Ağzını şapırdatarak yemek yiyen insanlara tahammül edebiliyor musunuz?

Ben bazen çıldırcak gibi oluyorum iştahım kaçıyoo
Nahoş bir durum olduğu kesin. Tahammül etmeye çalışırım insanına göre. Samimiyetimin olduğu bir insansa düzgünce uyarırım. Değilse ve beraber yemek yemem gerekirse mecbur biraz sabrederim. Bu bazı insanlarda psikolojik bir tür hastalık derecesinde rahatsız ediyor hatta bunun için tedavi alabiliyorlar.
Öte yandan iştahlı biri olarak bazen kendimi bile ağız şapırdatırken yakalayıp kendime bile düzgün ye dediğim oluyor. Önemli olanı toplulukta dikkat ediyorum en azından ☺️
Mozofinilere selam👋
Misophonia hastalığı bu. Çok küçüklükten beri var bende yok yani dayanamam ben direkt sinirlenirim ya kavga çıkar ya ben kaçarım direkt ya da gözlerim dolar ağlamaya başlarım delirtiyor bazı sesler diyebilirim 🤯🤯
Bende de küçüklüğümden beri var. Bazı sesler ki buna şapırdatma sesi de dahil, o kadar çok dokunuyor ki gözlerim doluyor ağlamaya başlıyorum. Ağlamayı sevmiyorum ama bu sesler beni ağlatabiliyor. Çoğu zaman ilerlememesi için uyarıyorum. Uyarıma karşılık alamazsam ortamı terk ediyorum.
Evvet tamda böyle. Bu biraz başka sebepler yüzünden bu şekilde.
Rahatsız oluyorum diyenler tebrikler nur topu gibi bir hastalığınız oldu😄😄 Yemek yeme sesinden rahatsız olma hastalığı olarak yaygınlaşan bu hastalığın psikolojide adı: Misophonia😄
Cevap
51Cevap
Kırmamak için bir şey diyemiyorum ama tahammül edemiyorum ya keşke herkes doğru düzgün yese
agızlarına kurekle vurasım gelıyo ozellıkle ıs yerınde bı kadın var sabah cay molasına her cıktıgımde ozellıkle gelıyo yanıma cıtır cıtır cubuk yıyo her gun cubuk mu yer ınsan sınırımı bozuldu bak yıne
Disi olmayan yaşlı insanları anlıyorum
Ama diğer insanlar tahammülüm yok
Bugün yaşadım disi olan 55 yaşındaki dayım ağzını sapır sapır yemek yiyor delireceğim ayıp olmasın diye sofradan kalkamadım misafir sonuçta agliycaktim
Ahahaha dayın o senin sjjaa
Siz hiç Çinli bir aile ile birlikte yemek yediniz mi😂 Çin'de Asiayadaki bağzı ülekelerde bu bir kültürel gelenek ev sahibini onğre etmek için ölümüne şapur şubur hüpür hüpür yiyorlar ne kadar fazla ses çıkarsa okadar lezzetli olduğunu gösteriyormuş.
Edemiyorum. Ortamı terkediyorum direk. Çünkü beynimde o ses yankılanıyorken yemek yemeye devam edemem.
hayır diyecektim soruyu yanlış anlayıp evet dedim ancak başka kültürlerde bu durum gayet normal
İnsanlara genel olarak tahammülsüzlük ve nefret besliyorum zaten hele bir de ağzını şapırdatarak yemek yiyenlere sıfır tahammül...
Hele birde kaşığa dişlerini sürtüyor ve içiceğini de höpürtederek içiyorsa tabağı ağzına sokasım geliyor.
Hayır tabikide... ağabeyim bazen bilerek yapıyor da sofradaki kaşıklar havaya uçuyor
😅😅😅
Of nefret ederim gereksiz çıkarılan bütün seslerden
Yumruk atmisligim var. Ama uyarının üzerine daha da sapirdatmaya başladı.
Asla resmen deliriyorum. Bu tarz hiç bir sese tahammülüm yok sanırım..
Sanırım 2 dakika anca tahammül ederim. Sonrası topuk.
Bu ses evet bu ses aman tenrım! Evet bu ses o çıldırtan ses nayır nolamaaaz jsjdjdjdn
Sinir bozucu gerçekten yemek yemenin de bir adabı var 🥰
Hiçya hiç hemde kız kardeşim sürekli yapıyor ağzının ortasına çakıcam bi gün
1 sene oldu teyzemin evine gitmiyorum bu muhabbete
Asla. Şundan taviz veremem yaa midem bulanıyor o sofrada yemek yemem kalkarım. İğrenç yaa
Sinir bozucu.. insanın iştahını kaçırmaktan başka bir şey yapmazlar..😅
Asla edemem. Allah öyle insanların ağzına tat vermesin.
En İyi Cevap