşılaştığı zorluklar farklı farklı. hayat hep aynı çizgide de gitmiyor. bazen çok zorluyor bazen rahat bırakıyor. inişler çıkışlar... hiçbir şey mükemmel değil. akışa teslim olmak gerekiyor. ben de akışa bıraktım...
akış derken neticesinde vicdanen rahat olduktan sonra bir problem olmuyor. En önemli husus orası. Kaldı ki zorluklar ve sınavlar her zaman oluyor hepimize farklı farklı
çok haklısın. vicdan önemli mesele
bu arada en yakın zamanda kesinlikle boydan fotonu koy ilk ben yorum yapıcam söz haha :D
Eyvallah
Ben genelde fıstı 🤪
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?