Bizim burada; Ağzının tadını bilsen sabah keş yersin derler.😁 Lezzetli ve doyurucu. Tadı kızarmış kaşar peynirine yakın ama kendine has bir tadı var dışı çıtır çıtır içi yumuşacık. Bence denemelisin vazgeçilmezin olur.
Tarif vereyim basit keşi aratmaz. Torba yoğurdu yani süzülmüş yoğurt içine birez rendelenmiş patates köfte şeklinde zeytin yağlı tavada köfte gibi kızart ve ye afiyet olsun. Bu tarif sahte keş tarifi. Diğeri bıraz daha zahmetli dir. Ve kurumaya falan bırakılır yapılışı farklıdır.
Kurumaya bırakılanın kokusu biraz canını sıkabilir üstü mayalanır hafif küf gibi olur ama merak etme asıl tadı veren o küflü yapısıdır. Küf kokar kuruma esnasında ve güneş görmeyen yerde kurutulur. Mayalandığı ve hafif küf lü yapıya geldiği zaman İP le kesersen Rahat olur. Ayrıca aleminyum folyaya sarım buz dolabına bırakabilirsin mayalındıktan sonra. Zahmet lidir ama ben anlatırken bile ağzım sulandı. BOLU yöresinin ve Şef lerinin vazgeçilmezidir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Günaydın kahvaltı yapmıyorum ama yulaf harika olabilir yanında da kahve ile birlikte
Şöyle güzel bir mantar veya pattis kızartması... Mis gibi başlıyorum, miiis...😍
Keş ve kızarmış ekmek ve tabiki çay diyecem. Ama kaç kişi keşi bilirki bilemedim,😄
Keş ne demek bilgilendir bizi😂
Yöresel bir ürün kızarmış peynir gibi düşün
Google de Yağlı Keş Diye arattır görsellerde görebilirsin. Resim atacaktım ama yeni olduğum için x bilmem ne yetersiz diyor.
Anladımm kesin lezzetlidir afiyet olsun
Bizim burada; Ağzının tadını bilsen sabah keş yersin derler.😁 Lezzetli ve doyurucu. Tadı kızarmış kaşar peynirine yakın ama kendine has bir tadı var dışı çıtır çıtır içi yumuşacık. Bence denemelisin vazgeçilmezin olur.
Tarif vereyim basit keşi aratmaz. Torba yoğurdu yani süzülmüş yoğurt içine birez rendelenmiş patates köfte şeklinde zeytin yağlı tavada köfte gibi kızart ve ye afiyet olsun. Bu tarif sahte keş tarifi. Diğeri bıraz daha zahmetli dir. Ve kurumaya falan bırakılır yapılışı farklıdır.
Evet tarifine baktım kurutmak gerekiyormuş. Sahte tarifi bir deneyeyim beğenirsem yazın orijinalinimde yaparım 😂
Kurumaya bırakılanın kokusu biraz canını sıkabilir üstü mayalanır hafif küf gibi olur ama merak etme asıl tadı veren o küflü yapısıdır. Küf kokar kuruma esnasında ve güneş görmeyen yerde kurutulur. Mayalandığı ve hafif küf lü yapıya geldiği zaman İP le kesersen Rahat olur. Ayrıca aleminyum folyaya sarım buz dolabına bırakabilirsin mayalındıktan sonra. Zahmet lidir ama ben anlatırken bile ağzım sulandı. BOLU yöresinin ve Şef lerinin vazgeçilmezidir.
Tuzlu Keş te vardır O ise genellikle rendelenir ve kızartılıp makarna larının üstüne serpilir.
Ayrıca anti oksidan ve anti bakteriyeldir.
Basit yani sahte keşi una bulayıp öğle kızart unutmuşum yazmayı
aman aman bir kahvaltı düzenim yok
Çay olsun yeter..
Kahvaltıyla aram yok aşkitom benim ya
Tost ve çay. Gerisi gereksizdir.
Tavada yumurta, tercihen biberli ve füme etli.
Noodleeee
Pizza
Krep
Tost ve çay tercihim ya da poğaca
portakal suyu çay :)