Yufkayı 2 gün önce marketten aldm son kullanma tarihi ayın 13 ü bazı yerlerde kpyuluk var oraları kesip atsam börek yapsam olırmu veya bu şekilde yapsam olırmu

Yufkayı 2 gün önce marketten aldm son kullanma tarihi ayın 13 ü bazı yerlerde kpyuluk var oraları kesip atsam börek yapsam olırmu veya bu şekilde yapsam olırmu
Küflü ise kullanmayın
Eğer tel sorun bayatlamış ise
Su böreği gibi kat kat yapabilirsiniz
Tepsinizi yağlayın yufkaları tepsiyi örtecek şekilde yerleştirip güzel bir sosla ıslatın, üzerine harcınızı ekleyin
Tekrar yufkaları üzerine kapatıp sosunu sürüp fırınlayın çok güzel oluyor
Bikaç yerde nokta nokta küf vardı yufkaya açmadan malzemleri hazırkamıştım küflerde kenarlardqydı o tarafları kestm böreği yaptm sosunu bol döktm ama o bayatlık hissi vardı
Koku yoktu tadı işte ders oldu banada aldığım gün yapıcm artk
Dolaptaydı
Dun bnde a101den oldım yazik oldu icine koydugum malzemeye bayat ve kuflu yufga yenmiyor hic yapma git bime 15 tl mi ne al yufgadan anlamayan birine aldirdim alirken cok iyi incelemek lazm gecen hamburger eklemi aldim hep kuf bakmamışım şimdi akıllandım degişmeye goturdum kasada oyaladilar bu sefer ama degıştirebilirsinde istedsen
Malzemeyi önceden hazırlamştm yapmak zornda kaldm küflü yerleri kestm zatn tadı bayat gbi bnde şoktan almştm 2 çeşit var bi makine bide el yufkası 3 gn önce almştm yarnda SKTsi var aldığım gün yapmm gerekirdi
Cevap
3Cevap
Evet olur bence. ama aldığınız yufkanın kaliteli olmasına dikkat edin aldığınız yerde önemlidir. bayat değilse daha güzel olur. kat kat şeklinde de yapabilirsiniz. hatta yaparken de sos ekleyebilirsiniz. üzerine de peynir veya yeşillik neleri seviyorsanız hazırlayabilirsiniz. küf değilse koyuluk olabilir. bazı yufkalarda oluyor ama küf ise yapmamak daha iyi olur bence
Küf değilse koyuluk olması normal
Bikaç yerde küf var
Günlk yufka bu 2 gn öncw aldm ama yapamadm
Eved
Ne evet
Olur
Olur bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?