Arkadaşımın bize gelecek. En sevdiği makarnayı yapmamı istedi. Bugün annemle telefonda konuşurken arkadaşımın geleceğini, makarna yapacağımı söyledim. Ayıp kızım, misafire makarna mı yapılır dedi. :D

Arkadaşımın bize gelecek. En sevdiği makarnayı yapmamı istedi. Bugün annemle telefonda konuşurken arkadaşımın geleceğini, makarna yapacağımı söyledim. Ayıp kızım, misafire makarna mı yapılır dedi. :D

Hayır neden ayıp olsun ki :D ben makarnayı severim zaten arkadaşlarınız size söylediyse yani bunda bir sorun yok. tabi ki ilk kez gelecek çok da yakın olmayan bir arkadaşınız ise daha güzel yemekler yapılabilir ama bunun dışında bence damak zevkine göre arkadaşınız ne istiyorsa onu yapabilirsiniz. bende aynı şekilde soslu ve salçalı makarna çeşitlerini seviyorum. hem kolay hem pratik hem de güzel oluyor tadı.
Misafirliğe ben gidiyor isem makarnayı aşırı seven biri olarak aşırı mutlu olurum :)
Evime gelen bir misafir ise yine yaparım :) Ayıp olacak bir durum yok. SÜREKLİ etli tatlı bekleyenler olur, onlarda bana gelmesin :)
Ben misafirlerime kremalı mantarlı kuşbaşı etli makarna yapmıştım. Harika olmuştu. Özene bezene yaparsan hele makarnanın hamurunu kendin açtıysan bu özeldir bence. Dışardan aldığın makarna gibi sıradan olacağını sanmam. Çünkü makarna özene bezene yapıldığında çok farklı bir şey oluyor
Cevap
50Cevap
Arkadaşın istediyse ayıp değil.
Ben misafirime makarna yapmam.
Tercih meselesi neden ayıp olsun.
Güzel muhabbetmiş 😀 Annen tabi arkadaşının bu isteğinden haberi olmadığı için normal böyle demesi, şöyle sofra donatmak varken bu olur mu 😂

Onun dışında da ülkede en çok tüketilen yiyecek olabilir şu anda, o yüzden hiç ama hiç ayıp değil normalde de.
Eskiden, hani şu beğenilmeyen eskiden makarna bu şekilde değerlendiriliyordu çünkü daha fazlasını ve daha çok çeşidi alıp pişirilebiliyordu. Onları yapmak, hazırlamak varken makarna basit ve özensiz geliyordu.
Şu anda makarnaya karşı bakış açısı da değişti gastronomi sayesinde. O yüzden şimdiden afiyet olsun 😇
Abi yine insan gibi yazmamışsın 🤣bu aramızda bir espri yoksa yazdıklarına aynen katılıyorum
@Barış_LonelyForever Hahaha 😂 Biliyorum zaten ilk ben yazdım 😇
Makarnayı yedirtmeyiz 🤣
Tamam abi makarna senin 🤣🤣
Tabi tarif veriyorum iyi dinleyin
1- lor peynirli makarna sade makarnaya lor peynir karistir ver
2- tereyağlı makarna sade makarnaya tereyağı erit ver
3- salcali makarna bildigin makarna neyini anlatim
4- yogurtlu makarna sade makarnaya yogurt koy ver
5- kiymali makarna salcali makarnaya kavrulmus kiyma koy karistir ver
6-soslu makarna aci baharatlar ve sıvıyaği pişir üstüne dök ver
7- ketçaplı veya mayonezli makarna istediğinizi sade makarnayla karistir ver hepsini otelde yapardim ayrica otlu makarna maydanozlu vsvsvsvsvs daha 30 çeşit yazarimda elim yoruldu. d
Asil mesele cesitlilik sadece farkli şeylerle misafiri mutlu edersin. d
3 ayrı komik bildiğin makarna 🤣🤣😂😂
Bencede😀
Ya duruma göre değişebilir bence çok spesifik bir örnek olacak ama adam Türkiyenin en ünlü aşçısıdır basit bir makarna yaparsa karşıdakine değer vermediği anlaşılabilir. Veya çok iyi bir pasta şefidir karşıdaki insan bir kek bekler. Ama mesela mali müşavirden de bunu beklemezsin. Bence duruma göre ya
Eğer imkan varsa öyle makarna yapmak bencede ayıp. Şöyle misafir için en özenli yemekler yapılır en güzel masa donatilir ha tabi arkadaşın istediyse makarnayı da eklersin ama öyle sade makarna olmaz. Hele arkadaşın istemeseydi hiç olmazdı. Ama imkanın yoktur makarna yapiyorsundur o zmn ayıp olmaz, sonuçta misafir her zaman umdunu değil buldgunu yer sen yine güzel yemekler yap ama arkadaşının istediği makaranyida unutma
Bence ayıp değil
Hem ne demişler misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Kaldı ki makarna herkesin sevdiği bir yemek çeşit çeşit yemek yapacaksın da ne olacak hem arkadaşın istemiş zaten makarna yap diye
O yüzden canını sıkma makarna yanına da bir tatlı yaparsın ya da alırsın bitti gitti işte afiyet olsun ❣️
Hayır hiç ayıp olmaz hele istek üzerineyse imkanı yok. 😂 Bol soslu bir makarna çoğu yemekten iyi olur hatta.
Hayır ayıp değildir daha fazla özenilip daha farklı çeşitler yapılır mı evet yapılır hem zaten sevdiği bir yemekmiş ve sizden yapmanızı istemiştim yanına alternatif bir kaç şey ekleyebilirsiniz güzel bir akşam yemeği olur
Ya bence anneler makarna'da dümdüz sossuz, sade makarna sanıyor. Makarna soslu bir yemek çeşididir ve sevene yapılır. Gayet hoş bir şey çünkü arkadaşın kendi rica etmiş. Ama yanına da ufak bir şeyler yap tabi😊
Malarna var makarna var. Kalın kalem makarnaya bol kremalı, mantarlı biraz da kızarmış küp küp tavuk göğsü eklenmiş sos yaparsan içine biraz da muskat rendelersen hiç de ayıp olmaz.
Ama kuru makarnaya ketçap sıkıp verirsen ayıp olur.
Ay misafire glre degisiyor. Normalde ayip degil bence, ama bazi cok bilmis kisilikler var her seyde bir kusur bulurlar… onlara 5 yildizci ascidan yemek sunsan yine laf ederler.
Arkadaşın öyle istemiş. Demek ki güzel yapıyorsun.. ama sıradan yapıyor olsan salçalı falan sadece yani, o zaman ayıp olabilirdi. Bir de arkadaşın özellikle istediği için ayıp olmaz.
Bazı insanlar ekmek veya pasta yerine sabah akşam makarna yiyebilirler. Bir arkadaşımın eşi öyleymiş mesela, çok severmiş. Velhasıl, yemek yemektir bence ortada ayıp göremedim ben.
Hiç bir şey yok ise ayıp değil. Ya da evsahibi hasta ise normal. Hatta yemek bile yapması doğru değil.
En sevdiği makarnayı da yap, yanına ilave şeyler de yap. İmkan varsa, misafire güzel bir sofra hazırlamak iyidir.
cut.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐🍀🍀 Makarna ve sos şahane düşünülüp yapılırsa zengin sofrasında da şahane olur. Çorba, anayemek, salata, tatlı iyi kotarılmalı. 🍀🍀⭐
#tubasueda 🍀🍀
Şu ülke insanının "ayıp anlayışı" beni benden alıyor. Ne yapsan etsen muhalif olmak için her şeye ayıp derler kendilerine uymayan her şey ayıptır çünkü ama dedikodu gıybet ayıp değil aynen
Sadece makarna yanına bi salata sanki ayıp kaçar gibi, istediği için makarnayı yap yine ama yanına bişiler daha ekleyebilirsin bence
Kendi istemiş ayıp değil ama ben makarnanın yanına 1 tencere sarma. bid3 içli köfte yaparım ne olur ne olmaz tek makarna ayıp benim icn
Makarnanın neresi ayıp bir yemek ben çok severim misafir diye kıymalı pide falan mı yaptıralım "Misafir umduğunu değil bulduğunu yer"
Bence önemli olan misafirin sofrandan tok kalkması. Eğer tok kalkıyorsa iyi ağırlamışsın demektir, ne yedirdiğinin bir önemi yok. Makarna da pişer neden olmasın. Evde ne varsa imkanına göre koyarsın önüne
Ne buluyorsa onu yesinler bu enflasyonda makarna kaç para biliyolar mı? Bir de köri soslu olursaa düşün
Uğraşılmış yemekler onlara daha çok değer verdiğimizi onlar için özel bir hazırlık yaptığımızı anlatir.
Toplum olarak makarna türünü basitleştirdiler spagetti yapsan kolaya kaçtı der elalem cahil düşüncelerini maruz kalınır
Bence doğru değil. Çünkü sofra kültürümüz geniş. Ve dolu ve şık sofra insan her zaman ister. İmkansız varsa çeşit çeşit yapın
Ne vizyonsuz misafirmis senden makarna istiyor. yoksa senin üstesinden kalkamayacagini düşündüğü için mi öyle bişey istiyor?
Ben arkadaşımın evine her gittiğimde makarna yapar bana şimdi ayıp mı etmiş oluyor hdhj annelere kalsa her şey ayıp...
bence değil makarna varsa ben de gelirim dfngf
Alfredo Fettucine de bi makarna
Yapılır bence.
Neden ayıp olsun, misafir umduğunu değil bulduğunu yer : ))
Kendi isteği. Neden ayıp olsun.
Daha çok memnun bile olur.
Neden ayıp olsun misafir umduğunu değil bulduğunu yer 😂
Neden ayıp olsun misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Haklı ana yanında tatlı sakata çorba falan yaparsan olur.
Misafir özellikle istemiş , ilavelerde yaparsın ayıp olmaz.
Neden ayıp olsun bence gayet güzel ve lezzetli bir yemek
Kıymalı domates soslu bir makarna yapılabilir. Kremalı mantar soslu da olabilir
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Niye ayıp olsun.
Bir kere sipariş vermesi çok garip misafir bu önüne hangi yemek geliyorsa onu yiyecek yani
Neden ayıp olsun birde yanına şarap ohh tabi yargilayici biri değilse
Misafir sevmem.
İlla birileri gelecek ise yiyeceğini, içeceğini yanında getirir.
ay kız niye ayıp olsun yani sadece makarna yapma sende yani
Ayıp değil de uygun olmaz. Özensiz ve çok basite kaçmış olur.
Makarna da güzel bir yemek bence. Biz genelde misafire meşamel soslu yaparız
Ne demişler misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
Sonuçta kendi istemiş yahu neden ayıp olsun. Bir de samimiyet varsa en güzel makarna gider:d
Yapılır ya üstüne kendisi istemiş anneler hep böyle
Kısır yap yanında kek ve makarna yap birde çay daha ne olsun ki 😊 afiyet bal 🍯 şeker 🍬 olsun.
Kremalı mantarlı makarna olursa ayıp değil diğer salçalı makarnayı yapmak önemsemiyor gibi olur
başka ne yapcan evin bütün şeyini yedircek halin yok ya
Arkadaşın kendi istemiş. Yakın arkadaşlar arasında ayıp olmaz
Servis tabağı yanına başka yemek olmadigi sürece bence ayıptan ziyade hakaret.
Normalde yapılmaz ama arkadaşım istediyse bir sorun yok.
Tek yapabildiğim makarna ve tavuk valla evde yiyeceksek gelen yapsın
yapılır niye yapılmasın bide tavuk kızart olsun bitsin
Niye ayıp olsun ne güzel işte bir de ona sos yap bir tane yanında veya ketçap ver bitti oh miss
en sevdiği makarnayı istediği için ayıp değil annenin ve sitedekilerin kaçırdığı detay bu
Çok sıradan makarna kısır sarma kurabiye kek gibi bişi yap
Bence misafir umduğunu değil bulduğunu yer 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?