#selamgençlik 🍀🍀
🍎 Mutfakta yemeği akşama aceleyle hazırlarken atıştırmalık veya iftarlık olarak pratikliğiyle bizi Ramazan'da ve diğer zamanlarda çok mutlu edecek hurmalı enerji toplarına bakalım gelin:
#8 adet hurma
#4 adet günkurusu kayısı
#1 su bardağı ufalanmış fındık
#Yarım çay kaşığı toz tarçın
#2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
+ Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp mutfak robotuna alalım
+ Kayısı ve fındıkları da ekleyerek robotu kısa aralıklarla çalıştıralım
+ Malzemeler parçalanıp birbirlerini tutunca tarçını da ekleyelim ve birkaç kez daha robotu çalıştıralım.
+ Şimdi harcı yoğurma kabına alıyoruz. Yulaf ezmesi ekleyip yoğuruyoruz. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
+ Evet! Pratik tarifimizle hurmayı farklı tarzda da ikram edebiliriz! Herkese afiyet olsun!🍎
#tubasueda 🍀🍀
🍎 Mutfakta yemeği akşama aceleyle hazırlarken atıştırmalık veya iftarlık olarak pratikliğiyle bizi Ramazan'da ve diğer zamanlarda çok mutlu edecek hurmalı enerji toplarına bakalım gelin:
#8 adet hurma
#4 adet günkurusu kayısı
#1 su bardağı ufalanmış fındık
#Yarım çay kaşığı toz tarçın
#2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
+ Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp mutfak robotuna alalım
+ Kayısı ve fındıkları da ekleyerek robotu kısa aralıklarla çalıştıralım
+ Malzemeler parçalanıp birbirlerini tutunca tarçını da ekleyelim ve birkaç kez daha robotu çalıştıralım.
+ Şimdi harcı yoğurma kabına alıyoruz. Yulaf ezmesi ekleyip yoğuruyoruz. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
+ Evet! Pratik tarifimizle hurmayı farklı tarzda da ikram edebiliriz! Herkese afiyet olsun!🍎
#tubasueda 🍀🍀
Güncellemeler
1 yıl
🍎🍎
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben hurma topları yapmayı çok seviyorum. Çok sevdiğim bir lezzet ve tatlılara çok yakışıyor. Sürekli tüketiyorum. Kahvelerin yanına çok iyi gidiyor.
hurma olsa şu an deniycem ama yok. Ya ben sağlıklı atıştırmalıklar hastasıyım belkide ondan zayıfım ama seviyoruz ne yapalim 😂
Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. Böyle hurmalı toplar kendim için çok yaparım aşırı lezzetlidir!🪻🪻
Ayy ben bu hurmalı toplara bayılıyorum. Denemeli, eline sağlık 😍
Canım çekti en iyisi anneme söyleyeyim 😋
Söyle hemen yapsın sen de kitap oku 😄