Çoğunluk yıkanmaz dese de ısrarla yıkayan var. Siz yıkıyor musunuz eti kıymayı? Arkadaşlar yıkamaktan kasıt hafif su değdirmek cifle yıkamak değil..😃

Çoğunluk yıkanmaz dese de ısrarla yıkayan var. Siz yıkıyor musunuz eti kıymayı? Arkadaşlar yıkamaktan kasıt hafif su değdirmek cifle yıkamak değil..😃

Vallahi kim ne derse desin biz yıkıyoruz. Sonuçta o ete onlarca insanın eli değiyor. Tamam belki suda kaynıyor pişiyor ama yine de çok hijyenik gelmiyor.
Kıyma yıkanmaz. Parça etleri ben yıkıyorum. Kıymayı da çoğu zaman kendim çekiyorum. Ciğer yıkanmaz ama zarı soyulmuşsa. Zarı soyulmamışsa zarın üstünden yıkayabilirsin. Cifle değil tabi :) O ne öyle zehirlenir adamlar
Sudan geçiriyorum.
Teşekkür ederim balımmm 💋💜
Rica bebek.😻
Cevap
12Cevap
Yıkanmaz diye biliyorum gadası
Yıkanmaz diye biliyorum bende. bakteri ürediği için ama ne kadar doğru orasını bilmiyorum. zaten çok piştiği için sanırım yıkamaya gerek yok
yıkamanın iyi olmadığını söylüyorlar çünküm yıkayınca ondan sıçrayan su diğer şeylerin ve mutfak tezgahınnı üstüne sıçrayıp hastalık oluşturuyormuş ve bu deterjanla falan da geçmezmiş uzun süre ordda dururmuş
Annem asla yıkamadan pişirmez. Bence de yıkanmalı, çünkü sonuçta et bakteri kapmaya çok müsait bir yiyecek.
Ama tabii Cif'le falan da yıkanmamalı. 😁
Kıyma da yıkanmaz, parça etler de yıkanmaz. Su, eti sertleştirir. Profesyonel aşçılarla çalıştım, hiç görmedim etin yıkandığını.
@clover0 bu arkadaş çok iyi anlar bu işlerden ama söyleyim fazla dezenfekte olur etiniz. :D
Et temiz kesim ise yıkanmalıdır şüpheniz varsa yıkayıp kullanmalıyız
Yıkanmaz, hemen bakteri üretmeye başlar diye biliyorum
Hic etin yikandigini gormedim ama marine edilebilir
Üzerinde çok fazla kan varsa yıkamam ama kurbanlık et yıkanmaz
Sudan geçiririz hafiften sonra süzeriz öyle atarız tencereye.
Yıkanmış olması lazım kanları temizlenmiş
Yıkanmaz , sütle marine edilir
bizde yıkanıyor :D
Yıkanır bence biz yıkıyoruz
pişirmeden önce yıkanabilir bişey olmaz
Belirgin kan yoksa yikamam
yıkanmaz yahu
Yıkanmaz
Yıkanmaz.
Yıkanmaz.
Ben yıkıyorum yine de
Et yıkanmaz