Avrupa ikincisiyiz 2023 itibariyle birinci bile olmuş olabiliriz neden Türkler kahve içmeyi çok seviyor. ?
Avrupa ikincisiyiz 2023 itibariyle birinci bile olmuş olabiliriz neden Türkler kahve içmeyi çok seviyor. ?
Sevdiğinden değil sırf meraktan özentiden.
Küçük yerlere gitmek küçük esnaflarda kahve içmek insan egosunu tatmin etmiyor. İnsanlar öyle odaklanmış ki bu yerler hayatın bir parçası olmuş gibi görüyorlar. Orada içmese sanki hayatın sonu gibi geliyor insanlara.
Dediğim gibi Sadece merak özenti başkalarına benzemek. Başkalarının hayatına özenti kurmak uyum sağlamak onlara göre
Cevap
15Cevap
Bence 2 sebebi var.
1- Özentilik.
2- Tasarruf. Starbuckstaki birçok kahve diğer yerlerden daha pahalı ya da daha ucuz değil. Ortalama olarak dışarıda bir kahvenin bu zaten. Ancak normal bir cafeye gidip kahve içip 1 saat oturduktan sonra garsonlar sık sık gelir bir şeyler tüketmenizi isterler. Starbucks ve bu tarz self servis yerlerde bir kahve alıp sabahtan akşama kadar dahi orada kalıp istediğiniz gibi zaman geçirebilirsiniz. Bence şu an insanların en büyük tercih sebepleri altında bu yatıyor.
Sosyal medyada ben de Starbucks daydım demek.. sonradan gormeligin , şımarıkligin , özentinin, paramı nereye harcayacağımi şaşırdım in vücut bulmuş hali.. közde bir kahve içmişligim var üstüne hiçbir içtiğim kahveyi onun kadar sevemedim..
Avrupa özentiliği seviciliği var bizim millette o yüzden nedne bizim türk kahvemizi onlar içmiyor böyle öve öve anlatmıyorlar bizler onlara bir şeyler dayatamadık ama onlar bize herşeyi kol gibi s. kuyorlarr
Bu kadar kötü ekonomi ve gelir dağılımı çok düşük olan bu ülkede bu faiş fiyatlı gıda firmaları en az bu ülkede satış yapmalı aslında değil mi? Hayır. Ülke kapitalist ve cahil dolu olunca istatistik tam tersi ilerliyor.
Bizim ülkemizde çağdaşlık ve elitlik cok dar kaliplara sokulduğu için starbucks tuttu evet. Oraya gidince kendini normalde olduğundan farklı bir zümredeymiş gibi gören insanlar var
Herkes özentilik demiş ama Starbucks öncesi bu ülkede doğru dürüst kahve kültürü bile yoktu. Ki kahve mekanı düzgün hiç yoktu neredeyse. Starbucks bu boşluğu iyi doldurdu Türkiye'de.
Avrupanın halkı zengin gençler arabalarına binip ülke değiştiriyo gezip eğleniyor bizim gençlerin cebinde ki para ancak kafeye gitmeye yetiyor yapacak bir şey yok
Bizim kapitalizme köle olmuş etiket meraklısı , kahveye çok para verince statü atladığını sanan özgüvensiz kişiler sayesinde
Gençlerin özentilik ve hava atma durumlarından ötürü. Şahsen ben karşıyım bazıları ailesinden çok orayı görüyor.
Gösteriş ve şatafata meraklı bir toplum olduğumuz için normaldir
Hava bin beşyüz basabildiği için 😅 Türkler seviyor havayı
Kahveyi değil, starbucks kahvesiyle görünmeyi seviyor çoğu.
Dikkat ettiyseniz en gelişmiş ferah ülkeler starbuckta sonuncu.
Norveç danimarka finlandiya
Özentiden işte avrupai ne varsa en çok ona özeniriz
Gençler çok gidiyor. Ve paylaşım yapıyorlar illa bardaklariyla yani biraz da gösteriş
Herkes zengin çünkü evde kahve içmek bedavaya cebindeki para çanını sıkıyor birde resim paylasayım nerde olduğumu görsünler derdinde insanlarımız
Bizim k"e*rizimiz bol.. Fark burada.
Kahvehane kültürü.
Boş beleş adam isi
Avrupa özentisi gençlerde
Konu kahve değil bence ☺️ özenti
En İyi Cevap