Selam KScanlar, bol enerjili geceler diliyorum. 🤤 Canım acaaaayip enerji içeceği çekti. Attım kendimi dışarıya iki tane aldım. Tek gitmez dedim bir de kuruyemiş 😋 şimdi de dizimi izliyorum.
Bu enerji içecekleri cidden enerji veriyor mu? 😁 Pek etkisi yok gibi. Ayrıca sen seviyor musun?
Vize zamanlarımda sözde uykumu açar diye Redbull içip 15 dakika sonra yatıp uyumuşluğum var. O da yetmedi sınava zor yetiştim, uyuyakaldım.. zerre etkisi yok
Açıkçası enerji verdiğini falan düşünmüyorum sınav haftası okadar çok içmeme rağmen herhangi bir etkisi olmadı. Psikolojik olarak içtikten sonra bana enerji verecek düşüncesine giriyorsak eğer içecekten değilde kendini motive ettiğinden dolayı enerjik olursun anca. ( sınav haftası çöküşte olduğum için ne yazık ki mümkün olmadı)
Evet enerji içecekleri enerji veriyor aslında bunun böyle düşünülmesinin nedeni içlerinde ortalama 54 mg kafein bulunması. bu yüzden aslında kal atışını hızlandırır ve uykumuzu açar. bununla birlikte bazılarında vitamin de vardır. ama fazlası sakıncalıdır
İnsanın kondisyonu yoksa günde 2 litre enerji içeceği de içse bir faydası olmaz. Çok çok kalp çarpıntısı ve göbek yapar ödem tutar vücudu. Kondisyon içinde düzenli spor yapmak gerekir.
Yahu enerji, bir başka kaynağın yakılması ile açığa çıkıyor. Bir enerji içeceğinde gerçekten kayda değer enerji olması mümkün mü? Uykuyu açıp beyni uyaracak bileşenleri olduğu için ''enerji'' vermiş oluyor