Mutsuz üzgün olduğunda hep yemek isteyen var mı
Bu huyla nasıl başa çıkılır?
Nası bırakılır?
Mutsuz üzgün olduğunda hep yemek isteyen var mı
Bu huyla nasıl başa çıkılır?
Nası bırakılır?
İnsanlar sadece acıkınca yemek yemezler. Öfkeliyken, mutsuzken, canları sıkkınken, ve gerginken de yerler. Aç olunmadığı halde bu gibi olumsuz duygulara bağlı olarak yemeğe yönelme durumu duygusal yemek yeme olarak adlandırılır.
Duygusal yeme bozukluğunun önüne geçilebilmesi için yeme ihtiyacını tetikleyen duygu, düşünce ve inançları keşfetmek ve bunları sağlıklı olan inançlarla değiştirmek gerekmektedir. Eğer duygusal yeme bozukluğuna sahip olduğunuzu düşünüyor ve bunun önüne geçemiyorsanız bir uzmandan destek almanız gerekebilir.
Aksine yemek yemeği bırakıyorum ağzının tadı yok o yüzden 18 Şubat 2021 cuma günü çaya şeker karıştırmayı bile bıraktım arada ağzıma şeker alıyorum fakat onun bile tadı gelmiyor en son içtiğim en şekersiz ve dünyanın en güzel en tatlı kahvesinden sonra hiç bir şeyin tadı yok aslında mecburen yiyorum mecburen içiyorum
Hayır.
Mutsuz olduğum da iştahım kapanıyor. Stresliyken ve mutlu iken açılıyordu. Artık onun da önüne geçtim. Yemek konusuna bir değer olarak bakıyorum, nitelik olarak artık. Yaşamak için yiyorum, yeteri kadar. Ve tadında. Lezzetinde olan şeylere değer veriyorum.
Evet benim artıyor. Normalde iştah kapanması lazım bende tam tersi hırsımı önümdeki yemekten çıkarır gibi yiyorum djdjfkfm
Cevap
26Cevap
Bazen iştahım kapanıyor bazen açılıyor bir dakikam bir dakikamı tutmuyor
Aksine midem yeme icmeye kapatiyor kendini surekli tokluk hissi olusuyor simsek hızında kilo veriyorum.
Ben üzgün veya kızgın olduğumda stresimi temizlik yaparak atıyorum son ses müzik mutfagı temizliyom shgh
Annem diyor hep kızgın ol benim isime yarıyor shgjhjh
Yemek yemek insani genelde mutlu eder. Cogu insanda boyle takinti vardir. Ben ise asiri uzgun ya da sinirliysem istah kalmaz
Ben de aksine hiçbir şey yiyemiyorum. Kişiye doğuştan nasıl yüklenirse öyle devam ediyor bu alışkanlık galiba
Benim iştahım gidiyo.. rejim mi yapiyosun çok zayıfladın diye sorarlar hatta
Moralim bozuk olunca iştahım kapanır benim. Hiçbir şey yiyip içemem.
İştahım tamamen kapanıyor yemekten içmekten kesiliyorum 5-6 kilo veriyorum ayda
Tam tersi oluyor bende. Hiç düzgün beslenemiyorum uzgunken..
Kapanıyor. Insan gerçekten mutsuzsa yemek yemeyi düşünmez bence.
Canım sıkılıyorsa ve küçük bir şeyse iştahım açık oluyor. Çok mutsuz isem yemek aklıma gelmiyor.
Ben mutsuz olduğumda hiçbir şey yiyemem. Sinirliyken dünyaları yerim
Üzgün olunca yemek değil de jelibon yiyesim geliyor
Offf hemde deli gibi… bu durumda yürümek lazım bence
Üzülmek nasıl bir duygu pek anlamadığım için ben de iştah artmıyor aynı kalıyor
Nedense biz erkeklerde üzgün olunca yemek yeme isteği olmuyor sadece bayanlarda bu oluyor
Yapacak bir şey olmadığı zamanlardan evet kendimi yemeye içmeye veriyorum
Üzgün mutsuzsam yiyememki düğüm düğüm olur boğazım😒
Ben yemeden içmeden kesiliyorum kahve sigara ile geçiriyorum o süreci ilginç bir şekilde
Yani insan mutsuz ve üzgün ise bence yemek yiyemez
En İyi Cevap