Gıda zehirlenmesinde ilk belirtiler nelerdir ve ne kadar süre sonra kendini belli eder?
Hayır hayır olamaz tavuktan zehirlenmiş olamam 😭😭😭
Gıda zehirlenmesinde ilk belirtiler nelerdir ve ne kadar süre sonra kendini belli eder?
Hayır hayır olamaz tavuktan zehirlenmiş olamam 😭😭😭
Tavuk zehirlenmesinden şüpheleniyorsan ben yaşadım ve şöyle olmuştu.
Tavuk sote yedim tamam mı 1 saat geçti geçmedi sanırım midem bulanmaya başladı kusmaya başladım ve mosmor olmuştum ayağa kalkamıyordum müdür beni odasına uzandırdı ambulans aradı acile gittim serum yedim falan kfjf
He ben 15 dakika önce yedim bir şey olmaz ozaman🙄
Midem bulanıyor ama.
Belli olmaz metabolizmanın dayanıklılığı, zehirleyici maddenin dozu önemli. Yani 100 gram zehirli bir mantar diyelim sende farklı bende farklı zamanda etki gösterebilir
Teşekkürler
Rica ederim ☺️
Geçmiş olsun. aynı gün içinde mide bulantısı kusma ya da baş ağrısı gibi etkenler görülebilir. gerçekten bence doktora git eğer kötüleşirsen abla. geçmiş olsun :(
Biraz önce tükettimde hemen mi etki eder ki bir bulantı başladı.
O kadar hızlı olacağını düşünmüyorum. yani sindirmesi lazım midenin ilk önce. ama olabilir de eğer çok bozuk ise
Bir tuhaftı Zaten de hastayım diye tadı tuhaf geldi zannettim. 🤢
Tavuk en çabuk zehirleyen gıdalar arasında. Yarım saat,1 saate kadarda etki gösterebiliyor. Baş dönmesi, mide bulanması, halsizlik gibi şeyler olabiliyor
Hepsi var ki
İstigfar edebiliyorsan et rahatlarsın yoksa hastaneye koş
Cevap
6Cevap
Aşkım niye yiyorsun emin olmadığın eti. Mide bulantısı ishal baş ağrısı olabilir sağlık ocağı yakınsa en azından oraya git
😄 Seviyorum.
Bir şey olmadı kız hastalıktan bulantım varmış ölmedim elhamdülillah çok şükür fkfkg
Hadi bugünde yırttın kefeni 😂
😈 Şeytan mutlu ben yaşıyorum diye daha az yoruluyor kereta fmfmg.
30-60 dakika içinde belli eder diye tahmin ediyorum. Yine de değişkenlik gösteriri
Yok bir şey olmadı iyiyim 😄
Üzüldümmm
Öleyim mi istiyorsun
Sence istiyor muyumm hee
Yok gibi.
Bence de yok gibi
Aynı günün akşamı belli etmişti bende mide bulantısı ve geçmeyen baş ağrısı olmuştu.
Tükettikten 5 6 dakika sonra bulantı olur mu?
O kadar hızlı olması zor bence ama emin olamazsın.
Bulantıdan bir sonraki evre ne?
Kusma.
Ölürsem ardımdan tavuk pilav dağıtın vasiyetim.
Ya acile git işte :D.
Ölmeye yakın giderim Sjdjf.
Tavuk zehirlemesi felç eder insanı. dikkatli olmalısınız
🙄Biraz sonra acile giderim olmadı.
Tarihii geçmiş kokmuşmu. buzu çözdürüp tekrar dondurup tekrar çözdürdünüzmü. siz yinede dikkatli olun
Yok dışarıdan söyledim, kendi yaptığım yemeğe güvenirim şüphem olmazda dışarıdan söyleyince korktum
bundan 6 ay önce istridyeden zehirlendim. hastanede bile yattım. hemen tesir etti.
Kusma, bulantı, bazen bal dönmesi..
15 ile 1 saat arasında etkisini gösterir..
Geçmiş olsun güzel insan.. Off üzüldüm şimdi 😔 RABBİM acil şifalar versin...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?