Sizce damat kahvesi tuzlu mu olmalı yoksa ballı mı?

İkisi de değil. Damat bey nasıl tercih ediyorsa öyle içer. Ayrıca tuzlu kahvenin olayı şu ;
Gelin adayı eğer damadı hiç beğenmediyse kahvesine şeker yerine tuz koyarmış. Tuzlu kahveyi içen damat adayı, kızın kendisini beğenmediğini anlayıp anasını babasını toplayarak bu işten vazgeçermiş. Tuzlu Türk kahvesi servis etmenin işte böyle subliminal bir özelliği de varmış
Eskiden tuzluydu şimdi damadı avcu yalıya yalıya buluyor millet. İşler değişti. Her şey değişti. ekonomi değişti, haklar değişti, hayatın akışı değişti, insanları değerlendirme biçimi bile değişti... Kafese aldığın kuşu ilk anda korkutma işte bal koy sonra her akşam kahvesine zehirini damlatırsın.
Cevap
23Cevap
Şunu bir açıklığa kavuşturalım. Bu adetin ne anlama geldiğini bilmeden müstakbel eşine tuzlu kahve vererek aslında onu istemediğini söylemiş olduğunuzu biliyor musunuz? Eskiden kadınlar istemedikleri biri onları istemeye geldiğinde tuzlu kahve yaparlarmış. Bir adettir gidiyor bari ne anlama geldiğini bilip yapın rica ediyorum.
Sevdiğim adama yapacağım tek kahve şekerli olur. Tuz zaten eski dönemlerde sevmediğin, beğenmediğin için yaptığın kahveymiş içsin de gitsin gibisinden. Bu saçma geleneği hala devam ettirmek bile gereksiz ve anlamsız.
Aslında ikiside değil normal nasıl yapiliyorsa orijinal olarak öyle kalması taraftarıyım.
Fakat şöyle bir soru sormak isterim size.
Tuzlu kahvenin ne maksatla yapıldığı ve ne şekilde ortaya çıktığı konusunda bir bilgi sahibimisiniz?
Arkadaş damat kahvesini nasılsın isterse öyle yapın saçmalamanın anlamı yok tuzlu ballı bilmem neli ulan kaç yaşında insansınız şu konuyu geçin artık
Tuzsuz, balsız, bibersiz yapsak ölmeyiz.
Nasıl içiyorsa öyle yapmak tercihim.
Allah katında yeminim olsun bal atacam. Damat dediğin tatlı konuşacak kendinize gelin. Eziyete mahal yok.
Tuzun hikayesini araştır derim, ayrıca gıda zehirlenmesine sebep olacak bir şey bu kahveye baharat katma olayı daha önce Konya Selçuk'a bir damat öldü gıda zehirlenmesinden.
Bal ya da aıcak çikolata tercihim sevdiğim adama eziyet etmiycem 😊ilk günden ağzımızın tadı bozulmasın
Geleneklerimize göre tuzlu olsun. Şekersiz tükettiğim için tizluya hemen adapte olur muyum bilemem. 😂😂😂
ballı olmalı seviyorum manası çıkar bundan
tuzlu ya da acı olması gelinin damat adayını sevmediğini evlilik istemediği anlamı çıkabilir
Aşırı karşıyım bu duruma o kadar saçma geliyo ki. Adam içsin kahvesini doğru düzgün yaa
Kahve kahve gibi olur. İcat çıkartmayın ya tuzlu ballı çok baharatlı
Tuz koymanın mantığını halen anlamıyorum. Bence tuzlu olmamalı.
Bence evlenen çiftlere beyin olmalı bırakın şöyle ucuz ve saçma adetleri ayrıca çok riskli hastanelik olan çok damat var.
Bal koy gerdek gecesi mükafatını alirsin tuz koyarsan o gece hard geçer 😅😅
Ballı diyenlerin yarısından çoğu erkek ahahahajahqjkxsjsjs
Ne boş bi insansın sen ya😂 biliyorum evet kızların istemediği anlaşılırmış eskiden tuz atarsa Ama şu an tamamen bi anı hatıra kalsın güzel bi olay diye yapılıyor. Çok istemiyosan söylersin sana yapmaz kız arkadaşın. Allah'ım yaptığım açıklamaya bak yaa. Ne kadar saçma sapan insanlarla aynı atmosferdeyiz
Boş insan senin gibilere denir. Kahveye tuz atmak gibi aptalca bir olayı "hoş" bir hatıra zannediyosan senin kahvene atalım diyorum kalkmış bana gelenek diyor. Ben zaten evlenmeyeceğim için o tarz sorunlarım olmayacak ama senin gibi düşünenleri görünce katlanamıyorum çünkü ben de sen ve senin gibilerle aynı dünyada aynı ülkede aynı atmosferde yaşamaya katlanamıyorum o kadar boş beleş geliyorsunuz ki her ne kadar senin gibilerle tartışmanın hiçbir halta yaramayacağının bilincinde olsam da belki boş kafalarına biraz akıl sokarım diye sataşmak zorunda kalıyorum. Aptalca ve gereksiz bir olayı "geleneksel" diye yutturmaya çalışıyor. Ne gelenekseli lan? Ne hoş bir anısı hatırası lan? Diyorum ki sana madem çok istiyosun hoş bir hatıra yapalım sana bol tuzlu kahveyi iç bak ne güzel hatıra olacak. Ama bi taraflarım yemez diyosan o zaman susup oturacaksın boş boş ahkam kesmeyeceksin benim sinirimi asabımı bozmayacaksın.
Eskiden kız ve erkek sevgili olma durumu yokmus dünürcü gelir kız orada görürmüş beğenirse kahveye bal beğenmezse tuz koyarmış damatta öyle anlarmış istenip istenmediğini bal tabiki bal içsin bal gibi tatlı olsun muhabbet😂😂
Düz kahve yapılmalı işte. Artık nasıl içiyorsa sade mi şekerli mi ona göre. Tuzmuş balmış saçmalık bana göre.
Tuzlu kahve olayı ne sevimsiz bir eğlence anlayışıdır, allah aşkına yaa... Kültür desen değil, komik desen hiç değil..
aslında tuzlu kahve onu istemediğini söylemenin bir yolu ama eğlencesine yapılabilir,
En İyi Cevap