Oo yedim yemez olur muyum. Ama burada yapılanlar daha güzel oluyor ya:) Köyde yapılanlar fazla doğal olduğu için beğenmiyorum, damak tadıma uymuyor tam olarak. Ama yapan kişi de önemli. Babaannem güzel yapmaz mesela ama annem köyde de burada da bayağı güzel yapar.
Babamların köyünde tandır ekmeği yapıyorlar. Daha yapılırken sıcak sıcak alıp içine köyde yapılan tase salamura peynir ve bahçeden taze toplanmış domates ve semaver çayı çok güzel oluyor.
Sürekli yiyorum da tandır favorim, babaannem yaparken sıcak sıcak tereyağ ve çökelek serpip ağzımız yana yana yeriz ve aşırı lezzetli geliyor çocukluğumdan beri.🥲🤌
Yemiştim abi tadı baya güzel oluyor kokusu bile güzel fırından yeni çıkmış gibi olur genelde yanında en çok yumurta veya süt dilimi gibi şeyler yemeği severim.
Ekmeğin şekli biraz değısik geldi 😀Hımm yemiş olabilir miyim diye düşünüyorum 🤔Konya ve Trabzon'da oraya özgü doğal ekmekler yemiştim şimdilik bu aklima geldi
Evet yedim ama tandır ekmeği şeklinde yedi ananem hep yapar ve benim isteyim üzerine gonderir ben demeyen kadar göndermiyor ve ben ekstradan köy peyniride istiyoeum çok güzel oluyor köy peynirin tadı