Adaçayı tütsüsünün kötü ruh ve enerjileri defettiğine yönelik bir inanç var o yüzden dedim 😂 O son unu koymasaydım kekim güzel olacaktı ama kaya gibi oldu. Şekerli sütle ıslatıp çikolata sosu döküp bir şekilde kurtardım yine de yenilebilir bir şey olmuştu😌
Islak kek severim ama böyle altı kuru olmamalı veya çok sıvı sıvı değil tam kıvamında dilimde çikolatası kalıcak ama damağıma yapıştırınca damağıma geçebilicek afiyet olsun bu arada🙂
Yani genelde yiyor musun diye sor. Hayır derim. Annem yaptığında fındıklı kek yapıyor. Ben de pek tercih etmem. Gidip marketten küçücük bir keke de para vermek istemiyorum artık. Topkeke vaktinde 50 kr., 75 kr. verirken şimdiki parasını vermek insana bir koyuyor. Tamam, çok pahalı değil ama o parayı hak ettiğini de düşünmüyorum. Yine markette satılan her türlü kek için de fikrim geçerli.
Benim için markette parasının hakkını veren kek, Dankek Magma ve Kekstra'dır. 🙂 Kakaolu keklerle pek aram yoktur. Ben genelde böyle içi dolgulu şeyleri seviyorum. 🙂
https://youtu.be/AfYkpeqD9vU Ben bu kanaldan yapıyorum 1 paket bitter damla çikolata + 1 limon kabuğu rendesi + orta kalınlıkta 1 sb ceviz çekip atıyorum 2k limon sosu için 1 çb limon suyu 8 YK toz şeker 2 tepeleme YK nişasta 2 TK tereyaği yarım çay k zerdeçal tencereye toz şeker nişasta ysb su limon suyu ve zerdeçali ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpıyorum ocağı yakıp koyulasincaya kadar karıştırarak pişiriyorum son olarak koyulasan sosa tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıyorum soğumadan kekin üzerine döküyorum eritilmiş bitter çikolata sosunu çatalla çizgiler ciziyorum